Razgovor:Čakre

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Čakre.
Rad na člancima
Pismohrane:

Enciklopedijski stil[uredi kôd]

Wikipedija nije mjesto na kojem će se širiti propovijedanja bilo koje vrste. Letimično sam bacio pogled na sve članke u kategoriji čakri, i koliko sam primijetio, većina odgovorno tvrdi da su čakre nešto konkretno, nekakvi virovi "vitalne energije" (a što je to da mi je znati?), ima vezivanja uza DNA, što opet spada pod pseudoznanost, onda terapijskih indikacija, što smrdi na nadriliječništvo.

Članci vrište za snažnom stilskom doradom.

Svaki ovakav članak, koji se bavi filozofijom, mitologijom i općenito stvarima koje pokušavaju zadirati u znanstvene činjenice, treba imati jasan stav da su to vjerovanja koja nemaju temelj, ili su krivo shvaćanje nekih fenomena. Ponavljam, ovo je Wikipedija, a ne neki centar propovijedanja bilo koje religije ili filozofije. Endimion17 (razgovor) 18:26, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Znanstveni stil[uredi kôd]

Filozofija je znanost. Mitologija je također znanost. Pojam i ideja o postojanju čakri potječe iz Indije, odnosno dolazi odande gdje su vidovnjaci prošlih doba zapažali natprirodne, nadnaravne pojave, osobitom sposobnošću nadosjetilinog opažanja. Svoje doživljaje su potom pokušali izraziti u ljudskim pojmovima i idejama. Drugi način saopćavanja nevidljivih pojava bio je putem umjetničkog izražavanja. Stvari koje su oni uviđali mogle su se također i naslikati i tako približiti svima i ujedno na ovaj način sačuvati ovo znanje za budućnost. (Uredio sam članak).

Komentar o čakrama na stranici razgovora o auri.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 20:49, 15. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]