Razgovor:Branka Stilinović

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Branka Stilinović.
Rad na člancima
Pismohrane:

Branka Stilinovic[uredi kôd]

Promjena podataka

Postovani,

Zahvaljujem Vam se na trudu da kreirate stranicu o mojoj majci, Branki Stilinovic.Ja sam to vec u nekoliko navrata htjela uciniti, ali, eto tek je njezina smrt potaknula inicijativu. Citajuci vas rad vidim neke pogresne navode , tako da bih Vas molila da me pricekate koji dan da To ispravim, trebalo bi mi da se i ja koncentriram , a trenutno sam u velikoj guzvi. Npr.Branka Stilinovic nije bila komentatorica na Radio Zagrebu, vec clanica tadasnjeg Radio zbora i solistica. Nakon odlaska sa scene nije predavala solo pjevanje na Konzervatoriju, vec je nekoliko godina vosdioa operni studio pri Hrvatskom narodnom kazalistu u Zagrebu. Raspon njezinih interpretacija je bio velik, osobito se isticala u Verdijanskom repertoaru, Amelia u Krabuljnom plesu, Aida u istoimenoj operi, Elisabeta u Don Carlosu, Leonora u Trubaduru, Abigaile u Nabuccu. Desdemonu je samo ostvarila na snimkama. Takodjer, u koncertnoj djelatnosti nije bila oratorijska pjevacica, vec je nastupala u koncertnim izvedbama nekih opera, ali treba izdvojiti Verdijev Requiem, te 9. simfonija L.van Beethovena. U Salzburgu je gostovala na koncertnoj izvedbi Don Carlosa,kao Elisabeta, te u sopranskoj dionici Verdievog Requiema.

Osim navedenoga, istice se njezina interpretacija Puccinieve Tosce, Ponchiellieve Giocconde, , ostalo kako ste naveli.

Bila je vjerna ooeri HNK u Zagrebu tijekom cijele karijere, ali je gostovala na svim pozornicama tadasnje Jugoslavije. Ostala gostovanja mislim da ste tocno naveli.

Ljepota njezina glasa, dramskog soprana blistavih visina i fascinantnih piana, velika pjevacka i glumacka izrazajnost bili su prepoznatljivi kod Branke Stilinovic

Dobitnica je nagrade Vladimir Nazor za zivotno djelo. Takodjer, kompletne opere Ero s onoga svijeta i Nikola Subic Zrinski u izdanju su Croatia recordsa na compact discu.

Zapravo, trebala bih jos malo vremena, ovo sam iz glave izvukla. Hvala Vam najljepsa, Lp Milana Stilinovic Sabljic Mi-la-na (razgovor) 20:48, 24. studenog 2016. (CET)

Postovana, svaki dobronamjerna informacija je dobrodosla. Clanak jos uvijek nije zavrsen (ovaj vikend to napravim) a prevodio sam direktno sa engl. wikipedije ne gledajuci u izvore na njoj, koji su pak u originalu na hrvatskom, pa ih treba uporediti, da ne ispadnu kao gluhi telefoni. Kad to zavrsim slobodno prepravite clanke ali bilo bi dobro ako imate i neki izvor: sa interneta, ili pak iz neke knjige. Ako imate neku sliku to bi isto bilo predivno staviti u clanak. Lijep pozz--El hombre (razgovor) 20:54, 24. studenog 2016. (CET)

Postovani, Zahvaljujem se!Nisam jos pisala na Wikipediii, tako da se sad tek snalazim, nisam znala da nakon sto Vi napisete ja mogu jos dodavati tekstove i slike.Naravno da cu to uciniti. Lp Mi-la-na (razgovor) 21:02, 24. studenog 2016. (CET)