Razgovor:District of Columbia

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku District of Columbia.
Rad na člancima
Pismohrane:

Neke moj sugestije uz ovaj članak:

  • vidim da na en:wiki nemaju poseban članak o D.C. već on vodi na Washington, D.C. (što se mene osobno tiče može ostat, nemoramo sve kao englezi)
  • ako i ostane članak d.c. , tada svakako treba napravit poveznicu na Washington, District of Columbia (sada je nema)
  • riječ "neovisni" u prvoj rečenici članka svakako treba maknut jer se radi o saveznom distriktu, ne o neovisnom saveznom distriktnu (to bi impliciralo da se radi o separatizmu)
  • razmotrit da se članak premjesti na naziv Distrikt Columbia, a sadašnji naziv ostaviti kao redirect. Naime, vrlo je teško prevesti district na hrvatski, jer svako riješenje bi se dalo osporit.
  • u tekstu napomenut da se područje districta i grada administrativno poklapaju

Nadam se za razumijevanje --Suradnik13 10:43, 15. travanj 2007. (CEST)

Lijepo od tebe suradnik 13 ,ali imaš nekoliko krivih tvrdnji.

  • 1) hrvatska poznaje riječ distrikt, dolazi od lat. districtus i korijen joj je u riječi distringere.

· Neovisan je u smislu da ne pripada nijednom okrugu niti saveznoj državi, a područje koje je vlastoručno omeđio George Washington. · Znači što imamo ispravljati? --Zeljko 11:24, 15. travanj 2007. (CEST)

Pa onda kad postoji ta riječ u hrvatskom jeziku, zašto je ne koristiti u nazivu članka? Ja sam se malo pogrešno izrazio, mislio sam na nešto drugo, ali to nije sad bitno.
Vezano za neovisnost - u tom smislu bolje je koristiti izraz samostalan, ali dovoljno je savezni distrikt jer ostali to nisu.
Dodati poveznicu na washington,d.c. i reći da se on poklapa s distriktom

--Suradnik13 14:36, 15. travanj 2007. (CEST)

  • Ne znam da se igdje u enciklopedijama (kod nas) koristi kao glavni naslov članka naziv Distrikt Kolumbija. -Ako nisi znao dobio je ime po Kolumbu ,službenom otkrivaču Amerike.
  • Ako sam naveo nezavisni distrikt kao jednu od jedinica podjele SAD-a ,onda ne govorim o nekakvoj državnoj nezavisnosti, nego o njemu kao takvoj ,znači da teritorijalno ne pripada nijednoj državi u SAD-u, i teritorij za njega ustupljen je od Marylanda i mislim Virginije, ako se ne varam za ovu drugu, treba provjeriti
  • Naziv Distrikt Kolumbija može se upisati, ali to bi bio tek naš prijevod ,za koji ne znam da ima po enciklopedijama.
  • Distrikt i grad (ime mu je Washington) imaju zajedničko poglavarstvo.
  • U Americi je običaj da se iza imena svakog grada dodaju službenu kraticu države. U slučaju grada Washingtona to je službena kratica Districta of Columbia a ona glasi D.C. ili DC. Razlog su brojni imenjaci po ostali državama. Znači grad se zove Washington, a ima ih još 28 koji se zovu Washington, rasipanih širom SAD-a. Sada je valjda malo jasnije. --Zeljko 16:41, 15. travanj 2007. (CEST)