Razgovor:Internacionalizam

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Internacionalizam.
Rad na člancima
Pismohrane:

Napisao sam jedan članak zato, jer sam bio zaintere4siran za jezikoslovni problem i čitao što o tome govori Vladimir Anić u predgovoru svojeg Rječnika stranih riječi. Doslovno sam citirao što Anić kaže. Onda sam usput dodao i kratki tekst o značenju riječi "internacionalizam" u politici, kojeg nije bilo a naravno treba biti u jednoj enciklopediji.

Ne može se sada reći da ovaj tekst ne spada u kategoriju "jezikoslovlje", jer neki jezikoslovci misle da je Anić "intantilan". Ej, kako bi izgledala filozofija kada bih ja izbacivao sve ljude i teze koje smatram infantilnim… :) Može se, naravno, dodati kritika anićeve deficije, pozivanjem na nake druge stručnjake koji pojam internacionalizam drugačije ili samo preciznije definiraju, ili ga ne koriste, nego koriste neki drugi. (Kao što ja npr. u članku praxis filozofija iznosim i kritike te pozicije.)

Moguće je postaviti razdvojbu, pa da imamo dva članka, dakako uz međusobne poveznice, kako se to radi. Osobno, više volim da više informacija bude zajedno, uz jasnu razdvojbu jedino podnaslovima; tako se "usput" dobije više informacija kad nešto tražiš (razvija se npr. svijest o tome kako je "nacija" višeznačni pojam), ali većina možda misli da to nije praktično. --Fausto 12:37, 25. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]