Razgovor:Klasifikacija plemena američkih Indijanaca: Aconipa-Caraja

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Klasifikacija plemena američkih Indijanaca: Aconipa-Caraja.
Rad na člancima
Pismohrane:

1. Ili je popis (samo lista), ili je klasifikacija.

2. Klasifikacija prema jeziku prikladna je za članak o indijanskim jezicima. Za sam popis indijanskih plemena mislim da je prikladnija regionalna klasifikacija, osim ako ste etnolog ili lingvist. Nadalje, popis prema jeziku može biti sporan, ovisno o tome koliko precizne informacije je imao na raspolaganju onaj tko je takvu klasifikaciju izvršio.

3. I konačno, već postoji popis indijanskih jezika. Rosier 09:06, 19. ožujak 2007. (CET)

Odgovor[uredi kôd]

Rosier, čitaš li ti što je to tamo pisalo. Prilično opirno obrazlaganje, ali tebe ne zanima, nego toliko da pišeš koješta. To što ne znaš brisao bi, a znaš li to sastavit?

Dakle stoji Plemena i jezici navedeni su pod njihovim jezičnim porodicama kako su ih klasificirali lingvisti od vremena Chamberlaina i Powella pa do danas.

Ova klasifikacija nije konačna i podložna je izmjenama. etc. --Zeljko 22:22, 5. studeni 2007. (CET)

Vratite ovu stranicu, od kako sam došao radim na njoj. --Zeljko 03:02, 13. prosinac 2007. (CET)


Što radimo sa člancima[uredi kôd]

Sombrero je izbrisao kompletan popis lingvističkih porodica s kompletnim popisom pripadajući plemena. Zašto... i što se to radi. Smetalo je Rosieru, pa je maknuo. Zna li ga sastaviti on i Rosier. Izbrisane su sve jezične porodice od a do l, i popis od kojih 1,500 plemena. Ovo je krajnji vandalizam, i pljuvanje po dvogodišnjem sakupljanju dok sam ga napravio. Želim da se popis vrati nazad do posljednjeg plemena uz pripadajuću porodicu. Ja vidim da ga je trajno izbrisao, jer ga ne uspijevam vratiti. Što imate reč na ovo. Ovo je adresa [1] i ovo [2] izvršeno sata i dana 10:47, 19. studeni 2007. --Zeljko 04:33, 13. prosinac 2007. (CET)