Razgovor:Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije.
Rad na člancima
Pismohrane:


Naziv[uredi kôd]

Nije li malo suludo nazvati logore koje su otvarali Nemci u okupiranoj Srbiji "srpskim koncentracijskim logorima". Da li je onda, po toj logici, Aušvic bio "poljski koncentracijski logor"? --Mladifilozof (razgovor) 23:17, 23. listopada 2014. (CEST)[odgovori]

Slažem se, možda bi bolji naziv bio "Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na teritoriji Srbije" --Pera detlic (razgovor) 09:38, 8. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Naslov »Sabirni logori u Srbiji tijekom Drugog svjetskog rata«, nikako ne odgovara. Tim više i, osobito, imajući u vidu da se kategorija Srbija u Drugom svjetskom ratu, kao i većina spominjanja u infookvirima odnosi na današnje države. Puno je bolji naslov koji predlaže Pera detlić, tj. Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije. Može i preciznije, Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na dijelu teritorija Kraljevine Jugoslavije koji pripada Republici Srbiji. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,08; 16. rujna 2017. (SEV)


A što će logor Sajmište ovde kad se nalazio na teritoriju NDH?

Da, nije bio pod upravom NDH već direktno Nemaca i kolabracionisti iz Srbije su hapsile po Srbiji i isporučivale ali ako je to osnova po čemu je onda logor u Zrenjaninu smešten tu jer tamo tamo sigurno nisu vlasti iz Beograda isporučivale nikoga.

Jeste Banat bio kao u okviru Srbije ali pod direktnom nemačkom okupacijom i nikada vlada Milana Nedića nije imala nikakve ingerencije nad tim teritorijem.

Pa stoga, ako NDH nije imala ingerencije nad Sajmištem te ga stoga smeštate u Srbiju onda nemožete Zrenjanin ili, ako je merilo to šta je bila formalno teritorija Srbije, onda možete Zrenjanin ali nemožete Sajmište.

(109.93.203.53 00:15, 28. veljače 2018. (CET))[odgovori]

Već je bilo riječi o tome čemu je mjesto ili ne u ovom članku. Trenutačni (a nadam se i konačni) naziv članka je "Koncentracijski logori u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije". Ovakvom formulacijom naziva se ukazuje na to da se radi o konc logorima iz WW2, a koji se nalaze na teritoriju današnje Srbije; i Sajmište (dio današnjeg Novog Beograda) i Veliki Bečkerek (Zrenjanin) su u današnjoj Srbiji. Ovaj članak je prvenstveno popis logora. Nadam se da sam malo pojasnio. --Pera detlic (razgovor) 10:46, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]