Razgovor:Luka Bebić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Luka Bebić.
Rad na člancima
Pismohrane:

Neenciklopedijski sadržaj[uredi kôd]

u glavnom imenskom prostoru neprijavljeni suradnik napisao je: Luka Bebić ostat će javnosti poznat po najvećoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u povijesti Hrvatske države. Naime, on je postavio Ivana Medaka za direktora poslova ekologije i zaštite HŽ infrastrukture koji bi mogao biti jedan od glavnih krivaca u aferi oko neispravnog sredstva retardanta kojim je podmazana željeznička pruga neposredno prije prolaska nagibnog vlaka.

To ne može stajati u ovom članku iz nekoliko razloga:

  • ako je netko za nešto kriv, onda je najčešće kriv onaj tko nije svoj posao odradio kako valja
  • ako krivnja za nečiji rad (ili nerad) nije samo na njemu, onda odgovornost ide hijerarhijski, prvo na njegovog nadređenog, pa naviše.

Takav način pisanja (iako potkrijepljen izvorima - dnevnim novinama) ne može stajati u enciklopedijskom članku. Wikipedija ne može pisati o dnevnopolitičkim skandalima, tko je kome namjestio posao i sličnom. Pročitajte Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju. SpeedyGonsales 19:46, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ovaj članak je pisao vjerni suradnik HDZ-a, stoga ga treba hitno nadopuniti na način da se barem spomene njegova uloga za vrijeme Jugoslavie (SFRJ) u kojoj je isti obnašao visoku dužnosnost u KP Hrvatska za područje Dalmacije, gdje je isti više puta sudjelovao u progonima Gotovca, Veselice i ostalih hrvatskih domoljuba... AŠŠa — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.219.184 (razgovordoprinosi)

Samo jeda detalj o Bebićevom djelovanju u prošlosti i njegovoj kameleonskoj naravi:

Luka Bebić 24. prosinca 1971. "Na današnjoj sjednici SO Metković u želji da se što prije provedu u djelo riječi druga Tita i zaključci sjednice Predsjedništva SKJ i 23. sjednice CK SKH predsjednik Luka Bebić izložio je program djelovanja Skupštine i mjesnih organa u suzbijanju nacionalizma i šovinizma i svih drugih pojava kontrarevolucionarne djelatnosti. Zaključeno je da se odmah poduzmu mjere za likvidaciju ogranka Matice hrvatske kao osnovnog žarišta nacionalističkih i šovinističkih djelatnosti. Još u toku dana njezine su prostorije zapečaćene, a financijsko poslovanje podvrgnuto kontroli." Ašila