Razgovor:Mušan Topalović

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Mušan Topalović.
Rad na člancima
Pismohrane:

"Topalović je ubijen 26. listopada 1993. godine. u operaciji Trebević 2, po nalogu muslimansko-bošnjačkog političkog vrha, bez suđenja, jer je bio vrlo neugodan svjedok.[4] Uhićenje je organizirala Armija BiH i MUP BiH, pri čemu je poginulo 9 pripadnika MUP-a BiH." Ovdje ima nelogičnosti: ako je Topalović ubijen po nalogu, zašto je onda organizirano uhićenje? Jer da Topalović nije pružao otpor uhićenju pri čemu je njegova klika ubila 9 policajaca, bili i onda Topalović bio ubijen. Znači, prema Wikipediji, policajci bi ga odveli u policijsku stanicu i - hladnokrvno ga ubili.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 95.178.190.219 (razgovordoprinosi) 00:32, 14. lipnja 2012.‎

Prijedlog za preuređivanje odlomka teksta[uredi kôd]

Dijelim mišljenje sa prethodnim suradnikom. Doista ima nelogičnosti u sljedećem odlomku teksta: "Topalović je ubijen 26. listopada 1993. godine. u operaciji Trebević 2, po nalogu muslimansko-bošnjačkog političkog vrha, bez suđenja, jer je bio vrlo neugodan svjedok.[4] Uhićenje je organizirala Armija BiH i MUP BiH, pri čemu je poginulo 9 pripadnika MUP-a BiH". Dakle, upravo kako je rekao prethodni suradnik:"Ako je Topalović ubijen po nalogu, zašto je onda organizirano uhićenje?".

Stoga bih predložio da se ovaj dio malo preuredi ili da se bar detaljnije pojasni onaj dio "jer je bio neugodan svjedok". Vjerujem da su i izvori koji se navode za takvu tvrdnju nedostatni.

Također bih htio intervenirati u svezi sa dijelom rečenice u kojem stoji da je on "islamistički terorist". Koliko je meni poznato kao osobi koja je bila u Sarajevu pod opsadom, on se općenito od strane mnogih osoba koje znam, a naročito od obiteljskih članova osoba koje je ubio, smatra razbojnikom i ubojicom, ali to ne znači automatski da je islamistički terorist jer je ubijao osobe kršćanske vjeroispovjesti i jer se zvao Mušan. Ne osporavam da je to mogao biti ali je ipak takvu tvrdnju potrebno poduprijeti pouzdanim izvorima jer taj termin ipak podrazumijeva specifičnu kategoriju.

Stoga bih ovdje također predložio da se za ovaj navod navede neki pouzdan izvor.

S poštovanjem --Adonelevic (razgovor) 10:10, 27. srpnja 2012. (CEST)[odgovori]