Razgovor:Pomorsko dobro

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pomorsko dobro.
Rad na člancima
Pismohrane:

Pa zar ćemo u Wikipediju (copy-paste) prepisivati Zakone???

Zakoni Republike Hrvatske nemaju autorska prava, i možemo ih rabiti na wikiprojektima, no prije bi imali mjesto na wikizvoru (gdje se već nalazi Ustav i Kazneni zakon), nego na wikipediji. Ukoliko autor članka neće proširivati svoj doprinos, članak na wikipediji će biti skraćen, a izvornik (uz čuvanje wikipoveznica) će biti premješten na wikizvor. SpeedyGonsales 14:03, 4. ožujak 2007. (CET)


07. ožujak 2007., 1:09

Lijepo od tebe sto si procitao clanak.. a sada malo poduke..

pravo je vrlo egzaktna znanost i doslovno govoreci svaki zarez je bitan..i mislim da cu se tu zaustaviti jer bolje da niti ne zapocnem objasnjavati koliko je polozaj rijeci u recenici znacajan za samo tumacenje zakonske norme i njenu pravilnu primjenu..

ja nisam imala namjeru filozofirati i pokusavati opterecivati clanak (u ovom slucaju Pomorsko dobro) sa primjerima iz prakse i dodatnim tumacenjima jer nisam imala namjeru niti zapocinjati pisati znanstveni clanak..jer da sam ga isla pisati bio bi puno duzi nego 3-4 strane i tada ga zasigurno ne bih stavila na wikipediu vec bih ga dala objaviti u nekom strucnom casopisu..tipa Pravni vijesnik ili Pravo i porezi...cijela ideja se temeljila na objasnjenju pojma pomorskog dobra i to podrobnijem ponajvise iz razloga jer se u zadnje vrijeme u medijima znalo naci krivo tumacenje cijele stvari....zakon nisam prepisivala ali sam se istina sluzila njime izmedu ostalog...mozda da sam umetala vise rijeci kao npr. medutim, stoga, iako i sl..bi li ti bilo to prihvatljivije?

ne znam sto te zbunilo u clanku da si reagirao napadajuci me da sam nesto prepisala i to jos popratio s nekoliko upitnika.. naravno da je svaka kritika dobro dosla i ako mislis da sam upotrijebila previse rijeci koje ne mozes razumijeti..ispricavam se..mozda nisam bila uvidajna jer mi je profesionalna deformacija da cesto zvucim kao da citiram zakone i tijekom razgovora, a kamoli pisanja..ali takva vrsta izrazavanja je meni normalna obzirom na posao kojim zaradujem za kruh.... ako mislis da clanak trebam u nekom njegovom segmentu doraditi slobodno mi javi, rado cu to samo radi tebe uciniti..

..na kraju bih samo savjetovala malo bolje se informirati prije nego li opet odlucis krenuti u napad.. ali hvala na trudu koji si ulozio pokusavajuci to razumjeti..

Veliki i srdacan pozdrav! Casper