Razgovor:Popis pomorskih bitaka

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Popis pomorskih bitaka.
Rad na člancima
Pismohrane:

Većina ovih bitaka je već nabrojana u članku Popis_bitaka_1475_p.n.e.-600, pa ne vidim razloga ponavljanju. Moguća su dva rješenja:

  • dodati u postojeći popis bitke koje nedostaju
  • izdvojiti pomorske bitke posebno, kopnene posebno itd.

Možemo ovdje raspraviti koji bi način bio prihvatljiviji, obzirom na jednostavnost i preglednost teksta.


I trebalo bi izbjegavati digresije tipa "korintska flota pobjeđuje flotu liburna koji vladaju jadranom od istre do rijeke krke". Dovoljno je "korintska flota pobjeđuje flotu Liburna", kao kratki opis. Ovo ostalo je nepotrebno isto kao da piše "...flotu Liburna, koji su dali ime Zadarskom prijevoznom poduzeću" :-)) O tome gdje su i kako vladali Liburni bit će opisano u posebnom članku. A ako je to bitno za samu bitku, onda je logično da piše u detaljnom opisu te bitke...

Ako se slažete sa mnom, u popis bitaka samo godina, ime bitke i kratak opis.


    • Živim u Rijeci, i nikad nisam čuo, da se kod otočića Sv. Marko vodila 49. g.pne – bitka kod otočića sveti Marko na sjevernom kraju Krka između Cezarove flote pod zapovjedništvom Antonija i Pompejeve flote pod Oktavijem. Pompeja podržavaju Iliri. Pa zar nisu i Cezar i Antonije i Oktavije (ako se misli na Oktavijana, taj je tada imao 13 godina) bili tada itekako saveznici? Tražio sam i drugdje podatke o toj bitci, ali ništa. Tisuću puta sam bio na Krku jer živim blizu, i slušao o njegovoj povijesti, ali ovo nisam nikada čuo. Da li griješim? Za tu bitku zaista nikad čuo. Molim odgovor.