Razgovor:Prožura

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Prožura.
Rad na člancima
Pismohrane:

molba[uredi kôd]

kad se već potegnula rasprava o razdvajanju ovog članka...

ovako: prožurska luka je relativno mlado mjesto i nema skoro nikakvih podataka o mjestu, koji bi zadovoljili i najmanji kriterij da taj članak izgleda ok. ne smatram da su moji članci bogom dani, ali smatram da članci od 2 rečenice (a budimo relani, razdvajanjem prožurske luke i prožure, prožurska luka bi bio članak od dvije rečenice) nisu članci i ne bi trebali uopće biti na wikipediji. samo zbog tog razloga vas molim da ne razdvajate članak, a uklopiti u nešto drugo... nemate u što.

ukoliko nađem dovoljno materijala, u što sumnjam, nadopisat ću i sam razdvojiti članak. trenutno mislim da to nema smisla.

--Jaganjac (razgovor) 10:52, 5. studenog 2009. (CET)

Mislim da ima dovoljno podataka da se otvoren dva članka, budući da se sad radi službeno o dva naselja. Koliko sam pročitao tekst, sasvim je u redu da se već sad otvore dva članka. --Ex13 (razgovor) 11:14, 5. studenog 2009. (CET)
da, i što će ti to biti u članku o prožurskoj luci? broj stanovnika i to je to... niti imamo podatke tko ga je osnovao, niti znamo išta o povijesti tog mjesta... mislim, neka moderatori odluče, ali meni nešto od tri rečenice nije članak, nego su to tri rečenice. dolje će staviti da je članak nedovršen i bog. tko će ga završiti? nitko. kad? nikad. sorry, ali hrvatska je wikipedija jednostavno prepuna tih, nazovimo ih, člancima od manje od 5 rečenica. moje je mišljenje da to treba izbjegavati. pogotovo ako nitko ne misli kasnije proširiti te članke. evo ti i primjer ovdje. --Jaganjac (razgovor) 11:35, 5. studenog 2009. (CET)
Ne znam jeste li ikad imali u ruci Leksikon naselja Hrvatske i kako tamo izledaju leme o naseljima. Osim toga, nešto što danas ima dvije rečenice, sutra može imati 200. Do prije par mjeseci nije bilo jednostavno (osim ako niste uzeli u ruke 5 knjižurina iz Državnog zavoda za statistiku) dobit podatke za kretanje broja stanovnika. Danas se možda čini "broj stanovnika i to je to". Ali do par mjeseci nije bilo tako olako. Možda članak nećete dopuniti vi ni ja, ali netko treći možda hoće. Nemojte olako govoriti "nitko" i "nikad" --Ex13 (razgovor) 11:43, 5. studenog 2009. (CET)

da, sve vidim kako se uređuju. prošlo je već pola godine otkako je članak na wikipediji, i nitko ga nije ni pipnuo, osim suradnika koji je dodao kretanje stanovnika (na čemu sam i više, nego zahvalan). ugl, ja sam svoje mišljenje i svoje za i protiv rekao, na redu su moderatori. --Jaganjac (razgovor) 11:53, 5. studenog 2009. (CET)