Razgovor:Punk

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Punk.
Rad na člancima
Pismohrane:

Mislim da je totalno krivo što je ovdje punk prikazan kao vrsta glazbe. Punk je puno više, to je POKRET protiv svih konzervativnih i moralnih načela, pobuna protiv autoriteta i svega što se prihvaća kao "normalno" i "ispravno". Punk nije stil, nego odgovor.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.251.99 (razgovordoprinosi) 20:44, 1. studenoga 2005.

--pa onda promijeni to.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.141.95 (razgovordoprinosi) 17:01, 4. siječnja 2006.

Punk pokret[uredi kôd]

Da, osim glazbenog stila punk je i pokret i moda (npr. Vivienne Westwood). Ja sam započela glazbeni stil Punk, a ostali neka napišu nešto o ostalome. :-)) --Roberta F. 16:55, 22. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

Ovaj članak treba biti preimenovan u "Punk rock", a o punku kao cijeloj subkulturi treba napisati odvojeni članak. Nema smisla da se "Punk rock" preusmjerava u članak "Punk" koji je članak o punk rocku, a ne o punku. Rosier 22:45, 6. travanj 2007. (CEST)


Ovaj članak je o punku kao cijeloj subkulturi. Šturo napisan ali ipak objedinjuje skoro sve aspekte subkulture. Nikako ga ne možeš svrstati samo pod punk rock kao glazbeno usmjerenje jer se ne tiče samo muzike. Ono što se može učiniti iz tvog prijedloga je da se napiše posebno članak "Punk rock" koji bi se bavio samo muzikom s tim da ne možeš nazvati svu punk muziku punk rockom - punk rock bi bila više lakša rokerskija verzija koja se oslanja na '60e i rockabilly (npr. Ramones) i to je definitivno old school punk muzika ali neke stvari nakon toga ne možeš stavljati pod naziv punk rock. A ipak je punk. Npr. hardcore i crast punk jednostavno nije punk rock. Punk rock se uvriježio kod nas kao laički naziv ali danas se sva punk muzika naziva samo punkom dok ako kažeš punk rock misliš na old school punk i bendove koji se oslanjaju na tu tradiciju. Zato ako želiš pisati o punk rocku piši, ali ne da tu strpaš sve punk muzičke žanrove. Ili ako želiš pisati općenito i samo o punk muzici piši članak pod nazivom "Punk glazba". Ovaj članak nema nikakva smisla preimenovati u punk rock (ili maknuti općeniti naziv punk) jer 1. punk rock je samo dio punk muzike, a ovdje se govori o cijeloj subkulturi i to kronološki, 2. da čak uzmemo u obzir da se ovdje govori samo o punk muzici (što nije), ne možeš svu punk muziku strpati pod punk rock. Punk rock je više laički naziv koji neki manje informirani pripadnici koriste ali oni su u manjini i većinom starije životne dobi bez dodira sa današnjom subkulturom. I preporučam da ako ćeš pisati o tome bolje se informiraj jer tvoj komentar otkriva neku temeljnu neinformiranost o ovoj temi. Miyu 22:00, 19. lipanj 2007. (CEST)

Punk Rock glazba i Punik glazba dvije su slične vrste glazbe, ali ne i iiste! Trebalo bi biti najmanje tri članka: Punk (pokret i sve ostalo), Punk glazba te Punk Rock glazba!Kasnije naravno se mogu u dodatnim člancima obraditi podžAanrovi.Uostalom najbolje pogledajtre englesku verziju!

Ja sam za. Ovaj clanak je i nazvan samo "Punk" i u njemu se radi najopcenitije o pokretu i svemu ostalom. Moze se sasvim slobodno otvoriti jos jedan clanak koji bi se bavio samo punk glazbom i jos jedan samo punk rock glazbom. Meni se iskreno ne da ali evo podrzavam ideju :)Miyu 21:55, 04. rujan 2007. (CEST)


Promijenila sam dodanu rečenicu "te punk i nacizam nemaju isu sličnu ideju. Neki bendovi su čak priređivali malo manje poznate antirasističke koncerte(Ramons, Clash,...)." U osnovi je smisao isti ali sam malo uredila izričaj jer je zvučala nespretno. Popis bendova (Clash, Ramones) sam maknula jer nisu bili jedini, a kamoli istaknutiji antinazi bendovi. Mogu dodati par bendova u zagradu ali bi prije toga za svaki slučaj provjerila neke stvari da stavim najutjecajnije. Eh da, i kod izmjene sam se zaboravila ulogirati pa je samo IP adresa prikazana. Miyu 02:51, 08. listopad 2007. (CEST)

Izdvojila sam iz članka dio o glazbi na punk rock, tako da su sada oba članka pravilno povezana međuwikipoveznicama. --Roberta F. 22:46, 28. listopad 2008. (CET)