Razgovor:Rim

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Rim.
Rad na člancima
Pismohrane:

Što mi fali u povijesti utemeljivanja Rima je činjenica da je trojanski junak Äneas, nakom pada Troje upjeo pobjeći sa nekoliko jedrenjaka i šakom boraca, sve do Lacija ( po predaji ) gdje se je kod Ostije i iskrcao. Ondašnji prastanovnici etrušćani su ih uljudno primili i dozvolili da se nasele u Laciju,u provinciji koja i danas nosi to ime. Nadalje, na njihov račun ide navodno i otimačina sabinjanki jer su se samo muškarci uspjeli spasiti. No da li je to povijesno točno i istinito stavljam na diskusiju.

Ja, koliko znam, Rim je u Hrvatskoj a ne u Italiji, i prije će biti da ima 25 stanovnika, a ne 2,5 milijuna. -I što će mo s Rimom. Ta selendra što je uzela ime našeg sela, neka se nosi u Romu, a naš Rim neka bude tamo di i je, u šumama Gorskog kotara... A da vidim ovo Roma. Znači radi, onda se treba osloboditi Rim.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zeljko (razgovordoprinosi)

Inače po NN postoje dva naselja u RH koja nose ime Rim. Jedno pripada gradu Buzetu i ima 8 stanovnika a drugo pripada Vrbovskom i ima 9 stanovnika. Možda bi {{otheruses}} na ovom članku bio rješenje.
Andrej Šalov 21:51, 11. srpanj 2007. (CEST)

Vidiš kako smo našli, ja poznam ovaj u Gor. kotaru. --Zeljko 09:27, 12. srpanj 2007. (CEST)

Riješeno Riješeno --Ante Perkovic 09:51, 12. srpanj 2007. (CEST)