Razgovor:Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije.
Rad na člancima
Pismohrane:


Stil, kriteriji[uredi kôd]

Stil - francusku tuđicu tiraža zamijenio sam hrvatskom riječi naklada, te sam bolje formulirao nekoliko rečenica. Uklonio sam rečenicu koja je pretpostavljam točna, ali nije enciklopedijska:

  • Za to nemaju vremena ni živaca (hrvatski povjesničari), a neki su kazali kako ne razumiju naslov.[Izvor?]

Wikipedija je enciklopedija, nismo novine, Modra lasta ili Smib.

Kriteriji - pod imenom autora Vojislav Šešelj SRS je u Srbiji objavila nešto preko 100 knjiga, od kojih neke imaju provokativne naslove, npr. "Crveni tiranin sa Dedinja" (najvjerojatnije se misli na Josipa Broza Tita) ili "U čeljustima kurve Del Ponte", "Engleski pederski isprdak Toni Bler", očito je na koga se ova dva naslova odnose.

Kako se uglavnom radi o efemernom sadržaju, naravno da nema smisla imati članke za svaku Šešeljevu knjigu. Ovaj naslov (Rimokatolički zločinački projekat ...) apsolutno je besmislen, ali upravo zato ga ima smisla dokumentirati kao jedan od primjera koliko su daleko pojedinci u Srbiji otišli u 20. (a i na početku 21. stoljeća) u svojim neznanstvenim zabludama, koje se ne mogu promatrati samo kao neznanstvene zablude, nego unatoč tome što Šešelj u Haagu nije osuđen za širenje mržnje, nego tek za progon, protjerivanje i prisilno premještanje vojvođanskih Hrvata u selu Hrtkovci 1992. godine, njegovo verbalno djelovanje od kraja 1980-ih do 1996. sigurno nije pomoglo da bude manje žrtava u srbočetničkoj agresiji na Hrvatsku i BiH 1990-ih.

Ako se s vremenom negdje nađe znanstveni osvrt na ovo, može se dodati, no da je nužno potreban, nije. SpeedyGonsales 22:40, 1. rujna 2020. (CEST)[odgovori]