Razgovor:Zvonimir Vučković

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zvonimir Vučković.
Rad na člancima
Pismohrane:

O gluposti kao svemirskoj sili[uredi kôd]

Ovđe uopšte nije jasno zbog čega je o ovom gospodinu napravljen o-v-o-l-i-k-i članak? Naslućuje se kako je on imao izvjesnu ulogu u četničkom pokretu tokom 2. svjetskog rata. No, ta se uloga, prema objašnjenjima u članku, svodi:

a.) na pucnjavu s Njemcima kod jedne kafane u G.Milanovcu u jesen 1941;

b.) na to da je gospodin organizovo obezbjeđenje Svetosavskog četničkog kongresa 1944. i to, kako stoji u članku, na način i što je Zvonko je odredio i tražio da se postave rezervne snage u pripravnost na Rudniku, kod Valjeva, Užičke Požege i Čačka.. Ajde, čoče, što reče, nije zar? Svaka čast Zvonku, kakva mudrost, talenat! A naš ga veseli autor uporno imenuje Zvonko, a kršteno mu je ime Zvonimir... a ovo je jadan nebio enciklopedija a ne kafana!!!

c.) Zvonko od Mihailovića početkom rujna 1941. dobija naređenje, izvještava autor, da ...u Takovskom srezu obrazuje jedan samostalan odred... a ...koji je (Takovski srez) tada brojao šesnaest općtina.... Zvonko je za šesnaest dana uspješno izvršio regrutiranje dobrovoljaca ... izvještava nas autor članka (16 općina za 16 dana, Zvanko, nema što, svaka čast!). Sve je uspješno uradio Zvonko. Evo što piše autor članka: Po uspješno obavljenom poslu Zvonko je svoj novi odred od oko 150 boraca priveo komandantu Draži na prijegled u selu Brajići. Dakle, za 16 općina ukupno (uspješno) mobilisao je Zvonko oko 150 boraca što je manje od 10 boraca po opštini. I ovo je pravi uvod u poglavlje: Treći srpski ustanak (?).

Jedno pola članka govori o djetinstvu mladosti Zvonka. Što tu piše, kakve bubuljičave gluposti su nabrojane. Da pogledamo:

1. 09.1939. godine, u isto vrijeme kada mu je umro očuh, Hitler i Staljin napali su Poljsku i time izazvali veliki svjetski rat. Pitamo se nije li smrt Zvonkovoga očuha iznervirala Hitlera i Staljina, te se u magnovenju ljutine udarili po Poljskoj? Kako su Hitler, a kako Staljin, doživjeli vijest o smrti Zvonkovog očuha - molim, još detaljnije ovo razraditi, onako kako je autor članka u tekstu objasnio da je, sve detaljno, umro Zvonkov očuh, doduše 05. a ne 09. rujna 1941, pa još u zoru, u Petrovaradinu, u vojnoj bolnici...kakva detaljanost, konciznost, a!

2. Najprije, hronološki, saznajemo da Zvonko je u isto vrijeme premješten na dužnost u Vojno-geografski(zemljopisni) institut u Beogradu, mada ne znamo, jer nas je autor poštedio tog podatka, koje je to "u isto vrijeme" a onda, očigledno nešto kasnije, Zvonko je odmah nakon pogreba, podnio molbu za premještaj u Beograd. Kad je Zvonko naselio Beograd, pitanje je sad, etc.

Pazi sad rečenicu:

Kada je Momčilo saznao 9. ožujka 1941. godine, od svog brata Miloja Smiljanića, koji je bio pomoćnik ministra inozemnih djela Aleksandra Cincar-Markovića, da Jugoslavija namjerava pristupiti Trojnom savezu i da nema druge alternative.

Sad malo o ljubavi i priključenijima:

U Zvonkovo rodno mjesto krajem 1921. godine stigao je potpukovnik Aleksandar Vučković, na čelu bataljona srpske vojske. Upoznao se sa Zvonkovom majkom u knjižari gdje je svakodnevno kupovao novine. Od ljubavi na prvi pogled za nepunih godinu dana stigli su pred oltar.

Jes vido što je ljubav!

--Markus cg1 (razgovor) 16:58, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Slažem se, ovom članku je potrebno temeljito preuređivanje.--Jack Sparrow (razgovor) 13:59, 25. siječanj 2009. (CET)Jack Sparrow