Razgovor Wikipedija:Razdvojbe

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Razdvojbe.
Rad na člancima
Pismohrane:

Razlozi za ostanak preusmjeravanja[uredi kôd]

Glede posebno:razl/4398815:
U okviru WikiProjekta Wikiprojekt razdvojbe rabi se množinski oblik, uključujući i na projektnoj stranici Wikipedija:Buduće razdvojbe (WP:BR).

Množinski se oblik rabi i na posebnoj stranici Posebno:DisambiguationPages (hrv. razdvojbene stranice).

Iz tih razloga množinski oblik se ne može smatrati za manje proširen i nepotreban oblik, tim više što ne postoji obveza o imenovanju stranicâ projekta (Wikipedija:Imenski prostori#Imenski prostor Wikipedija) u jednini.

Molim procjenitelja odnosno procjenitelje ove situacije da uzmu u obzir i činjenice:

Držim opravdanim da se ne čeka s navodima o navodnoj nepotrebnosti ovoga preusmjeravanja. Naime, broj stranica u imenskom prostoru {{ns:4}} nije ni izbliza toliko velik da bi se ograničavalo ovo jedno preusmjeravanje (preusmjeravanje Wikipedija:Razdvojbe).

Ako ova magična riječ: {{PAGESINNAMESPACE:index}} nije omogućena, lako se izračuna i ručno pomoću {{PAGESINCATEGORY:categoryname|pages}}, ali se treba i za svaku podkategoriju posebno izračunati, te ih ima i izvan predvidivih kategorija.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 1.02, 3. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

 Komentar: Tim više što bi stranica projekta Wikipedija:Razdvojba imala tek dva preusmjeravanja.

I jedan Wikipedija:Prečac:

Dodatak. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 14.48, 3. martinščaka (studenoga) 2014. (SEV)

Brisanje prije roka[uredi kôd]

Ako u predlošku stoji rok 5. studenoga 2014., taj dan je uključen u rok. Po isteku roka mislio sam dodati svoje mišljenje i zaključak slučaja: mislim da razdvojba može ostati, a kako nije bilo drugih mišljenja, onda bih razdvojbu ostavio. Brisanjem prije vremena narušena je procedura te sam stoga vratio obrisanu izmjenu i produžit ću rok za 1 dan, što je mislim korektno. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:42, 6. studenog 2014. (CET)

Protiv san ostavljanja ovog preusmjeravanja prvenstveno iz navedenih razloga, a tu je dodatno pojašnjeno. BlackArrow (razgovor) 01:08, 6. studenog 2014. (CET)
Mislim da je Nesmir vrlo dobro obrazložio (svoje) razloge u prilog ostanka ove razdvojbe: čak i kada bismo željeli obrisati svako preusmjeravanje ili predložak koji nikuda ne vode (a ima ih...), od toga svejedno ne bi bilo prevelike koristi jer oni takvi, ako se ne varam, ionako ničim ne "guše" projekt. Osobno sam počeo "čistiti" popis nerabljenih predložaka, pa su me iskusniji kolege upozorili da ipak ostavim i predloške koji nikuda ne vode: neki su vjerojatno napravljeni prerano (dok još nije bilo ni članaka u koje bi ih se dodavalo), a za neke pak suradnici moguće ni ne znaju da postoje, itd. Zato mislim da s ovom temom ne treba pretjerivati...--Maestro Ivanković 11:41, 6. studenog 2014. (CET)

Zaključak[uredi kôd]

Riješeno Riješeno - Dva su administratora suglasna za ostanak razdvojbe, te će predložak biti uklonjen iz članka. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  01:33, 7. studenog 2014. (CET)