Razgovor o kategoriji:1. stoljeće

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:1. stoljeće.
Rad na člancima
Pismohrane:

Šta kažete da sve ove godine, desetljeća, stoljeća, datume i slično jednostavno sve od reda potrpamo u category:kalendar. Ne vidim neke prednosti u tome da otvaramo kategorije category:1. stoljeće, category:7. stoljeće i slično jer onda u kategorije od stoljeća treba stavit i pojedine godine i desetljeća i stranice i od tih stoljeća... sve skupa jaaaaako komplicirano i nepregledno. Em imamo puno posla, em je svaka godina u mali milijun kategorija.

Ja bi da strpamo sve u category:kalendar i gotovo. Po mogućnosti uz pomoć neke skripte. Pored toga, category:kalendar možemo stavit ko potkategorju od category:povijest.

Šta kažete? --Ante Perkovic 22:36, 18 July 2005 (CEST)


Ja bih stoljeca stavio u kategoriju nadkategoriju stoljeca, pa se onda moze staviti podkategorija za razdoblje - stari vijek,...., no kategorija za stoljece moze biti korisno. Nije potrebno imati podkategorije za godine i desetljeca Za kalendar ja bih stavio samo datume ili dane u godini. Bilo bi potrebno sva stoljeca odmah ubaciti u nadkategoriju stoljece da se kategorizacije malo srede.. Vodomar 00:56, 19 July 2005 (CEST)
Samo jedna kategorija mislim također da nije ok. Ja bih Godine za godine, Dani u godini, Stoljeća (već postoji) i Kalendar za ostalu salatu :-). Nadkategorije - podkategorije, nemam baš neku pametnu ideju. Mišljenja? SpeedyGonsales 10:50, 19 July 2005 (CEST)


Hmmmm, da... 365 dana + 20-30 stoljeća + par stotina (tisuća?) godina je prilično puno za jednu kategoriju.
U vezi razdoblja tipa "stari vijek": to je povijesna odrednica i vjerujem da bismo trebali ostaviti u povijesnim kategorijama - pretpovijest, stari vijek, srednji vijek itd. Jeste da se to prepliće sa kalendarom, ali mi se vremenski (kalendarski) slijed čini zasebnom stvari, a naše grubo ljudsko cijepanje u povijesna razdoblja drugom zasebnom stvari. Krešimir Ižaković 10:59, 19 July 2005 (CEST)