Razgovor o kategoriji:Geografi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Geografi.
Rad na člancima
Pismohrane:

Zemljopisci[uredi kôd]

Malo je smiješno da potkategorija Zemljopisa budu Geografi. Ovo valja preimenovati u Zemljopisci. --Ivan Štambuk 14:25, 2. srpanj 2007. (CEST)

Smiješno je, ali rijetki će se smijati. Bojim se da će te ozbiljno shvatiti i stvarno staviti {{bolji naslov}} i naposljetku preimenovati kategoriju... Ygraine 17:13, 2. srpanj 2007. (CEST)Ygraine
PROTIV PROTIV Zemljopis i geografija se podjednako koriste, pa smo se odlucili na Zemljopis, ali zemljopisci je ipak premalo koristeno da bi preimenovali. Ako nam ne smetaju Kategorija:Regionalna geografija, Kategorija:Politička geografija, Kategorija:Ruralna geografija, Kategorija:Antropogeografija, Kategorija:Biogeografija, Kategorija:Fizička geografijai Kategorija:Urbana geografija, mislim da ne bi trebalo mijenjat ni naslov Kategorija:Geografi. --Ante Perkovic 15:25, 3. srpanj 2007. (CEST)
Pa koristi se i zemljopis 100 puta manje nego geografija. Mislim da čak i ne postoji visoka akademska institucija u Hrvatskoj koja koristi naziv Zemljopis. Ako već "njegujemo duh jezika", valja biti dosljedan. Iznimke ostaviti za biogeografiju, antropogeografiju, hidrogeografiju i sl. složenice, ostalo sve pozemljopiščit. --Ivan Štambuk 15:38, 3. srpanj 2007. (CEST)
Ako vec postoji 7 iznimaka samo kod imena kategorija, zaista se ne bi pozivao na "dosljednost" ;)). Osim toga, google daje 247 000 rezultata za zemljopis, a samo 133 za zemljopisac. Mislim da cinjenica da se na internetu skoro 2000 puta cesce pojavljuje rijec zemljopis od zemljopisac dovoljno slikovito govori ono sto zelim reci. Jest da rezultati nisu usporedivi jer nisu sinonimi vec se radi o nazivu znanosti i nazivu struke, ali 2000 puta je ipak 2000 puta. --Ante Perkovic 16:10, 3. srpanj 2007. (CEST)
Daje i 10 puta više ze geografija u odnosu na zemljopis. Što je tu, jedan red veličine dovoljan da budu "podjednako korišteni", dva i više nisu?
Mislim, meni je svejedno, ne inzistiram ni na čemu, samo primjećujem nedosljednost. Imena stručnih poddisciplina i usmjerenja poput "fizička geografija" ima ismisla učiniti iznimkom, no zemljopisac je opća imenica s nosivim značenjem i označuje vršitelja vršne discipline. Ja bih najradije i Računarstvo preimenovao u Računalna znanost, samo zbog potkategorije Računalni znanstvenici. --Ivan Štambuk 16:28, 3. srpanj 2007. (CEST)