Razgovor o kategoriji:Hrvati

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Hrvati.
Rad na člancima
Pismohrane:

Sto ovdje spada[uredi kôd]

Ja ovdje ne bi stavljao razne popise, da ne bi dosli u iskusenje da tu premjestimo sve kategorije tipa "hrvatski umjetnici" i slicno. Radije nek ovdje budu clanci o narodu u cjelini. A i inace mi je ova kategorija malo nedefinirana, nikako da je smjestim negdje. -- Ante Perkovic 14:55, 21 July 2005 (CEST)

Ja isto ne bi stavljao razne popise u ovu kategoriju, no ova one popise sam parkirao iz 2 razloga, jer:

1. Hrvati iz BiH su dio hrvatskog narodnog bića i takvi se osijećaju, bez obzira sto im to pravo mnogi žele satrati - pa prema tome pripadaju BiH i Hrvatima a ne Hrvatskoj sto sam inicijalno stavio - znaš da ne iskazujemo teritorialne težnje prema susjednoj nam državi preko interneta 2. Clanak o hrvatskoj ekumeni etc, općenito govori o narodu koji je razasut po raznim državama pa prema tome pripada ovoj kategoriji za sada i nisam mogao smisliti bolju kategoriju za sada

Možda se ovo promjeni, zavisno ako meni ili nekome drugom padne neka bolja zamisao. Vodomar 15:07, 21 July 2005 (CEST)

U pravu si, dobro si to organizira. Najbolje da onda u ovu kategoriju ubacis i par clanak o dijaspori koje sam ja stavio pod category:Hrvatska, te da u zaglavlju ove kategorije stavis objasnjenje, nesto slicno ovome sta pise na ovoj stranici, da ne bi ljudi ovdje trazili Gorana Ivanisevica ;) --Ante Perkovic 15:23, 21 July 2005 (CEST)

Dijaspora[uredi kôd]

Ja sam sredio kategorije vezane za dijasporu, sad mozete prebacit odgovarajuce clanke u category:hrvatska dijaspora i Category:Hrvatska športska društva izvan Hrvatske. --Ante Perkovic 17:01, 21 July 2005 (CEST)