Razgovor o predlošku:Mrva-biog-filozof

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Mrva-biog-filozof.
Rad na člancima
Pismohrane:

Predlažem da se ovaj predložak izbriše. Isto sam predložila i za kategoriju Kategorija:U izradi, Filozofi. O razlozima se raspravljalo u više navrata i na više mjesta. Argument je da se filozofija ne bavi biografijama. Na nedovršene članke o pojedinim filozofima stavlja se mrva-filozofija u vitičastim zagradama. Ygraine 23:07, 5. svibanj 2007. (CEST)Ygraine

I stoji to da se filozofija ne bavi biografijama, ali se biografije bave filozofima . U svakom slučaju, nedovršeni članci o filozofima moraju imati barem predložak {{mrva-biog}} što s obzirom na stanje kategorije biografija u izradi nikako ne može ostati trajno rješenje. Nikako im se ne može staviti samo mrva koja ih stavlja u kategoriju:u izradi, filozofija zato što s gledišta kategorije:filozofija to možda i izgleda ok, ali s gledišta kategorije:u izradi, biografije to znači cijeli niz biografskih članaka nepovezanih s matičnom kategorijom. I zato smatram da ovo nikako ne treba brisati. Pozdrav --MayaSimFan 20:53, 7. svibanj 2007. (CEST)

Možda nesporazumi proizlaze iz toga da smo biografiju različito definirali. U redu. Bez opiranja prepuštam ostalim voljnim suradnicima da članke iz filozofije kategoriziraju kako im drago (u kategorije izvan područja filozofije), a svoje ću prijedloge ubuduće ograničiti samo na kategorizaciju unutar nadkategorije "Filozofija".

I jedno pitanje. Čini se da neki članak ne može imati više od jednog predloška za mrvu. Ako je riječ o nekom filozofu, stavlja li se onda naposljetku predložak "mrva-biog-filozof" ili "mrva-filozofija"? Ako je ovo prvo slučaj, zašto? Znači li to da su biografije važnije od filozofije? Ygraine 15:28, 8. svibanj 2007. (CEST)Ygraine

Odgovor na pitanje slijedi. Na jedan članak može u teoriji doći i pedeset mrva, označavanje članka nikako nije ograničeno na samo jednu mrvu, kao ni na samo jednu kategoriju. Na filozofe se stavlja predložak {{mrva-biog-filozof}} i to zato što, ako malo pažljivije pogledaš, ta mrva svrstava članak u kategoriju u izradi, filozofi koja je pak kategorizirana i u kategoriju U izradi, Biografije i u kategoriju U izradi, filozofija. Biografije nisu važnije od filozofije niti je filozofija važnija od biografija, one su u ovom slučaju zastupljene u istoj mjeri. Pozdrav --MayaSimFan 20:08, 8. svibanj 2007. (CEST)