Razgovor sa suradnikom:Amir667

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Amir667, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Amir667") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:59, 15. veljače 2017. (CET)[odgovori]

Uklanjanje izmjena, navođenje izvora, vanjske poveznice i rad na Wiki[uredi kôd]

Pozdrav i dobrodošli na Wikipediju! Na vašu stranicu Sead Alić suradnik Kubura stavio je predloške za održavanje (izmjena 4869655]). Što ti predlošci znače?

  • smjernica o navođenju izvora nalaže svim suradnicima da navode izvore sa kojih su našli neke podatke. To ne znači samo navesti literaturu na kraj članka i zdravo. Mora se točno znati odakle je svaka činjenica iznesena u članku došla, na sljedeći način: Ovo je neki podatak.<ref>[http://web.stranica.com Ovo je web stranica odakle je podatak preuzet] (dodatni detalji, ako su potrebni), pristupljeno 20. travnja 2017.</ref>.

U članku ste napisali: Radio u izdavačkoj kući August Cesarec, na Radiju 101, Z3 programu, agencijama BBDO i Publicis, na Vernu, Veleučilištu Zrinski i Veleučilištu u Krapini, te Sveučilištu Sjever. Kako mi, i drugi čitatelji ove enciklopedije znamo odakle vama ovi podatci? Kako znamo da nisu izmišljeni? Kako znamo da ih nje pisao politički protivnik Seada Alića što ga želi ocrniti? Trebaju nam konkretni, vjerodostojni i nepristrani izvori uz taj podatak. Cijela Wikipedija stoji na principu vjerodostojnosti i provjerljivosti. Ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je važno navoditi izvore na ispravan način! Detalji o navođenju izvora nalaze se ovdje.

  • Wikipedizirati? Što je sad to? Pročitajte kako uređivati stranicu za pojašnjenje: u članku Vam fale wikipoveznice, ali ima i drugih stvari, npr. popisi se ne pišu s proredom između, i sl. Jako je važno da su svi članci uređeni na isti način, i da nema razlika u stilu između njih.

Ovakvo povezivanje nije prihvaćeno. Slobodni ste dodati wikipoveznicu na Donju Vracu ovako: [[Donja Vraca]]. Ako hrvatska wikipedija nema navedeni članak, poveznica će biti crvena. Povezivanje na članke na drugoj wikipediji generalno nije prihvatljivo, jer i wikipedija ima svoje uvjete i autorska prava. Uostalom, ovako promoviramo rast hrvatske wikipedije, jer će neki suradnici kad vide crvenu poveznicu započeti članak na koji ta poveznica vodi.

Sad da se napokon osvrnem na slona u prostoriji. Na ovoj se wikipediji sve nejasnoće rješavaju komunikacijom. Prvo ste Kuburino dodavanje predložaka uklonili bez razloga. Ako Vam nije bilo jasno za što služe, zašto su dodani, što fali članku, mogli ste ga pitati odlaskom na Razgovor sa suradnikom:Kubura. Umjesto komunikacije, odlučili ste ukloniti dobronamjernu izmjenu administratora koji je ovdje već 11 godina i koji vam ukazuje što bi se moglo poboljšati. To je vrlo ružno i napose neprihvatljivo. Nakon što sam vratio predloške ondje gdje pripadaju, uklonili ste i moju izmjenu, bez pardona. To se tako ne radi! Pitajte, popričajte, razjasnite nejasnoće, obratite se nekome, rado ćemo vam pomoći! Toliko od mene! Sretno u daljnjem radu, i ako mogu bilo kako pomoći, slobodno mi se obratite na Razgovor sa suradnikom:Ivi104. Lijep pozdrav, i sve najbolje! --Ivi104 (razgovor) 14:04, 20. travnja 2017. (CEST)[odgovori]

Poboljšali ste[uredi kôd]

[1] Vidio sam Vašu poruku. Wikipedizirali ste članak, i još sam Vam popravio par poveznica. Vidjet ćete da je potreba kod internetskih adresa biti detaljniji: na onim URL-ovima koje ste prvotno stavili nije se vidio podatak da je urednik, niti stranicu u pdf-u, ali sad sam to ispravio. Vidim da ste unijeli točne podatke na tim poveznicama. Kubura (razgovor) 04:39, 21. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]