Razgovor sa suradnikom:Biotime

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!


Uvodni tečaj
Automatski potvrđeni suradnici--D tom 18:39, 29. svibanj 2009. (CEST)

Kršenje pravila[uredi kôd]

Namjerno ili iz neznanja ste prekršili veći broj pravila Wikipedije. Stoga smo vas dužni uputiti:

  1. Wikipedija nije izdana pod licencom Creative Commons, već pod GNU licencom za slobodnu dokumentaciju, a i sve da jest, u CC licenci ne postoji obaveza objavljivanja sadržaja koji ju također koriste. Trebat ćete pričekati neko vrijeme da se stvori pravni okvir kako bi sadržaje koji su izdani pod CC mogli prebacivati na Wikipediju. To zasada nije dopušteno.
  2. Morate shvatiti da je Wikipedija enciklopedija. Osoba o kojoj ste pisali ili njezini radovi se, budući da očito nije općepoznata, ne mogu smatrati značajnima ako za njih niste naveli barem jedan pouzdan i dostatan sekundarni izvor, koji je intelektualno neovisan i neovisan od samog predmeta. Primarni izvori tipa Diggarame koju vi navodite se mogu koristiti kao potvrda sadržaju, ali oni ne pridonose dokazivanju značajnosti predmeta u pitanju.
  3. Moguće je da ste opstruirali Wikipediju unosom sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima ili stvaranjem repozitorija vanjskih poveznica (Dancing b(e)ar Lounge 2 i Klape Remixed). Ako ste imali dozvolu izdavača s čijih ste stranica sadržaj preuzeli, to ste trebali jasno navesti kako to zahtijevaju smjernice projekta.
  4. Administratorima niste ostavili drugu opciju nego da vaše doprinose označe ili kao prepisane, ili kao samopromociju ili kao plod vašeg osobnog iskustva. Takav pristup je stvorio sumnju u vašu dobru namjeru i neutralnost što su osnovni postulati suradnje na ovom projektu.
  5. S ovog suradničkog računa i IP broja 89.164.230.47 ste opetovano upućivali pravne prijetnje kako prema suradniku Dtomu, tako i prema "samom sustavu". Takav potez je na Wikipediji zabranjen i doveo je do blokiranja vašeg suradničkog računa na neodređeno vrijeme. Za eventualne pravne akcije koje želite pokrenuti vas upućujemo na našu krovnu organizaciju, zakladu Wikimedija.

Hvala na razumijevanju.  E.coli  16:06, 30. svibanj 2009. (CEST)