Razgovor sa suradnikom:Darkosolista

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Darkosolista, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Darkosolista") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:51, 31. listopada 2013. (CET)[odgovori]

Novopostavljene slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Neke vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.

Inače, ako već postavljaš slike na Zajednički poslužitelj, nema potrebe postavljati na neku od lokalnih wikipedija, jer slike na Zajedničkom poslužitelju mogu koristiti svi projekti wikipedije. Hvala na razumijevanju.--MaGa 12:33, 4. studenog 2013. (CET)

Kada ispunjavam potrebne informacije za sliku "Datoteka:ATOMI1.jpg", dobivam sliedece: Opis-OK, Izvor-OK, Datum-OK,Autor-OK ali za objasnjenje uvijek dobivam poruku: Nije navedeno objasnjenje. Ako ne navedete objasnjenje slika ce biti izbrisana, Pokusao sam mnogo objasnjenja, ali uvijek ista poruka. Molim pomoc.— Prethodni nepotpisani komentar napisao/napisala je Darkosolista (razgovordoprinosi)


Dvije sitnice prije odgovora. Prva: na stranicama za razgovor se potpisujemo, a kako - pogledaj dvije sličice desno, ovisno koju vrstu sučelja koristiš. Druga sitnica: suradnicima odgovaraj na njihovim stranicama. Zašto? Ako im odgovoriš na njihovim stranicama, onda će dobiti obavijest o tvom odgovoru, a ako odgovoriš ovdje - ne. Može se vrlo lako dogoditi da im tvoj odgovor ovdje promakne. Ako baš želiš ovdje odgovarati (da bi ti bilo lakše pratiti tijek razgovora), onda im ostavi obavijest (opet na njihovim stranicama za razgovor) da si odgovorio ovdje.

E, sad ćemo o slikama . Najprije, ne znam o kojoj slici govoriš: jednu si postavio ovdje (na hr.wiki [1]), a drugu si postavio na Zajednički poslužitelj [2]. Iskreno, ne znam kako si tamo postavio bez predloška o informacijama, ali nema veze. Ovdje ti nedostaje predložak {{Infoslika}}. Dakle, klikni na sliku koju si postavio ovdje (na hr.wiki, [3]). Na vrhu imaš kartice označene kao slika, razgovor, uredi, uredi kôd.

Klikni na uredi kôd. Kad ti se otvori prozor za uređivanje, prije onoga == Licencija == ubaci sljedeće:

{{Infoslika
 |Opis= 
 |Izvor=
 |Datum=
 |Autor=
 |Objašnjenje=
 }}

Iza znakova jednakosti popuni što se traži (opis, izvor, datum, autor i objašnjenje). Kad završiš pritisni tipku sačuvaj stranicu. Prije toga ispuni sažetak iznad. Možeš napisati (npr.) ubacio infookvir. Sažetak nije obvezan, ali je poželjan, a u njemu kratko opišeš što si napravio. Kad to napraviš, onda ćemo dalje. Pozdrav.--MaGa 08:26, 5. studenog 2013. (CET)

Hvala na pomoći. Načinio sam sve prema Vasim uputama ali opet imam poruku da nema objašnjenja. Puno pozdrava.— Prethodni nepotpisani komentar napisao/napisala je Darkosolista (razgovordoprinosi)

Nema objašnjenja jer si umjesto "|Objašnjenje=" stavio "|Objasnjenje=", tako da je wiki softver to zanemario. To sam ti ispravio [4] i uklonio potpis koji se tamo ne stavlja. Još preostaje dodati neku od pripadajućih licencija i onda je to gotovo. Možda ću te sad malo razočarati: slike koje se postavljaju na lokalne wikipedije, a ne koriste se u nekom od članaka, se kad-tad pobrišu. Takvo je pravilo, pa je nastoj iskoristiti u nekom od članaka. Što se tiče potpisa, potpisujemo se samo na stranicama za razgovor, kao što je npr. ova. Sve o potpisu imaš ovdje.--MaGa 08:27, 8. studenog 2013. (CET)

Dodao sa opis izvora fotografije u najpoštenijoj namjeri kao licenciju. Ako nije u redu, recite. Inače, mnogo hvala na pomoći.--Darkosolista (razgovor) 18:45, 9. studenog 2013. (CET)

Ako je tako kako si naveo, onda u redu, jer iza informacija stoji suradnik koji je postavio sliku. Nego, malo smo se krivo razumjeli, ili nisi kliknuo na ono iznad licencija. Tu ti je popis licencija koje se stavljaju ispod slika. Ako je datum nastanka točan, onda između oznaka za licencije se može izabrati i staviti {{Predložak:JD-stara-50}}. Dakle, klikni na uredi kôd. Kad ti se otvori prozor za uređivanje, ispod onoga == Licencija == ubaci sljedeće: {{Predložak:JD-stara-50}} i klikni na sačuvaj stranicu.
Još jedna sitnica: kad odgovaraš suradnicima, odgovaraj na njihovim stranicama za razgovor. Razlog tomu je što dobiju obavijest o tvom odgovoru (kao što si i ti sada dobio). Ako odgovoriš ovdje, vjerojatnost da promakne tvoj odgovor je vrlo velika. Ako želiš odgovarati ovdje (zbog lakšeg praćenja), onda bar ostavi obavijest da si odgovorio ovdje.
Što se tiče pomoći, nema frke, samo pitaj. Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati.--MaGa 10:54, 10. studenog 2013. (CET)

Čini mi se da je sada slika OK. Sada cu pokušati ubaciti ju u stranicu "Vis Atomi". Hvala na svemu.--Darkosolista (razgovor) 13:36, 10. studenog 2013. (CET) Nažalost uz sve pokušaje ne mogu ubaciti sliku u stranicu "Vis Atomi". Ako otvorim stranicu "Vis Atomi" i stisnem "uredikod" te ubacim Datoteka:ATOMI1.jpg i stisnem "Prikaži kako će isgledati" dobivam tekst ali ne sliku. Molim vas još pomoć da ubacim tu sliku u stranicu i to bi bio kraj moje akcije. Mnogo Vam zahvaljujem za sve.--Darkosolista (razgovor) 21:52, 11. studenog 2013. (CET)

Ovako [5]?--MaGa 08:30, 12. studenog 2013. (CET)

Super! Zahvaljujem svima na pomoći i želim Vam mnogo zdravlja i uspjeha u daljnjem razvoju naše hrvatske Wikipedije.--Darkosolista (razgovor) 13:27, 12. studenog 2013. (CET)

Također i vama, i želim vam što više doprinosa na wikipediji.--MaGa 13:37, 12. studenog 2013. (CET)

Atomi[uredi kôd]

Ispunio sam sažetak: "to ide na Datoteka:XY". Znači izvor za sliku se upisuje ovdje (u imenskom prostoru za datoteke). Nadam se da je sad jasno uklanjanje. LP!--MAN_USK recider 14:42, 14. prosinca 2013. (CET)[odgovori]