Razgovor sa suradnikom:Houjhnhnm

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro jutro !

Evo malih ispravaka koje sam napravila u kategorizaciji kod tvojih pjevačica:

  • [[Kategorija:Poljska glazba]]
    • [[Kategorija: Biografije, Poljska|Bartosiewicz, Edyta]]
    • [[Kategorija: Pjevači|Bartosiewicz, Edyta]]
  • [[Kategorija:Talijanska glazba]]
    • [[Kategorija:Pjevači|Vanoni, Ornella]]
    • [[kategorija:Biografije, Italija|Vanoni, Ornella]]
  • [[Kategorija:Bugarska glazba]]
    • [[Kategorija: Biografije, Bugarska|Slava, Desi]]
    • [[Kategorija: Pjevači|Slava, Desi]]

Dakle, kategoriziraju se ovako. Za sada nema potrebe stvaranju novih kategorija kao što su ove prekrižene.

Želim ti i dalje puno zabave u postavljanju novih članaka na hrvatskoj wikipediji. Pozdrav ! Duh Svemira 10:41, 3. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobrodošli na hrvatsku wikipediju!

Za lakše snalaženje na wikipediji korisno je pročitati naš Uvodni tečaj, pitanja se postavljaju ili u kafiću ili na ircu (za one nestrpljive koji vole odgovore odmah i sad ;-)

Gore je Duh svemira dobro objasnila kako se kategorije stavljaju, ali ne i zašto tako, a to piše na stranici Wikipedija:Kategorije. Samo hrabro naprijed! SpeedyGonsales 14:22, 21. lipnja 2006. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Željela bih te zamoliti da na datoteke (slike) koje si postavio napišeš u Sažetak i izvor fotografije, odnosno link s koje si ju preuzeo. Osim Dozvole koja prati sliku i Izvor je jako bitan podatak u Evidenciji postavljanja. Uskoro će sve slike koje nemaju potpune podatke ili nisu u skladu s pravilima u Evidenciji biti brisane, a sve o postavljanju slika možeš vidjeti u Wikipedija:Tečaj (Slike). Pozdrav  :-)) --Roberta F. 13:09, 13. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]


'Politovskaja:

Ne znam na što misliš pod s interneta za opću upotrebu, ali svakako preporučam da pročitaš upute koje ti je prije 3 mjeseca dala Roberta F. (vidi par centimetara iznad) prije uploadanje sljedeće slike. Slike Politovskaje (2 potpuno iste!) ću dotle pobrisati. Hvala na razumijevanju i pozdrav! --Ante Perkovic 16:01, 20. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

ne smijete raditi copy/paste s engleske na hrvatsku wikipediju. naravno, to je dozvoljeno ako ćete vi taj tekst prevesti kao što većina korisnika radi, u protivnom, tekstovi će biti obrisani. West Brom 4ever 14:32, 30. rujna 2006. (CEST)[odgovori]


dakle vidim da ste članak preveli. NO:

tek tada počnite uređivati wikipedijine stranice.

ako imate pitanja, obratite mi se. West Brom 4ever

Slika[uredi kôd]

Ja sam pobrisala sliku Politovskaje koju si ti postavio i postavila sam istu sliku ponovno, pa te molim da pogledaš koje sam podatke navela, a i sliku s en:wiki prenosimo s istim imenom. Pozdrav :-)) Roberta F. 11:05, 23. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Šalov 17:00, 15. studenog 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije {{{datum}}} ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:26, 10. prosinac 2006. (CET)

Pa fino, postavite mi onda vi tu sliku. Politkovska mora imati sliku, a svi koriste baš tu na svim Wikipedijama. Što ja znam odakle im. Nije valjda da plaćaju za nju.

Slika je još postavljena na commonsu, ali s upitnom dozvolom. Članak ne mora imati sliku i ukoliko bude izbrisana s commonsa, niti naš članak neće biti popraćen fotografijom, dok se ne pojavi fotografija koja je u skladu s pravilima. Pozdrav :-) --Roberta F. 02:32, 11. prosinac 2006. (CET)

Ok, ja se u te stvari ne razumijem. Ne znam što je commons i kako da postavim neku sliku koju svi koriste a da pri tome ne izazovem gnjev. Budite onda ljubazni pa vi pratite je li nešto izbrisano ili nije s tog commonsa jer se počinjem bojati logiranja u svrhu doprinošenja wikipediji.

Molimo vas da ne ignorirate upute koje možete pročitati pri postavljanju slika. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti ili uopće nije postavljen. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Uporno kršenje pravila o postavljanju slika može rezultirati i blokiranjem suradnika. Hvala na razumijevanju.

To što se ne razumiješ u te te stvari ti ne daje pravo da ignoriraš pravila. To što ne znaš što je commons nije baš za pohvalu, kao ni činjenica da se nisi naučio ni potpisati (vidi Slika:potpis.gif) iza svojeg komentara. Slike se brišu i to odmah, a ne za 14 dana. Da ti je prvi put, čekali bi 14 dana, ali ovdje se očito radi o tvojem inatu i odbijanju prihvaćanja pravila. A članak ne mora imati sliku ako ne postoji slika koja se može postaviti na wikipeidju. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 17:00, 26. travanj 2007. (CEST)


Valjda sam nešto i koristio Wikipediji sa svojim poluznanjima. Čak je moj članak o Politkovskoj postao najedanput aktualan i praćen. A te nesretne slike, eto zahvalan sam da ste postavili bilo kakvu, makar sa sprovoda. Njezina slika je bila posvuda kad je ubijena, ne mogu vjerovati da su svi demonstranti imali sliku s copyrightom. Ako postavim sliku Litvinjenka, onda ću valjda opet navući gnjev znalaca. Pretpostavljam da je trebam tražiti na commonsu. Aj da vidim jesam li se barem naučio potpisati. --Suradnik:houjhnhnm 27. travnja 2007. (CEST)

Prikazi...[uredi kôd]

Bok,

Već si dovoljno dugo s nama da si mogao primjetiti button zaokružen na gornjoj slici. Pokušaj koji put kliknuti na njega, ovako zagušuješ nedavne promjene. Pozdrav. --Ante Perkovic 00:06, 18. lipanj 2007. (CEST)

Odakle ti ovo, čini mi se da si ukrao moj tekst. Što imaš reć o tome --Zeljko 11:24, 3. rujan 2007. (CEST)

Nisam ga ukrao nego popravio.

Pa pogledaj povijerst teksta, ti si ga napisao, mene nema tamo. --Zeljko 13:02, 3. rujan 2007. (CEST)

Pripiši to mojem slabom baratanju Wikipedijom. Ti si u tom bolji, neke stvari sam htio popraviti, ali ti si i dalje autor teksta. --Houjhnhnm 13:09, 3. rujan 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Prćić[uredi kôd]

Ako je nešto preveo, onda je prevoditelj. Možda nije toliko poznat i nije preveo toliko djela koliko Tabak i drugi, ali kategorije se ne vode kvantitetom. To koliki je netko ostavio utisak na nekom području je subjektivno mišljenje.--Phantom (razgovor) 13:27, 20. studeni 2008. (CET)

Pravopis i hrvatski[uredi kôd]

Pogledaj članak [1]. Pripazi na to da pišeš hrvatskim (daklem, pisati "glazbenici", a ne "muzičari"), a drugo, pripazi na pravopis. Kalendarske se godine piše kao redni, a ne kao glavni broj. Kubura (razgovor) 02:51, 4. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Nestanak[uredi kôd]

A di si nan bia nesta 4 miseca? Kubura (razgovor) 01:31, 2. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ispovijedi nekarakternog čovjeka[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Ispovijedi nekarakternog čovjeka bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 15:38, 15. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Tko je to nami doša[uredi kôd]

Tko je to nami doša? :) Kubura (razgovor) 08:15, 16. studenog 2013. (CET)

Crnković[uredi kôd]

[2] Ispričavam se, nisam uočio razliku "ou-au", već mi je u oko pala kapitalizacija koja nije svojstvena našem jeziku; što znači da se glede kapitalizacije ne slažem ni s vašom zadnjom izmjenom. Također, u WorldCatovom katalogu se nazivi navode u "sentence case" (npr. A daughter's gift of love : a Holocaust memoir ili The spy who came in from the cold).

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  13:14, 16. studenog 2013. (CET)

[3] Vidio sam izmjene i zahvaljujem na ispravcima. Što se tiče kapitalizacije, vidim da ste to dosljedno uradili; međutim, općenito u člancima treba izbjeći šarenilo, a za to je mislim najbolji način raditi po hrvatskom obliku ("sentence case").
Što se tiče komentara, shvatio sam vaš motiv, zato sam i predložio arhiviranje.
Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. (Alan Ford)

 •  16:32, 18. studenog 2013. (CET)

Razgovor[uredi kôd]

[4] Ne briše se sadržaj stranica za razgovor. Umjesto toga, stranicu možete arhivirati, a u tome vam može pomoći i predložak {{Stari razgovori}} (pogledajte i razgovor o predlošku).  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako ne primiš ovu poruku, javi se da ti pošaljem drugu. •  13:30, 16. studenog 2013. (CET)

Potpis[uredi kôd]

[5] Ne zaboravi potpisati se četirima tildama na kraju poruka koje ostaviš na stranicama za razgovor. Kubura (razgovor) 04:32, 18. studenog 2013. (CET)