Razgovor sa suradnikom:JS~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! F.G. (razgovor) 13:20, 27. veljača 2009. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Ispod okvira za uređivanje teksta se nalazi tipka "Prikaži kako će izgledati". Koristeći ovu tipku možete vidjeti kako će članak izgledati bez da ga zapravo spremite. Čvrsto je preporučeno da koristite ovu tipku prije spremanja. To vam omogućuje da vidite kako će vam članak izgledati, te da provjerite da li postoje greške. Također, koristeći ovu tipku ne morate učestalo spremati stranicu što otežava rad administratorima i zatrpava nedavne promjene. Korisno je spremiti stranicu prije nego je premještate, razdvajate ili kombinirate dijelove članka. Razlika se ne prikazuje dobro kao kad se premještaju paragrafi te neće dobro prikazati manje izmjene ako se dijelovi miču.

Spremanje izmjena samo jednom je također način na koji se izbjegavaju istovremena uređivanja budući da suradnici neće vidjeti članak na nedavnim promjenama te je stoga manja mogućnost da će ga odlučiti uređivati u isto vrijeme kad i vi.

Ako ste prijavljeni, možete namjestiti tako da vidite pregled prije prostora za uređivanje. Ako odaberete ovu opciju, pregled će biti iznad prostora za uređivanje kada pritisnete tipku "Prikaži kako će izgledati" prilikom uređivanja.

U slučaju automatske pretvorbe wikiteksta tipka "Prikaži kako će izgledati" automatski prikazuje rezultat, dok tipka za prikaz promjena prikazuje novi tekst.

Koristeći tipku "Prikaži kako će izgledati" također znači da vam neće isteći prijava te će vaši doprinosi biti pripisani vašem imenu. Redovito pritiskanje ove tipke ponovno pokreće brojilo vremena tako da tipkom uređivanja ostajete prijavljeni. Isto, ako niste prijavljeni koristeći tipku bit će te obavješteni tako da se možete prijaviti i spremiti promjene. Ovo možete vidjeti ako se u gornjem desnom kutu pojavljuje vaše ime kada pritisnete "Prikaži". Ako niste prijavljeni, otvorite Posebno:Prijava u odvojenom prozoru. Prijavite se te se vratite uređivanju i ponovno pritisnite "Prikaži" kako bi bili sigurni da je sve uredu.

Kada koristite ovu mogućnost prilikom uređivanja velike količine teksta, savjetujemo vam da tekst prije toga kopirate u neki drugi editor. Veoma rijetko se zna dogoditi da Wikipedijini serveri imaju problema te može doći do gubitka teksta.

Slobodno se za pomoć obratite administratorima ili iskusnijim suradnicima. --Mario Žamić (razgovor) 11:45, 2. ožujak 2009. (CET)

Višeslav[uredi kôd]

Wikicitati »To je smiješno kakav ignorant uređuje ovu rubriku!«

... ovo je nešto zbog čega suradnik može biti blokiran određeno vrijeme. Studiranje ili nestudiranje bilo kojega fakulteta apsolutno je irelevantno u uređivanju Wikipedije, i ne daje pravo suradniku na bahaćenje ili držanje prodika! Ignorant koji se drznuo uređivati stranicu nije dirao u bit stvari niti u povijesne istine ili neistine, već je samo uklonio promjene kojima su neki suradnici (koji su možda studirali povijest) pobrisali cijele stranice i doprinose drugih suradnika (naglasak na množini!), umjesto da isprave eventualne netočnosti i potkrijepe ih izvorima. Toliko od ignoranta! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 3. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 12:25 sati. (CET)

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: kršenje pravila Wikipedije na hrvatskome jeziku i zloporaba Wikipedije.


--Roberta F. 13:29, 3. ožujak 2009. (CET)


Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same Wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada, Maltretiranje i Pretpostavite dobru namjeru

--Mario Žamić (razgovor) 17:28, 5. ožujak 2009. (CET)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:03, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:12, 19. travnja 2015. (CEST)