Razgovor sa suradnikom:Lakat Artemisia

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Lakat Artemisia, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lakat Artemisia") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 09:30, 4. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Sitnice koje život znače[uredi kôd]

Ciao Lakat,
De molim te obrati malo pozornosti na sitnice: vidim da imas problema sa č i ć (natoči u veču čašu), Absinthe žlica je apsint žlica, zagrada ide odvojeno poslije neke rijeci (tzv. Louche(franc. oblak)), instrumental, i sl. Pozz--El hombre (razgovor) 09:50, 4. travnja 2016. (CEST)[odgovori]


Zahvaljujem gospodine, dajte molim vas obratite malo pozornosti na osnovne kulturne sitnice, nije bas da se poznamo i da možemo na "ti". Totalno ste u pravu, pravopis je jako bitna stavka, neosporno, ipak se radi o temi o kojoj nitko na ovom području nema pojma pa bi primarno trebali obratiti pozornost na pravopis i kulturu. Absinthe ima jedan jedini naziv u cijelom svijetu pa hrvatsko prekrštavanje stvarno nema smisla jer ne pišemo po Vuku. Ako vam treba kakva informacija na temu slobodno se javite jer su vam navodi u gornjem glavnom tekstu totalno krivi - copy paste francuskih clanaka, ne znam tko ih je pisao, a i vidim da je netko iz mog teksta u vanjskim poveznicama koji sam napisao 2010. naknadno dodavao podatke u gornji tekst i napravio jos vecu glupost. Wikipedia bi ipak trebala biti izvor tocnih informacija, ima funkciju edukacije zar ne. Ako vam trebaju kakve informacije molim vas da me slobodno nazovete, zadnjih dvadeset godina sam u toj temi a živim i radim taj posao zadnjih 6 godina pa moram raspolagati sa znanjem koje necete naci na internetu. Hvala--Lakat Artemisia (razgovor) 10:54, 4. travnja 2016. (CEST) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lakat Artemisia (razgovordoprinosi) 10:22, 4. travnja 2016.[odgovori]

Razgovori[uredi kôd]

Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

P.S. Uklonio sam Vaše osobne podatke iz prethodne poruke suradniku @El hombreu jer objava bilo čijih osobnih podataka na Wikipediji nije dozvoljena. Lijepo molim, odgovorite mu ponovno i na njegovoj stranici za razgovor. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 10:38, 4. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Potpisivanje[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na sličicu potpisa u alatnoj vrpci prikazanoj na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Maestro Ivanković 10:43, 4. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Tako nećemo razgovarati...[uredi kôd]

"Jedina osoba u Hr koja uči ovaj retardirani narod kaj je Absinthe zadnjih osam godina"? Dajte malo ohladite i bavite se radom na Wikipediji kada budete spremniji za surađivanje, ali i uljudno ponašanje koje Vam, čini se, manjka. Vaš je tekst uklonjen jer postoji mogućnost da je prepisan bez dozvole. --Pajo Pajimir 18:11, 6. rujna 2017. (CEST)[odgovori]


Zahvaljujem na odgovoru ali vidim da se na wikipediji nalaze mladi urednici koji brišu tekstove bez ikakvih argumenata i bez pozadinskog znanja na temu, tekst koji sam pisao je moje osobno znanje iz teme Absinthe-a što mi je ujedno i posao zadnjih 8 godina, u samoj priči sam od 1993. i jedini zaštičeni uvoznik sa pravim Absintheom u svijetu pa ako imate kakvih pitanja slobodno nazovite jer na internetu ne možete nači konkretne informacije jer ne postoje osim eventualno jednog te istog članka koji je lažna propaganda koja je daleko od istine. Ponavljam tekst nije prepisan, ja sam autor teksta kao i jedina osoba u hr koja drži edukacije o Absinthe-u. Zahvaljujem. Usput vaš glavni tekst je upravo taj copy/paste tekst koji sadrži krive informacije o Absinthe, jedan te isti koji se vrti internetom, a daleko je od istine. https://hr.wikipedia.org/wiki/Apsint 18:30 06.09.2017. (CEST) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lakat Artemisia (razgovordoprinosi) 18:36, 6. rujna 2017.

U svezi s Vašom izmjenom 6. rujna 2017. u 18:31:56 (CEST) – izmjena vidljiva (ovdje)
Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,37; 6. rujna 2017. (SEV)

  • P.S. Značenje pojma slobodna enciklopedija tumači se tako da sadržaj na njoj mora biti slobodan svima za preuzimanje, preradbu, obradbu, itd., izradbu vlastitih kreacija. Sadržaj wikipedije mora biti slobodan od autorskih prava jer bi inače dovodio u zabludu korisnike njezina gradiva, koji moraju moći isto to gradivo koristiti po licencijama o slobodnoj upotrebi, slobodnoj dokumentaciji itd. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,37; 6. rujna 2017. (SEV)


Hvala na odgovoru ali problem je što je tekst u vanjskoj poveznici moj osobni tekst iz 2010., a vaš izvorni glavni tekst ima krive navode, radi se o copy/paste članku sa krivim informacijama koji se vrti po internetu godinama te ste ga modificiranli kroz vrijeme na način da ste koristili informacije iz teksta vanjskih poveznica odnosno mog teksta. Način pripreme i još neki detalji. Molim vas da razmislite tko uzima kome tekst i znanje koje jedini službeno posjedujem na ovom području. Hvala. Daniel Dragojevic autor teksta vanjskih poveznica Absinthe History iz 2010. [razgovor sa: Nesmir Kudilović|razgovor] 06. Rujna 2017. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lakat Artemisia (razgovordoprinosi) 20:52, 6. rujna 2017.

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 mjeseca!

Razlog je: osobni napadi (ili napadačko ponašanje)


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:29, 6. rujna 2017. (CEST)[odgovori]

Zamolba i uputa[uredi kôd]

Odblokirani ste prema dogovoru, molim da se pridržavate načina komunikacije kako je rečeno. SpeedyGonsales 17:03, 8. rujna 2017. (CEST)[odgovori]