Razgovor sa suradnikom:Slym

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 22:44, 15. studenog 2006. (CET)

Metal i Heavy metal[uredi kôd]

Tvoje doprinose na Metalu i Heavy metalu sam uklonila jer si pobrisao većinu prijašnjeg članka. Pokušaj svoje doprinose uskladiti s engleskom ili njemačkom wikipedijom i pročitaj svakako Uvodni tečaj, koji će ti pomoći u uređivanju. Ukoliko negdje zapneš, slobodno pitaj :-)) Lijep pozdrav --Roberta F. 22:44, 15. studenog 2006. (CET)

Stranica za vježbanje[uredi kôd]

Molim te pokušaj napraviti neke izmjene na Stranici za vježbanje, da biš vidio kako će izgledati ono što napraviš, a svakako pročitaj Uvodni tečaj :-)) --Roberta F. 22:58, 15. studenog 2006. (CET)

Odgovor[uredi kôd]

Ofak, smatram se prilično kompetentnijim pisati o metalu jer sam jedan od osnivača Hrvatske Metal Koalicije, promotor koncerata i bendova i 8 dugih godina plovim metal vodama. Najveći je problem što su informacije jednostavno netočne, metal nema nikakve veze s hard rockom jer se metal razvio iz bluesa a ne iz rocka. Ako sumnjaš u točnost mojih tekstova, obrati se staffu s Haek-metala, tamo sam isto dio staffa.

Ovako, kada želiš unositi neke radikalne promjene, onda bi trebao to napisati na stranici za razgovor dotičnog članka, jer ukoliko pogledaš [1] nekako nemam dojam da se Heavy metal razvio iz bluesa, a ne samo englesku wikipediju već i njemačku [2](Heavy Metal (engl. „Schwermetall“), auch Heavymetal geschrieben, ist eine Musikrichtung, deren Ursprünge im Hard Rock der 1970er liegen.) I sad, morat ćeš mi predočiti malo jače reference koje mogu pobiti članke na engleskoj i njemačkoj wikipediji, koje uređuje daleko veći broj zaista kvalitetnih suradnika i čiji su članci često opravdani Izvorima. Za suradnju smo svakako zainteresirani, ali ukoliko se tvoji podaci drastično razlikuju od nekih koji su već etablirani, morat ćeš to ipak nekako opravdati relevantnim dokazima. Ili još bolje, preporučujem ti da najprije napraviš promjene na engleskoj wikipediji u njihovom članku, ta je wikipedija daleko utjecajnija od naše, ali ima i više suradnika, kao i specijalista za neka područja. A o nečijem stažu u nekim vodama isto tako ću rado popričati, jer ti mogu ispričati kako je to bilo dok je "Dr. Steel", još nastupao kao "Nož u leđa"..."Where do we go from here, There must be something me near, Changing you, changing me forever, Places change, face change, Life is so very strange, Changing time, changing lies together, There's nowhere else to go...,This could be or last show"...Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:36, 15. studenog 2006. (CET)

Pozdrav again, ako pogledaš 1 uočit ćeš da jasno piše kako se metal razvio upravo iz bluesa. Ukratko da kažem događaj koji se službeno smatra nastankom metala, postojao je londonski blues band Earth (pjesme npr. Blue suede shoes) koji je jedan dan snimio pjesmu Black sabbath i uskoro promjenio i ime i stil glazbe koju sus svirali... I koliko znam, WIkipedia nije zamišljena kao projekt prepisivanja s jedne jezične enciklopedije na drugu. Nadalje, definicije vrsta glazbe se mjenjaju iz dana u dan i "Heavy metaal" više nije vrsta glazbe, nego podžanr metala. A i moglo se ostaviti popis izvođača, albuma i pjesama. :(( pozdrav

Kruške i jabuke[uredi kôd]

Nekako mi se čini da smo pobrkali pojmove, miješaš Metal, Heavy Metal, Blues, Hard rock, Progresivni rock i preskačeš razvojne stepenice. Ukoliko svugdje stoji da je Black Sabbath imao progresivni blues stil, Cream miješao blues materijal s originalnim rock skladbama i koji su bili prototip za sve heavy metal sastave, a o Led Zeppelinima da i ne govorim, ne možeš tvrditi da su oni bili zapravo blues glazbenici i tvrditi da ne postoji hard rock i da su svi imali osnovu u bluesu???? A popis ti mogu vratiti, pa ga uredi. Isto tako ne možeš tvrditi da engleska wikipedija ima loše (netočno) uređene stranice na koje se ne bi trebalo ugledati? Mene raduje svaki doprinos u glazbi, ali volim kada su doprinosi temeljiti i nadam se da se možemo nekako dogovoriti za nastavak rada. :-)) Lijep pozdrav --Roberta F. 16:00, 16. studenog 2006. (CET)


Pogledaj sada uvod Heavy metala, to je bilo na brzinu prepravljeno, može se i dalje dorađivati, ali svakako bi htjela da se ne stekne dojam da je najednom iz bluesa nastao heavy metal, prošle su godine i svakakvi stilovi, tako da ukoliko imaš volje, napisati pravi kvalitetan članak o povijesti heavy metala rado ću te podržati i pomoći ti gdje god treba. :-)) --Roberta F. 20:04, 16. studenog 2006. (CET)


Ma kužim ja kaj ti hoćeš reći... ofak Metal kao pojam je vrsta glazbe a Heavy metal je podžanr isto kao i power ili black.. Tak da mislim da ovo "Vrste heavy metala i heavy metal ivođači" nikak ne spada tu nego pod članak "Metal (glazba). Tak da bi se onda pod heavy metal izdvojili samo izvođači heavya, onak kakk sam ja bio napisal.. I da, zakaj su maknute preporuke albuma za poslušat? Ja sam reako konkretno za primjer blues banda Eath spomenuvši trnutak kad mjenjaju stil sviranja, mjenjaju ime i snimaju pjesmu Black Sabbath jer se on uzima kao trenutak u kojem je metal stvoren. Što se tiče popisa, stavio sam albume bendova na kojima je većina stvari čisti heavy. Pozdraff


Dobro smo se raspisali :-)). Ajd probaj onda sve ispočetka, ali onda molim te kreni temeljito, kako treba. Znači, pogledaj kako je napravljeno na en:wiki, jer njihov članak je ipak obilježen zvjezdicom koja znači da je to izdvojeni članak (izvrstan), a među toliko suradnika (2.782.413) i preko 1000 administratora, vjerujem da zaista imaju znanja za napisati izvrstan članak, a poželjno je i da ti se pisanje temelji na nekoj literaturi. Još jedna sitnica, ovo je enciklopedija, pa se isto tako osobni komentari isključuju, kao i preporuke za koje ne postoji izvor. Znači možeš slobodno napisati ukoliko je netko u Rock and Roll Hall of Fame ili nekom drugom popisu neke poznate institucije i taj se izvor obvezno navede. :-)) --Roberta F. 20:37, 17. studenog 2006. (CET)

Opća Opasnost[uredi kôd]

Pozdrav Slym!

Imaš li možda kakve veze sa sastavom Opća opasnost? Možeš mi odgovoriti i na mail ;-). Uživaj!--frk@ 09:48, 3. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 15:16, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Još te jednom molim da ne zatrpavaš stranicu nedavnih promjena jer na taj način otežavaš rad suradnicima koji te promjene moraju patrolirat. Koristi se gore opisanom opcijom "Prikaži kako će izgledati". Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 15:30, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Pozdrav! Stranice za razgovor ne brišemo, nego ih arhiviramo kad postanu prevelike za pregledavanje.--Ifa (razgovor) 18:27, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 13. listopad 2009. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--DJ SveroH Kontakt 19:43, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]