Razgovor sa suradnikom:Ye Olde Anarchist

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 21:00, 16. rujan 2007. (CEST)

Abandonia[uredi kôd]

Bok! Što se članka Abandonia tiče, obrisan je iz razloga što je bio na engleskom jeziku, i kao takav (očito) ne zadovoljava Wikipedijine kriterije. Obično, ako imamo namjeru uređivati članak nakon što smo ga "iskrcali" na Wiki, na vrh postavljamo predložak {{radovi24}}, kako bi druge suradnike upozorili da ne uređuju članak (ili, u ovom slučaju, administratore da ne brišu članak ). Ako zatrebaš pomoć oko uređivanja, baci oko u dobrodošlicu koju sam ti gore ostavio, ili se obrati bilo kome od nas suradnika. Siguran sam da će ti svi rado pomoći. Lijep pozdrav :-))--Treecko 21:00, 16. rujan 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 1. listopada ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 15:52, 17. rujan 2007. (CEST)


Malo dodatnog objašnjenja, slike su stavljene na brisanje zbog krive licence, samo zato što si ti napravio screenshot ne znači da ga možeš objaviti pod gfdl-om. Na dnu stranice jasno je istaknut copyright. Isto tako, link na izvor slike ne može biti stranica na kojoj je samo ta slika zato što tako nije moguće potvrditi izvor slike, dozvolu pod kojom je sliku moguće objaviti te autora. --MayaSimFan 16:24, 17. rujan 2007. (CEST)

Mah, ležerno, ležerno Slike su sad sređene, dodala sam im dozvole, a izvori su ok. Nema više brisanja, sve super :) Pozdrav --MayaSimFan 17:01, 17. rujan 2007. (CEST)

  • Fino. Sad mogu mirno spavati
    Hvala!.

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 25. travnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 12:14, 11. travanj 2008. (CEST)


Ma koja[uredi kôd]

Ma koja Jugoslavija [1]. Isto kao da si napisao Drugi svjetski rat u Austro-Ugarskoj. Kubura (razgovor) 16:31, 7. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

Moraš smanjiti sliku[uredi kôd]

[2] Moraš smanjiti sliku tako da nijedna od dimenzija ne bude duža od 300px. Sliku trebaš tako popraviti do 30. travnja ili ju onda brišemo. Kubura (razgovor) 17:08, 10. travnja 2019. (CEST)[odgovori]

Savjet[uredi kôd]

[3] Kod slika grba i logotipa, autor je onaj tko ih je (re)dizajnirao. Kubura (razgovor) 20:48, 11. travnja 2019. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku NK Zagreb 041, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. --Kraljnnm (razgovor) 10:12, 23. srpnja 2019. (CEST)[odgovori]

Zahvaljujem se na sugestiji. Nastojati ću biti pomniji i sabraniji.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ye Olde Anarchist (razgovordoprinosi) 11:21, 23. srpnja 20019.

Potpis[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Kraljnnm


I opet hvala! Čovjek se uči dok je živ :) .--Ye Olde Anarchist (razgovor) 12:09, 23. srpnja 2019. (CEST)[odgovori]

Da bi sugovornik vidio poruku...[uredi kôd]

Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

 • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  14:19, 23. srpnja 2019. (CEST)[odgovori]

Savjet[uredi kôd]

Umjesto stavljanja poveznice na podnaslov članka uobičava se ispod podnaslova staviti {{glavni|poveznica}}.
Tako bi npr. ovo
==== [[PNIŠK]] Zagreb ====
trebalo preoblikovati u
==== PNIŠK Zagreb ====
{{glavni|PNIŠK}}

Poveznice se prečesto ne razlikuju od ostatka teksta, a ovo glavni će stvorit malu naznaku ispod naslova da..... Ma, da ne duljim, probajte, puno je puta isprobano.-- MaGaporuči mi 18:23, 4. rujna 2019. (CEST)[odgovori]

Bravo za {{glavnoga}}. Međutim, rekli bi na TV reklami: Ali to nije sve... Ispod toga {{glavnog}} obično se stavi sažetak članka na koji on pokazuje. Sad imamo zanimljivu situaciju da ispod tog {{glavnog}} ima više sadržaja negoli u samom članku na koji povezuje. Zaključak je logičan (da ne kažem da se sam nameće): pod hitno nadopuniti glavni članak. (Čudo je ova wikipedija, uvijek ima posla.)

P.S. Vrlo je vjerojatno da će ti logotipovi koje postavljaš na Zajednički poslužitelj biti izbrisani, ako tamošnji admini nanjuše o čemu se radi. Tamo se postavljaju isključivo slobodni materijali.-- MaGaporuči mi 18:54, 4. rujna 2019. (CEST)[odgovori]

Zahvaljujem se na posvećenom mi vremenu. Imam neke nedoumice, pa najbolje da priupitam za savjet. Prvo, budući su tekstovi u članku "NK Zagreb 041" iscrpniji od tekstova na koje vodi poveznica, smije li se povezani glavni članak naprosto nadopuniti tekstom s "NK Zagreb 041"? Radi se uglavnom o činjenicama i neko "zabašurivanje" ne bi imalo previše smisla. Drugo, medijski sadržaji su već bili pod Creative Commons licencom, a ja sam samo poboljšavao oštrinu i jasnoću slika prije podizanja na Wikimediju. Da li je to nedozvoljena radnja? U svakom slučaju hvala. --Ye Olde Anarchist (razgovor) 20:12, 4. rujna 2019. (CEST)[odgovori]

Odgovor na prvo: naravno, zašto se ne bi smjelo (mada nisam razumio ono zabašurivanje ). Ono što bih volio vidjeti u tim odlomcima su izvori kojih baš i nema. Što se tiče drugog - teško da logotip može biti pod CC licencijom, pogotovo što nije naveden nikakav izvor iz kojeg bi se to dalo zaključiti, pa je to (po meni) nedozvoljeno, ali, pravimo se da je sve u redu, možda će proći kao takvo.-- MaGaporuči mi 07:07, 5. rujna 2019. (CEST)[odgovori]