Vanjština zla

Izvor: Wikipedija
Vanjština zla
Skin of Evil
Vanjština zla
Tim i Armus
Epizoda br. 22.
Sezona 1.
Prvo prikazivanje 25. travnja 1988.
Scenarist Joseph Stefano, Hannah Louise Shearer
Redatelj(i) Joseph L. Scanlan
Gostujući glumci Mart McChesney kao Armus
Zvjezdani datum 41601.3
Članak o epizodi na IMDb-u
Kronologija epizoda
Prethodna Simbioza
Sljedeća Uvijek nam ostaje Pariz

Vanjština zla (eng. Skin of Evil) je dvadeset i druga epizoda prve sezone američke znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze: Nova generacija.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Na putu prema Enterpriseu, bizarni kvar uzrokuje prisilno slijetanje šatla kojim je upravljala Deanna Troi. Na planetu na koji je sletjela imenom Vagra II, obitava samo jedno biće, Armus. To zloslutno biće pronalazi užitak u patnji drugih. Picard naredi Rikeru, dr. Crusher, Dati i Natashi Yar da spase Troi.

Pri dolasku na planet otkrivaju da je Armus okružio mjesto pada šatla poljem sile, pa oni nisu u mogućnosti pomoći savjetnici Troi. Iznenada, bez ikakvog razloga, Armus ubije Tashu Yar. Kapetan Picard se teleportira s ostatkom istraživačkog tima na površinu kako bi pregovarao za Deannino oslobođenje. Međutim, Armus mu odgovara ismijavajući članove posade i mučeći ih zlobnim i neslanim šalama. U međuvremenu su Worf i Wesley Crusher ustanovili da polje sile slabi kada se Armus isprovocira. Picard se tada počne izrugivati Armusa dok Worf i Wesley teleportiraju posadu natrag na Enterprise.
Kasnije Picard izda naredbu da se šatl uništi brodskim fazorima i proglašava zabranjen pristup planetu, ostavljajući tako Armusa u karanteni na samotnom, ogoljelom planetu zauvijek.

Po povratku na Enterprise posada je dirnuta oporukom Tashe Yar. Pri pokazivanju holografske slike pred njima, ona se od svakog od njih oprašta dirljivim pozdravom.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]