11001001

Izvor: Wikipedija
11001001
11001001
Epizoda br. 15.
Sezona 1.
Prvo prikazivanje 1. veljače 1988.
Scenarist Maurice Hurley, Robert Lewin
Redatelj(i) Paul Lynch
Gostujući glumci Katy Boyer kao Nula Jedan
Gene Dynarski kao Quinteros
Alexandra Johnson kao Jedan Nula
Zvjezdani datum 41365.9
Članak o epizodi na IMDb-u
Kronologija epizoda
Prethodna Angel One
Sljedeća Premalo vremena

11001001 je petnaesta epizoda prve sezone američke znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze: Nova generacija.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Enterprise stiže u Zvjezdanu Bazu 74 s ciljem nadogradnje brodskog računalnog sustava koju će obaviti Bynari, pripadnici vrste koja je životno ovisna o računalima.

Nešto kasnije, Bynari prilagode brodsko računalo da podigne uzbunu. Računalo izvijesti o slabljenju magnetskog polja oko warp jezgre koje će dovesti do neminovnog proboja jezgre i uništenja Enterprisea u roku nekoliko minuta. Ne mogavši pronaći Picarda i Rikera, Data naredi evakuaciju Enterprisea i njegovo lansiranje u otvoreni svemir izvan Zvjezdane Baze s ciljem zaštite od eksplozije.

Istovremeno, Bynari uspiju namamiti Picarda i Rikera u holodek koristeći se izuzetno privlačnim ženskim hologramom za koji dvojac pogrešno pretpostavi kako se radi o stvarnoj ženi.
Zabavljajući se u holodeku, Picard i Riker shvate kako je brod napušten te ubrzo otkriju kako je Enterprise otet od strane Bynara. Ne želeći da brod padne u neprijateljske ruke, Picard i Riker pokrenu slijed za samouništenje u roku od pet minuta nakon čega se teleportiraju na most, gdje otkriju kako Bynari umiru te odluče isključiti slijed za samouništenje.

Ubrzo se Enterprise nađe u orbiti bynarskog matičnog planeta te se otkrije kako su Bynari nakon snažne eksplozije ostali bez središnjeg računala koje ih je održavalo na životu. U nedostatku adekvatnih zamjenskih mehanizam odlučili su oteti Enterprise kako bi se poslužili njegovim središnjim računalom kao privremenom zamjenom.

Shvativši o čemu je riječ, Picard i Riker odluče pomoći Bynarima da spase svoju civilizaciju. Nakon što su im pomogli, Picard i Riker se vrate u Zvjezdanu Bazu 74 kako bi ukrcali ostatak posade.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]