12"ers+2

Izvor: Wikipedija
12"ers+2
Madonna (kompilacija)
Žanrpop
Objavljenotkazano
Snimanje1983.-1985.
Trajanje68:31
IzdavačSire, Warner Bros.

12"ers+2 je rijetka prva kompilacija američke pjevačice Madonne. Izdavanje je otkazano 1985., ali je u rujnu 1985. izdan samo u Japanu kao promotivna kaseta.[1]

Informacije o albumu[uredi | uredi kôd]

Warner Bros. Records je sredinom 80-ih naručio izdavanje brojnih remix albuma kao bonus izdanja njihovih najpoznatijih glazbenih imena. Albumi su bili poznati pod nazivima Extended Remixes na singlovima, i kao "12"ers" kao albumi. Simply Red i Phil Collins su bili primjeri izvođača koji su izdavali 12"ers albume.

Warner je isto planirao i s Madonnom. Projekt je napredovao sve do izbora pjesama i oblikovanja izdanja. Uključivalo je šest Extended 12" Mixes Madonninih najvećih hitova s prva dva albuma, te 2 izvorne verzije koje se nisu nalazile na albumima, "Ain't No Big Deal" i "Into The Groove" (što se odnosilo na +2 iz naslova kompilacije). Kao omot izdanja se koristila slika s The Vigin Tour iz 1985.

Izdanje je otkazano zbog stalnog izdavanja Madonninh materijala koji su tada bili dostupni, pa su Warner Bros. i Geffen Records mislili da će doći do zasićenja tržišta Madonninim izdanjima. Uz to su na mnogim tržištima pokrenuta nova izdanja Madonnina prva dva studijska albuma, a treći studijski album True Blue je bio u fazi snimanja.

Do danas se zna za samo jednu kopiju ovog izdanja u Japnu.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Strana 1
 1. "Ain't No Big Deal"
 2. "Dress You Up" (The 12" Formal Mix)
 3. "Angel" (Extended Dance Mix)
 4. "Lucky Star" (U.S. Remix)
Strana 2
 1. "Into the Groove"
 2. "Material Girl" (Jellybean Dance Mix)
 3. "Borderline" (U.S. Remix)
 4. "Like a Virgin" (Extended Dance Remix)

Postoji još jedna rijetka kompilacija, zvana "Dance Mix", namijenjena čileanskom tržištu. To je bila kaseta s omotom koji je sadržavao sliku iz 1983. godine.

Strana A

 1. "Into the Groove"
 2. "Angel" (Extended Dance Mix)

Strana B

 1. "Holiday"
 2. "Material Girl" (Jellybean Dance Mix)

Izvori[uredi | uredi kôd]