Alan Ford (lik)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Alan Ford
Pravo ime Alan Ford
Izdavač Max Bunker Press
Crtač Roberto Raviola (Magnus)
Scenarist Luciano Secchi (Max Bunker)
Premijera "Grupa TNT", svibanj 1969.
Status Izlazi
Sposobnosti i oružja Fizička snaga i spretnost
Omiljena uzrečica Trista mu reklama!
Prijatelji Bob Rock
Sir Oliver
Broj 1
Grupa TNT
Neprijatelji Superhik
Gumiflex
Beppa Joseph

Alan Ford glavni je lik u istoimenom talijanskom stripu i član Grupe TNT. Dobrodušan je, ali i lakovjeran, te je često žrtva prijevara. Snažan je, brz i okretan.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Alan Ford je odrastao u sirotištu. Mjesto i datum njegovog rođenja, kao i njegovi roditelji, potpuno su nepoznati. U sirotištu su ga maltretirali i bilo mu je teško. Htio je postati reklamni crtač pa je pobjegao iz sirotišta. Iznajmio je stan kod stroge gazdarice čija je kćer Bessie bila zaljubljena u njega, ali je bila i vrlo ružna. Otvorio je ured na krovu i počeo se spajati na telefonske linije, pa su do njega došli agenti da ga uklone s krova. Prije toga neka mušterija ga je zatražila da dođe u 9. ulicu u 6 sati, što je on zapisao pomoću zrna kruha, ali ptice su pojele njegov podsjetnik. Alan netočno pretpostavlja da je riječ o 6. aveniji u 9 sati i ulazi, no otkriva da je ušao u sjedište supertajne Grupe TNT. Debeli šef stavlja pred njega ultimatum: da im se pridruži ili da umre. Alan im se pridružuje i odlazi na svoj prvi zadatak, hvatanje zle špijunke i uzimanje smaragda i mikrofilma, što obavi izvrsno i postaje član Grupe TNT. Alan je jedan od rijetkih članova Grupe TNT koji ima moralne vrijednosti. Katolik je, dobrodušan, marljiv, pravedan i lakovjeran. Dobar je prijatelj Boba Rocka i često ga spriječava da se svađa s ostalima.

Izgled[uredi | uredi kôd]

Alan je visok i mršav mladić kratke plave kose i modrih očiju. Ima 180 cm i 62 kg. Obično nosi plavu majicu i plave hlače. Star je 25 godina i vrlo je zgodan.[1] Unatoč tome, nikad nema sreće u ljubavi i ne uspijeva pronaći stalnu djevojku.

Unutarnje poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Skab612: Grupa TNT