Andrijana Kos-Lajtman

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Andrijana Kos-Lajtman (1978.) diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine, a početkom 2010. doktorirala temom Autobiografski diskurs u prozi hrvatske dječje književnosti na istom fakultetu.


Zaposlena je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek u Čakovcu) gdje održava nastavu iz različitih književnih kolegija, te je istraživački uključena na znanstveni projekt Dječja i usmena književnost u interferenciji. Izlaganjima sudjeluje na znanstvenim skupovima iz područja književne znanosti i folkloristike, znanstvene radove objavljuje u domaćim i stranim publikacijama, kao i književne kritike, osvrte i prikaze.

Godine 2008. objavila je pjesničku zbirku Jutarnji laureat, čiji je rukopis odabran za objavljivanje Natječajem Grada Čakovca. Godine 2011. objavila je pjesničku zbirku Lunule - dobitnicu nagrade Dobriša Cesarić za neobjavljenu zbirku poezije i Autobiografski diskurs djetinjstva" (Naklada Ljevak). Izabrane pjesme prevedene su joj na makedonski jezik.Članica je Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti, Društva znanstvenika Međimurja i Matice hrvatske.

Objavljeno[uredi VE | uredi]

(popis nepotpun)

  • Lunule, Disput, 2011., neobjavjena zbirka poezije nagrađena nagradom Dobriša Cesarić
  • Autobiografski diskurs djetinjstva, Naklada Ljevak, 2011.
  • Jutarnji laureat, Čakovec, 2011.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]