Biserka Težački-Kekić

Izvor: Wikipedija

Biserka Težački-Kekić (Biserka Težački Kereša) (Varaždin, 1961.), hrvatska je pjesnikinja. Živi u Knegincu Gornjem.

Objavila je šest zbirka pjesama: Potreba izražavanja (1987.), Nedovršeni razgovor (1994.), Pjesnik i sjena (1998.), Vrtlog meteora, pjev ljubavnih zvijezda (2001.), Čudo šumine košare (2009.). S Duškom Šojlevim objavila je grafičko-pjesničku mapu Skupina slova sa značenjem. Piše duhovno-refleksivne pjesme i na kajkavskom narječju hrvatskog jezika.

1980. je godine dobila drugu nagradu Goranova proljeća. Nalazi se u antologiji Ivana Grljušića Ruža, ruže, ruži: ruža u hrvatskome pjesništvu, od početaka do danas iz 2005. godine, zbirci pjesama Jučer bih umro za te, a danas jer te nema prireditelja Mladena Pavkovića. Sudionica je recitala duhovno-refleksivnog pjesništva "Josip Ozimec" koji se održava u Mariji Bistrici.

Literatura[uredi | uredi kôd]

Hrvatska poezija. Biserka Težački-Kekić: Žagor živoga cvijeća, str. 25, Hrvatsko slovo, Zagreb, petak, 1. veljače 2008.

Vijenac - Denis Peričić: Prštanje ljubavne pustolovineArhivirana inačica izvorne stranice od 19. svibnja 2011. (Wayback Machine)

 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Matice hrvatske (http://www.matica.hr/). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Matica hrvatska.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]