Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

Izvor: Wikipedija
Centar za dokumentiranje nezavisne kulture (vizual)

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je tzv. arhiv zajednice (engl. community archive) za nezavisnu kulturnu scenu u Hrvatskoj osnovan u Zagrebu 2011. godine. Suradnički je projekt koji vode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i KURZIV - platforma za pitanja kulture, medija i društva.

Centar se od svog osnutka nalazi u Književnom klubu Booksa u Zagrebu na adresi Martićeva ulica 14d.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture otvoren je u prosincu 2011. godine. Centar za dokumentiranje nezavisne kulture dio je šireg projekta, a to je ‘Abeceda nezavisne kulture’. Osim Centra, ključni je segment navedenog projekta arhiv usmene povijesti nezavisne kulturne scene na web portalu Kulturpunkt.hr. Centar je, uz Udrugu za promicanje kultura Kulturtreger i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bio suorganizator konferencije Nezavisna kultura i civilno društvo: izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti, 29. studenoga 2017. godine na FFZG.[1] Ispred Centra je nastupala Dunja Kučinac.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Konferencija 'Nezavisna kultura i civilno društvo: izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti'. ravnododna. Inačica izvorne stranice arhivirana 10. studenoga 2021. Pristupljeno 12. studenoga 2021.
  2. Dunja Kučinac. Booksa. Pristupljeno 12. studenoga 2021.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]