Chandler Bing

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Matthew Perry, koji je glumio lik Chandlera Binga.

Chandler Bing Muriel je izmišljeni lik iz NBC-ove tv-serije „Prijatelji“, kojeg glumi Matthew Perry. „Prijatelji“ su se prikazivali i u Hrvatskoj.

Opis lika[uredi VE | uredi]

U tv-seriji, lik Chandler Bing Muriel rođen je 8. travnja 1968.

Majka mu je spisateljica erotskih romana, a otac zvijezda Las Vegasa škotskoga podrijetla. Potječe iz imućne obitelji, koja ima poslugu u kući. Chandlerovi roditelji najavili su svoj razvod tijekom Dana zahvalnosti, kada je Chandler imao 9 godina, zbog čega više ne slavi taj blagdan u odrasloj dobi. Počeo je pušiti u dobi od 9 godina, zbog njihova razvoda.

Chandleru je sustanar na fakultetu bio Ross Geller. Za vrijeme proslave Dana zahvalnosti s obitelji Geller tijekom svoje prve godine na fakultetu upoznao je Rossovu sestru Monicu, svoju kasniju suprugu i njenu prijateljicu Rachel. Kasnije se preselio u Apartman #19 u Greenwich Villageu, na Manhattanu, preko puta Monice Geller i njene sustanarke Phoebe Buffay. Chandlerov sustanar bio je Joey Tribbiani (glumac u sapunicama i talijanskoga porijekla). Svi oni zajedno, uz Rossa i Rachel postali su dobri prijatelji, koji se međusobno posjećuju u svojim apartmanima ili odlaze u omiljeni caffe bar „Central Perk“.