Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Er

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Eremalauda[uredi | uredi kôd]

Eremalauda dunni
Eremalauda starki

2 vrste, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Eremiornis[uredi | uredi kôd]

Eremiornis carteri

1 vrsta, pod-porodica Megalurinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Eremobius[uredi | uredi kôd]

Eremobius phoenicurus

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Eremomela[uredi | uredi kôd]

Eremomela atricollis
Eremomela badiceps
Eremomela canescens
Eremomela flavicrissalis
Eremomela gregalis
Eremomela icteropygialis
Eremomela pusilla
Eremomela scotops
Eremomela turneri
Eremomela usticollis

10 vrsta, pod-porodica Phylloscopinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Eremophila[uredi | uredi kôd]

Eremophila alpestris
Eremophila bilopha slika

2 vrste, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Eremopterix[uredi | uredi kôd]

Eremopterix australis
Eremopterix griseus
Eremopterix leucopareia
Eremopterix leucotis
Eremopterix nigriceps
Eremopterix signatus
Eremopterix verticalis

7 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Ergaticus[uredi | uredi kôd]

Ergaticus ruber
Ergaticus versicolor

2 vrste, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Eriocnemis Reichenbach, 1849[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Erithacus Cuvier, 1800[uredi | uredi kôd]

  1. Erithacus rubecula (Linnaeus, 1758)
  2. Erithacus rubecula caucasicus Buturlin, 1907
  3. Erithacus rubecula hyrcanus Blanford, 1874
  4. Erithacus rubecula melophilus Hartert, E, 1901
  5. Erithacus rubecula rubecula (Linnaeus, 1758)
  6. Erithacus rubecula sardus Kleinschmidt, O, 1906
  7. Erithacus rubecula tataricus Grote, 1928
  8. Erithacus rubecula valens Portenko, 1954
  9. Erithacus rubecula witherbyi Hartert, E, 1910
  10. Erithacus superbus Koenig, AF, 1889
  11. Erithacus superbus marionae Dietzen, Michels & Wink, 2015
  12. Erithacus superbus superbus Koenig, AF, 1889

Aves → Passeriformes → Muscicapidae

Rod Erpornis[uredi | uredi kôd]

Erpornis zantholeuca ili Yuhina zantholeuca slika

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Erythrocercus[uredi | uredi kôd]

Erythrocercus holochlorus
Erythrocercus livingstonei
Erythrocercus mccallii

3 vrste, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Erythrogonys[uredi | uredi kôd]

Erythrogonys cinctus

1 vrsta: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Erythrotriorchis[uredi | uredi kôd]

Erythrotriorchis buergersi
Erythrotriorchis radiatus

2 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Erythrura[uredi | uredi kôd]

Erythrura coloria
Erythrura cyaneovirens
Erythrura gouldiae
Erythrura hyperythra
Erythrura kleinschmidti
Erythrura papuana
Erythrura prasina
Erythrura psittacea
Erythrura trichroa
Erythrura tricolor
Erythrura viridifacies

11 vrsta, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi | uredi kôd]