Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Rh

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Rhabdornis[uredi VE | uredi]

Rhabdornis inornatus
Rhabdornis mystacalis

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Rhabdornithidae, red Passeriformes.

Rod Rhagologus[uredi VE | uredi]

Rhagologus leucostigma

1 vrsta, Corvoidea, porodica Pachycephalidae, red Passeriformes.

Rod Rhamphocharis[uredi VE | uredi]

Rhamphocharis crassirostris

1 vrsta, Corvoidea, porodica Melanocharitidae, red Passeriformes.

Rod Rhamphococcyx[uredi VE | uredi]

Rod Rhamphomantis[uredi VE | uredi]

Rhamphomantis megarhynchus

1 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Rhaphidura[uredi VE | uredi]

Rhaphidura leucopygialis
Rhaphidura sabini

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Rhea[uredi VE | uredi]

Rhea americana

1 vrsta: porodica Rheidae, red Struthioniformes.

Rod Rhegmatorhina[uredi VE | uredi]

Rhegmatorhina berlepschi
Rhegmatorhina cristata
Rhegmatorhina gymnops
Rhegmatorhina hoffmannsi
Rhegmatorhina melanosticta

5 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Rheinardia[uredi VE | uredi]

Rheinardia ocellata

1 vrsta: podporodica Phasianinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Rhinocrypta[uredi VE | uredi]

Rhinocrypta lanceolata

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Rhinomyias[uredi VE | uredi]

Rhinomyias additus
Rhinomyias albigularis
Rhinomyias brunneatus
Rhinomyias colonus
Rhinomyias goodfellowi
Rhinomyias gularis
Rhinomyias insignis
Rhinomyias olivaceus
Rhinomyias oscillans
Rhinomyias ruficauda
Rhinomyias umbratilis

11 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Rhinoplax[uredi VE | uredi]

1 vrsta: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Rhinopomastus[uredi VE | uredi]

Rhinopomastus aterrimus
Rhinopomastus cyanomelas
Rhinopomastus minor

3 vrste: porodica Phoeniculidae, red Coraciiformes

Rod Rhinoptilus[uredi VE | uredi]

Rhinoptilus africanus
Rhinoptilus bitorquatus
Rhinoptilus chalcopterus
Rhinoptilus cinctus

4 vrste: porodica Glareolidae, red Charadriiformes.

Rod Rhinortha[uredi VE | uredi]

Rhinortha chlorophaea

1 vrsta, podporodica Phaenicophaeinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes.

Rod Rhipidura[uredi VE | uredi]

43 vrste, Corvoidea, porodica Rhipiduridae, red Passeriformes.

Rod Rhizothera[uredi VE | uredi]

Rhizothera dulitensis
Rhizothera longirostris

2 vrste: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Rhodacanthis[uredi VE | uredi]

Rhodacanthis flaviceps
Rhodacanthis palmeri

2 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Rhodinocichla[uredi VE | uredi]

Rhodinocichla rosea

1 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Rhodonessa[uredi VE | uredi]

Rhodonessa caryophyllacea

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Rhodopechys[uredi VE | uredi]

Rhodopechys sanguineus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Rhodophoneus[uredi VE | uredi]

Rhodophoneus cruentus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes.

Rod Rhodopis Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Rhodospingus[uredi VE | uredi]

Rhodospingus cruentus slika

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Rhodospiza[uredi VE | uredi]

Rhodospiza obsoleta

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Rhodostethia[uredi VE | uredi]

Rhodostethia rosea

1 vrsta: pod-porodica Larinae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Rhodothraupis[uredi VE | uredi]

Rhodothraupis celaeno

1 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Rhopocichla[uredi VE | uredi]

Rhopocichla atriceps slika

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Rhopodytes: vidi Phaenicophaeus[uredi VE | uredi]

Rhopodytes diardi
Rhopodytes sumatranus
Rhopodytes tristis
Rhopodytes viridirostris

4 vrste, podporodica Phaenicophaeinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes.

Rod Rhopophilus[uredi VE | uredi]

Rhopophilus pekinensis

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Rhopornis[uredi VE | uredi]

Rhopornis ardesiacus

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Rhyacornis[uredi VE | uredi]

Rhyacornis bicolor
Rhyacornis fuliginosa

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Rhynchocyclus[uredi VE | uredi]

Rhynchocyclus brevirostris
Rhynchocyclus fulvipectus
Rhynchocyclus olivaceus
Rhynchocyclus pacificus

4 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Rhynchopsitta[uredi VE | uredi]

Rhynchopsitta pachyrhyncha
Rhynchopsitta terrisi
Rhynchopsitta phillipsi

2 vrste (+ jedna izumrla), pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Rhynchortyx[uredi VE | uredi]

Rhynchortyx cinctus

1 vrsta: porodica Odontophoridae, red Galliformes.

Rod Rhynchostruthus[uredi VE | uredi]

Rhynchostruthus louisae
Rhynchostruthus percivali
Rhynchostruthus socotranus

3 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Rhynchotus[uredi VE | uredi]

Rhynchotus rufescens

1 vrsta, pod-porodica Rhynchotinae, porodica Tinamidae, red Tinamiformes.

Rod Rhynochetos[uredi VE | uredi]

Rhynochetos jubatus (kagu)

1 vrsta, porodica Rhynochetidae (kagu), red Gruiformes.

Rod Rhyticeros[uredi VE | uredi]

Rhyticeros everetti
Rhyticeros narcondami
Rhyticeros plicatus
Rhyticeros subruficollis
Rhyticeros undulatus

5 vrsta: porodica Bucerotidae, red Coraciiformes

Rod Rhytipterna[uredi VE | uredi]

Rhytipterna holerythra
Rhytipterna immunda
Rhytipterna simplex

3 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]