Dodatak:Popis gradišćanskohrvatskih svjetovnih knjiga (1848. – 1919.)

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Popis svjetovnih knjiga na gradišćanskohrvatskom jeziku od 1848. do 1919. godina.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž

C[uredi VE | uredi]

  • Mate Drobilić: Csudnovito Godanye dvi Labudov, ali ki drugomu jamu kópa, szam va nyu zapadé. Povidanye za lyudsztvo (1856.)
  • Mate Drobilić: Csudnovito Godanye Dvi Labudov, ali ki drugomu jamu kópa, szam va nyu zapadé. Povidanye za lyudsztvo (1876.)
  • Mate Drobilić: Csudnovito Godanye Grofovicze Genovefe. Nauka puna Povidalyka za Matere i Diczu. Z-nimskoga na horvaczko szpelyana (1856.)

D[uredi VE | uredi]

  • Drága Brátja, Szuszédi Zselezsánszkoga Kótára! (primjerak nije poznat, 1875.)

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

  • Mate Drobilić: Godanye Czeszara Octaviana kako je on senu szvoju zi diczu va pogibel zahitil i zopet nassal (primjerak nije poznat, 1858.)
  • Mate Drobilić: Godanye Czeszara Oktaviana kako je on senu szvoji zi diczum va pogibel zahitil i zopet nassal (?)
  • Ivan Sabar: Goszpodarenya nauk za hervatszke skole. Jurszke Biskupie (1873.)
  • Ivan Sabar: Goszpodarenya nauk (primjerak nije poznat, 1875.)

H[uredi VE | uredi]

  • Historia Ugarszke va pitanyih i odgovorih (primjerak nije poznat, o. 1848.)
  • Franjo Čizmazija: Hrvacka Braća! (?)

J[uredi VE | uredi]

K[uredi VE | uredi]

  • Kako razumni esterajci mislu prik našega prikoplienja (?)
  • Kako star si ti?
  • Mihovilj Naković: Knjižnica za seljačke ljude (1892.)

L[uredi VE | uredi]

  • Ljubljeni Domorodci! (?)

M[uredi VE | uredi]

N[uredi VE | uredi]

  • Nainovic naznanyedavanye od Jivana Zotter glaszovitoga umornika ki sze je Föllingi narodil uz Maria-Trost (o. 1880.)
  • File Sedenik: Naši pišci i književnost. Ovo hrabreno, razumno, hrvatsko ljudstvo je ur čuda znamenitih mužih dalo, svojoj ugarskoj domovini (1912.)
  • Ivan Berlaković: Nature nauk (primjerak nije poznat, 1875.)
  • Ivan Berlaković: Nature nauk za hervatszke skole. Jurszke Biskupie (1878.)
  • Ivan Berlaković: Nature za hervatszke skole Jurszke Biskupie (1873.)
  • Juraj Fridecki: Nauk ugarskoga jezika za početnike (primjerak nije poznat, 1876.)
  • Mihovilj Naković: Nova mĕra i vága (1875.)

o[uredi VE | uredi]

  • Mihovilj Naković: Okružnica (primjerak nije poznat, 1877.)

P[uredi VE | uredi]

  • Mate Drobilić: Plemeniti Csini moguchége cséskoga Fersta i Viteza Stilfrida i Szina nyegovoga Brunzvika (1856.)
  • Mate Drobilić: Plemeniti Csini moguchége cséskoga Fersta i Viteza Stilfrida i Szina nyegovoga Brunzvika (1885.)
  • Mihovilj Naković: Podučavanje u jezikoslovju. Za Učitelje i Školare (1877.)
  • Gašpar Glavanić: Postovani Domorodci! draga hervatszka bratja! (1869.)
  • Štefan Pinezić: Potle smo hervati va Ugarskom (1919.)
  • Mate Karal: Povĕst Ugarska i najznamenitije pripetenja obće povesti. Po poučnoj osnovi školske oblasti (1880.)
  • Mate Karal: Povĕst Ugarska i najznamenitije pripetenja obće povĕsti. Po poučnoj osnovi školenske oblasti (1901.)
  • Jožef Dreisker: Pripetenja ugrov i najznamenitije zgodbe svita za skolarsku mladinu (1872.)
  • Gašpar Glavanić–Mihovilj Naković: Prirodopis (Naturgeschichte) za Hervatske Škole Jurske Biškupie (1877.)
  • Ivan Mušković: Prirodopis za hèrvatske škole gjurske biškupije (1880.)
  • Ivan Mušković: Prirodopis (primjerak nije poznat, 1883.)
  • Gašpar Glavanić–Mihovilj Naković: Prirodopisz (Naturgeschichte) za hervatszke skole Jurszke Biskupie (1873.)
  • Gašpar Glavanić–Mihovilj Naković: Prirodopisz (primjerak nije poznat, 1875.)
  • Program orsačke poljodelske stranke (1919.)

R[uredi VE | uredi]

  • Mate Drobilić: Razumlyiva i nóvo popravna egyiptomszka knyiga szanye z-nimszkoga na horvatszko szpelyana (1854.)
  • Mate Drobilić: Razumlyiva i nóvo popravna egyiptomszka knyiga szanye z-nimszkoga na horvatszko szpelyana (?)

S[uredi VE | uredi]

  • Mate Meršić Miloradić: Slovnica hervatskoga jezika za selske škole (1919.)

T[uredi VE | uredi]

  • Teméljne urédbe (Statuten) druzstva sparanja i szamolasztnoga pomaganja (1880-ih)

U[uredi VE | uredi]

  • Štefan Beéry: Ugerska Čitanka (primjerak nije poznat, 1890.)
  • Štefan Beéry: Ugerska Čitanka i Vejžbana-kniga za II., III. i IV. razred hervatskih elementarskih školah. Pisal i sastavil Vilem Groó. kr. škol. naglednik (1900.)
  • Štefan Beéry: Ugerska Čitanka i Vejžbana-kniga za II., III. i IV. razred hervatskih elementarskih školah. Pisal i sastavil Vilem Groó. kr. škol. naglednik (1902.)
  • Štefan Beéry: Ugerska Čitanka i Vejžbana-kniga za hervatske učenike II., III. i IV. razreda pučkih školah. Pisal i sastavil: Groó Vilmos, kr. škol. naglednik (1903.)
  • Štefan Beéry: Ugerska Čitanka (primjerak nije poznat, 1904.)
  • Mihovilj Naković: Ugarska slovnica, za nimške škole izdana od J. Dalloša (1880.)
  • Mihovilj Naković: Ugarska slovnica. za nimške škole izdana od J. Dalloša (1893.)
  • Mihovilj Naković: Ugarska slovnica (primjerak nije poznat, 1894.)
  • Štefan Beéry: Uvodna kniga na poducsavanje ugerszkoga jezika u hrvatskih školah zselezne varmedje. Za ucsitelje. Piszal je Groó Vilmos, kr. skolszki nadglednik (1880.)
  • Štefan Beéry: Uvodna kniga na podučavanje ugerskoga jezika u hervatskih školah Železne varmedje. Za učitelje pisal je: Groó Vilmos kr. školski naglednik (1882.)

Z[uredi VE | uredi]

  • Mate Drobilić: Zabéntani Princzi, ali csudnovito Godanye tri z-Medvidom, Orlom i morszkum Ribum zarucseni Szesztar. Povidalyka z-nimskoga na horvatszko szpelyana (1870.)
  • Mihovilj Naković: Zemljopisz za narodne škole. S osobitim obzirom za zemlje Ugarske korune (1880.)
  • Mihovilj Naković: Zemlyopisz za hervatszke narodne skole (1873.)
  • Mihovilj Naković: Zemlyopisz (primjerak nije poznat, 1875.)
  • Mihovilj Naković: Zemlyopisz za hervatszke narodne skole (1878.)

Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]