Dodatak:Popis gradišćanskohrvatskih pobožnih knjiga (1600. – 1921.)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis pobožnih knjiga na gradišćanskohrvatskom jeziku od 1600. do 1921. godina.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž

A[uredi | uredi kôd]

  • ABC knyisicza (primjerak nije poznat, 1836.)
  • Jožef Ficko: A.B.C. knyisicze za diczu Horváczkoga naroda va Kralyesztvi Vugerszkom (?)
  • Abeczedeczki Slabikar (primjerak nije poznat, 1785.)
  • Juraj Fridecki: Angel Čuvar, ili: molitve i duhovne pĕsme za vsakdašnju školnu dĕtcu (1869.)
  • Donatuš Skojzis: Angyelszke dicze nauk (primjerak nije poznat, 1713.)

B[uredi | uredi kôd]

  • Benedictus ovoga jimena XIII. Rimſzki Papa va letu 1728. je ſzim vernim Kerſtyenikom, ki podlosne Bosje Kripoſzti molili budu Szedam Lét Proſchenya darovál (18. stoljeće)
  • Benedictus ovoga jimena XIII. Rimszki Papa va letu 1728. je szim vernim Kerstyenikom (19. stoljeće)
  • Benedictus ovoga jimena XIII. Rimszki Papa va letu 1728. je szim vernim Kerstyenikom (19. stoljeće)
  • Biblia (primjerak nije poznat, 1873.)

C[uredi | uredi kôd]

  • Grgur Mekinić: Catechismus (primjerak nije poznat, o. 1600.)
  • Eberhard Marija Kragel: Csertvero-versztni duhovni persztan, ki sztoji va marlyivom premislyavanyu csetiri poszlidnyi dugovanyih (1763.)
  • Csin vere (o. 1873.)

Č[uredi | uredi kôd]

  • File Sedenik(?): Ča je uzvišeno i plemenito, ljubit željim (primjerak nije poznat, 1912.)
  • Ivan Čuković: Ča pokojni povidadu (primjerak nije poznat, 1921.)
  • Ivan Čuković: Črljeni sv. škapular (1898.)
  • Ivan Čuković: Črljeni sv. škapular (1898.)
  • Ivan Čuković: Čudnotvorna medalja (o. 1898.)
  • Ivan Čuković: Čudnovita Dogadanja i Podilenja milošćov pri jednom Propielu va Španjolskom (o. 1920.)

D[uredi | uredi kôd]

  • Mihovilj NakovićMartin Borenić: Druga štanka za katoličanske hèrvatske škole Ugarskoga kraljevstva (1880.)
  • Mihovilj Naković–Martin Borenić: Druga štanka za katoličanske hervatske škole (o. 1880.)
  • Mihovilj Naković-Martin Borenić: Druga štanka za katoličanske hèrvátske škole Ungarskoga kraljevstva (1897.)
  • Mihovilj Naković–Martin Borenić: Druga Štanka za katoličanske hèrvatske škole Ungarskoga kraljevstva (1902.)
  • Mihovilj Naković–Martin Borenić: Druga Štanka za Katoličanske hèrvatske škole Ungarskoga kraljevstva (1912.)
  • Grgur Mekinić: Druge kniige dussevnih peszszan, psalmov (1611.)
  • Ivan Čuković: Družtvo Svetoga Mihovila Arkangjela (1905.)
  • Bogomir Palković: Duhovna kitica ka je va Novom Gradu cvala (1888.)
  • Bogomir Palković: Duhovna kiticza, ka je na Novom Gradu lipo czvala, ak je vecha zrastla, y z jachkami nakinchena zeleni pri divici Marii (primjerak nije poznat, 1758.)
  • Bogomir Palković: Duhovna kiticza ka je na Novom Gradu lipo czvala, pa je vecha zraszla (primjerak nije poznat, 1760.)
  • Bogomir Palković: Duhovna kiticza, kaje va Nóvom Gradu lipo czvala (1778.)
  • Bogomir Palković: Duchovna kiticza kaje va Novom Gradu (1852.)
  • Bogomir Palković: Duchovna kiticza kaje va Novom Gradu (1856.)
  • Bogomir Palković: Duchovna kiticza kaje va Novom Gradu (1860.)
  • Bogomir Palković: Duchovna kiticza kaje va Novom Gradu (1864.)
  • Bogomir Palković: Duhovna kiticza, kaje va Nóvom Gradu Lipo czvala, pak je vécha zraſzla (1802.)
  • Mihael Galović: Duhovne knisicze po imeni klyucs nebeszki va ki ſze nahajaju lipe na kratki Juternye, i vecsernye, pri ſzvetoi Maſsi (1811.)
  • Mihael Galović: Duhovne knisicze (primjerak nije poznat, 1840.)
  • Juraj Mulih: Duhovne jacske Poſzlovanya Apoſtolſzkoga, kô ſzada na drugo léto Duhovni otacz Juraj Mulih Jeſuita Miſſionar Apoſtolſzki, po Horvatſzkih ſzelih obnaſſa (1750.)
  • Mihael Galović: Duhovne knisicze po imeni klyucs nebeszki va ki sze nahajaju lipe na kratki Juternye, i vecsernye, pri szvetoi Massi (?)
  • Mihael Galović: Duhovne knisicze po imeni klyucs nebeszki va ki sze nahajaju lipe na kratki Juternye, i vecsernye, pri szvetoi Massi (?)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, molitvene knjige (1877.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, molitvene knjige (1877.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, Molitvene knjige (1881.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, Molitvene knjige (1881.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, Molitvene knjige (1882.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, Molitvene knjige (1884.)
  • Mihovilj Naković: Duhovni vĕnac, Molitvene knjige (1886.)
  • Jeremijaš Šoštarić: Duhovni Vertlyacz (primjerak nije poznat, 1746.)
  • Jeremijaš Šoštarić: Duhovni Vertlyacz (primjerak nije poznat, 1746.)
  • Lovrenc Bogović–Bogomir Palković: Duhovni vertlyacz z-trimi rósiczami va Nóvom Gradu, od Duhovnih Szinov Réda Szvétoga Ferencza nakincsen (1753)
  • Grgur Mekinić: Dusevne peszne psalmi ter hvale uzdania diachke, od bogaboiechih vchenih musi (1609.)
  • Dužnosti pravorénih keršćanov ča svitsku ženitbu naliže (?)
  • Dvanaiszt Uri Molitva. Szada i va uru szmerti nase. Amen (?)

E[uredi | uredi kôd]

  • Edan četvert uré pred najplemenitijem Oltarskim Sakramentom (1920.)
  • Ladislav Valentić: Epiztole i vangyelja na ſze nedilye, i szvetke z-popiſzanum Mukum Goszpodina naſſega Jesusa Kristusa (1741.)
  • Gašpar Glavanić: Evangjelja, Epistole i Štenja za vse nedĕlje i svetke katoličanskoga crikvenoga leta, z múkum Spasitelja našega, i jednim prilogom (1860.)
  • Ivan Berlaković: Evangjelja, epistole i štenja na vse nedĕlje i svetke katoličanskoga crikvenoga leta (1880.)
  • Evangyelye z-episztolami na sze nedilye, i szvétke szega léta z-popiſzanum, Mukum Goszpodina Nassega Jésussa Kristussa (1792.)
  • Evangyelye z-episztolami na sze nedilye, i szvétke szega léta z-popiſzanum Mukum Goszpodina Nassega Jésussa Kristussa (1806.)
  • Evangyelye z-episztolami na sze nedilye, i szvétke szega léta Z-popiszanum Mukum Goszpodina Nassega Jésussa Kristussa (1841.)

G[uredi | uredi kôd]

  • Ivan Čuković: Gemma Galgani (1921.)
  • Anton Grubić: Gospodine smiluj se! ili Molimo za naše vojake va boju! (1915.)

H[uredi | uredi kôd]

  • Hervatczki Slabikar (primjerak nije poznat, 1785.)
  • Lovrenc Barilić: Hèrvatska Nedilja Lovretanska Popisana od Adolfa Mohl (1900.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata. Z-marlyivim Trudom, Z-velikum Skerblyum uzidana, Pri Sz. Brigu Kalvarije Od P. Laurencziussa Bogovicsa (primjerak nije poznat, 1755.)
  • Lovrenc Bogović–Bogomir Palković: Hisa zlata. Z-marlyivim trudóm, y z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovicsa (1754.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa Zlata (primjerak nije poznat, 1772.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata (1778.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata, z-marlyivim trudom, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovicsa (1813.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata z-marlyivim trudóm, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. Brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovicsa (1820.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata (primjerak nije poznat, 1822.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata z-marlyivim trudóm, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. Brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovicsa (1836.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata z-marlyivim trudóm, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. Brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovisca (1843.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa Zlata (primjerak nije poznat, 1846.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa Zlata (primjerak nije poznat, 1847.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata z-marlyivim trudóm, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. Brigu Kalvarie od P. Laurencziussa Bogovisca (1848.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata (primjerak nije poznat, 1864.)
  • Lovrenc Bogović: Hisa zlata z-marlyivim trudóm, z-velikum szkerblyum uzidana, pri sz. Brigu kalvarie od P. Laurencziussa Bogovisca (1869.)
  • Historia pripelienya starogai novoga testamenti (primjerak nije poznat, 1874.)
  • Historia Ugarszke va pitanyih i odgovorih (primjerak nije poznat, o. 1848.)
  • Mate Pavičić: Historia Ugerszkoga orszaga za katholicsanszke skolare (1873.)
  • Mate Pavičić: Historia Ugerszkoga orszaga za katholicsanszke skolare (1875.)
  • Jožef Ficko: Hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koi sze nahajaju zibrane Juternye, Vecsernye, Massne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve (1851.)
  • Ivan Čuković: Hodi u Purgatorium! (1902.)
  • Horvaczko evangyelye, szkupa z-popiſzanyem Muke naſega ſzpaſitelya Jesusa Kristusa (1732.)
  • Horvatszki katekhizmus aliti Kratak nauk kerschanszki roditelyom, goſzpodarom, skolnikom, mladim lyudém, i ſzim Horvatſzkoga jezika va Ugerſzkoi zemlyi prebivajuchim kerschenikom (1747.)
  • Horvatſzki Sslabikar (primjerak nije poznat, o. 1746.)

I[uredi | uredi kôd]

  • Tomaš Jordan: Ivan Zalka bogoszlovlya naucsitely jurszki biskup. Zsivotopisz za lyudsztvo (?)
  • Tomaš Jordan: Ivan Zalka bogoszlovlya naucsitelya jurszkoga biskupa. Zsivotopisz za lyudsztvo (?)

J[uredi | uredi kôd]

  • Jacska Bratinsztva (?)
  • Jačka od Muke Kristuševe (?)
  • File Sedenik: Jačke (1910.)
  • File Sedenik: Jačke, Pesni glas nam srce toli (1912.)
  • File Sedenik: Jačke našemu slavnomu rodu i narodu preporučene (1912.)
  • Jedna lipa Molitva Od Precsudnoga kipa Mariæ (o. 1850.)
  • Jedna lipa Molitva Od Prečudnoga kipa Marie (?)
  • Jedna Lipa Molitva Preblassenoi Diviczi Marii (?)
  • Ivan Čuković: Jedno je potribno! Skrbi za svoju dušu! Svečevanje dana (?)
  • Jezus! (?)
  • Ivan Čuković(?): Jezuš i Marija, molitvene i jačkene knjige (primjerak nije poznat, 1910.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1906.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka Molitve knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1906.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1906.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1906.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka. Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1912.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka. Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1913.)
  • Ivan Čuković: Jezuš i Marija prelipa zrcala kršćanskoga žitka. Molitvene knjige s vsimi crikvenimi jačkami (1918.)
  • Jutarnja molitva vsakomu katoličanskomu kerštjanu vsaki dan moliti jako hasnovita (?)

K[uredi | uredi kôd]

  • Katekizmus szridnyi z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladine na Ugarszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (primjerak nije poznat, 1837.)
  • Katekizmus za Pocsetnike Katolicsanszke skolare (1886.)
  • Lovrenc Karal: Katekizmus (primjerak nije poznat, 1890.)
  • Feliks Kapović: Katoličan oko odpri! (1908.)
  • Ivan Čuković: Katoličanska knjižnica. Dva dari Jezuša ter Marie na obrambu kršćanskoga ljuctva (o. 1897.)
  • Ivan Čuković: Katoličanska knjižnica. Pilj blažene divice Marie, ili Nepretelj sv. Bogarodice (?)
  • Ivan Čuković: Katoličanska knjižnica. Žitak i smrt blaženoga mučenika Ivan-Gabriel Perboara missionara iz družtva Sv. Vincena Pavlinskoga (o. 1893.-1894.)
  • Ivan Čuković: Katoličanska knjižnica. Žitak i smrt Svetoga Vincena Pavlanskoga nareditelja družtva missionarov ter milosrdni sestrâ (1897.)
  • Tomaš Jordan: Kerschanszko Katholicsanzki Nauk ali razlaganye szi nedilyni. i szvetacsni Steny' i Evangyely dva Deli (1857.)
  • Kerstjanszko-Katolicsanszki Kalendar na presztupno lĕto 1864. (1864.)
  • Martin Borenić–Mihovilj Naković: Kerštjansko-katoličanski crikveni jačkar (1901.)
  • Anton Grubić: Kinč otajni za koga još malo ljudih zna, aliti gusto sveto pričešćanje (1911.)
  • Kip Milosti Majke Božje, kako se nalazi v Lorettu v Ugarskoj (?)
  • Kip Milosti Majke Božje, kako se nalazi v Lorettu v Ugarskoj (?)
  • Kip milosztné máti Bosje diviize Marie va Hafnerbergu (?)
  • Mihael Galović: Klyncs nebeszki kaje va Novom Gradu (1852.)
  • Mihael Galović: Klyucs nebeszki (primjerak nije poznat, 1804.)
  • Franjo Čizmazija: Koljnofčani zbudite se! (?)
  • Ivan Blažević: Koljnovska Maria. Čudno pripetenje hodočastne kapele (1920.)
  • Kraljica sv. Očenašev, moli Boga za nas (?)
  • Jožef Ficko: Kratak pregléd Novoga Zakona aliti zsitak, i nauki Jesusa Szina Bosjega. Drugi dél (1824.)
  • Jožef Ficko: Kratak pregléd Sztaroga Zakona aliti hasznoviti nauki zibrani ziz Szvétoga Piszma Sztaroga Testamenta Pervi dél (1824.)
  • Kratak zaderžak za Kotrige Bratinstva od najsv. i neoskrunjenoga Serdca Marie za povernenje grišnikov (?)
  • Ivan Berlaković: Kratka pripetenja Svetoga Pisma za školsku mladinu Hrvatskoga naroda (1879.)
  • Ivan Karal: Kratka pripetenja Svetoga Pisma za školsku mladinu hrvatskoga naroda (1886.)
  • Matijaš Laáb: Krátka summa velíkoga óbcsinszkoga katekízmusa za ucsnyu mláje druzsíne gornyih Ug'rszki Horvátov osebito z délan krez Laáb Mathiasa novoszélszkoga fárnika (1814.)
  • Ivan Čuković: Kratko Podučenje zvrhu presvetih marijanskih Očenašev. Osebujno za kotrige toga bratinstva (1899.)
  • Jožef Ficko: Kratko razlaganye czirkveni czeremoniov krez prisicskoga farnika (1836.)
  • Ivan Čuković: Kršćansko-Katoličansko Cvetje Molitve i dobri nauki za mladinu i za odrasene (1898.)
  • Ivan Čuković: Kršćansko-katoličansko Cvetje molitve i dobri nauki za mladinu i za odrašene (1912.)
  • Ivan Čuković: Kršćansko katol. cvietje, molitvene knjizice za dicu krez frakanavskoga g. farnika (primjerak nije poznat, 1910.)

L[uredi | uredi kôd]

  • Šimon Knefac: Lapat evangeliumszki (primjerak nije poznat, 1798.)
  • Lipa Molitva Divicza Marij. Za szrichnu szkradnju Uru (?)
  • Lipa Molitva Divicza Marij. Za szrichnu szkradnju Uru (?)
  • Litanie Blažene Divice od Lourd (?)
  • Litanie presvetoga sèrdca Jesuševoga (o. 1900.)
  • Paval Levaj: Lojza Lato. Zi zlamenyi szveti ran Spaszitelya nakincsena Boadenszka divicza (o. 1875.)

M[uredi | uredi kôd]

  • Ivan Mušković: Mala Biblia ili Sveta Pripetenja Staroga i Novoga Zakona za katoličanske školare 3-6 razreda (1912.)
  • Ivan Mušković: Mala Biblia ili Sveta Pripetenja Staroga i Novoga Zakona za katoličanske školare 3-6 razreda (1913.)
  • Ivan Čuković: Male molitvene knjige za školare iz cvetja iznete (1905.)
  • Franjo Domanović: Maly Katekizmus (primjerak nije poznat, 1874.)
  • Ivan Iletić: Marianszki-put, ki va nebo pelya (1889.)
  • Lovrenc Bogović–Jeremijaš Šoštarić: Marianszko Czveche (primjerak nije poznat, 1757.)
  • Jeremijaš Šoštarić: Marianszko Czveche (primjerak nije poznat, 1766.)
  • Jeremijaš Šoštarić: Marianszko czveche Selézni Pri Kalvarij pobrano, i Marij offrovano, to je: pobosne molitve i duhovne jacske (1781.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobósni molitvicz y duhovni jacsak (1803.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rosicz szkupa pobrano toje pobosnii molitvitz y duhovni jacsak (1827.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobósni molitvicz y duhovni jacsak (1836.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobósni molitvitz y duhovni jacsak (1848.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobósni molitvicz y duhovni jacsak (1849.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czveche isz lipi rósicz, szkupa pobrano to je: pobosn i molitvitz i duhovni jacsak (1850.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobósni molitvitz y duhovni jacsak (1870.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz, szkupa pobrano, to je: pobosni molitvitz i duhovni jacsak (1871.)
  • Šimon Knefac: Marianszko czvéche isz lipi rósicz szkupa pobrano to je pobosni molitvitz y duhovni jacsak (1872.)
  • Molitva i Premislavanye Muke Kristuseve (?)
  • Molitva i Premislavanye Muke Kristuseve (?)
  • Molitva k-preblazsenoj divici Marii, Patroni Ugerszkoga Kralyesztva (o. 1888.)
  • Molitva k svetoj Mučenici Koroni (?)
  • Molitva krezaku sze crikva najszvetijemu szerdcu Jezusa alduje (1875.)
  • Molitva krezaku sze crikva najszvetijemu szerdcu Jezusa alduje (?)
  • Molitva, ku je jedan pobosni puſztinacz od Szvojega Angyela csuvara prijel (1780.)
  • Molitva na nedilyu (1911.)
  • Molitva Petka ili hasnovito Premišlavanje žuhke muke i smerti Jesuša Kristuša (?)
  • Molitva, pozdravlyen budi Goszpodin Jezuss Krisztus, ki szi na Drivu szvetoga Krizsa za nasse Grihe umerl (1856.)
  • Molitva Szedam Zaklopov, vaki sze jedna Dusa szegurno zakrit more (?)
  • Molitva Szedam Zaklopov, vaki sze jedna Dusa szegurna zakrit more (?)
  • Molitva Szedam Zaklopov, vaki sze jedna Dusa szegurno zakrit more (?)
  • Molitva za mir. Od Pape Benedikta XV. (?)
  • Molitva za vošćane va boju. Sveta Marija Mati Božja moli za nas (?)
  • Alojz Malec: Molitve i pjesme pro ljud hrvatski v Moravi (1895.)
  • Molitvice za bratisntvo živih Otčenašev (1898.)

N[uredi | uredi kôd]

  • Na miloše pilj blažene Divice-Marie Lorettanske (?)
  • Na pocsetak drugi jezero let ugarszkoga orszaga (1895.)
  • Ivan Čuković: Nasledovanje Blažene Divice Marije (1921.)
  • Ivan Čuković: Naša hrvacka knjižarnica. Žitak svete Notburge (1921.)
  • Ivan Čuković: Naša hrvacka knjižarnica. II. Broj. Popišovanje sudnjega dneva polag svetoga pisma (?)
  • Ivan Čuković: Naša hrvacka knjižarnica. 3. Broj. Anton Szemeliker filežki farnik mučenik komunizma (o. 1919.)
  • Mate Meršić Miloradić: Nauk katoličansko-kršćanske viere, za selske ljude i škole (1902.)
  • Ivan Čuković: Najlipše Gjungje kršćanskoga srca (1899.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska kitica Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska kitica Molitvene i jačkene knjige za katoličansku dicu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku ditcu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku dicu (1906.)
  • Mihovilj Naković: Nebeska Koruna Molitvene i jačkene knjige za katoličansku dicu (1906.)
  • Ivan Čuković: Nedilja. Polag Jezuita Tóth je spisal za nase Horvacko ljuctvo Ivan Čuković Misijonar (1903.)
  • Ivan Čuković: Nekoliko ljubeznih ričih na naše ministrante (1898.)
  • Neznan molitvenik moravskopoljskih Hrvata (1773.)
  • Noćni Čuvar betlehemski Božićna jigra (1911.)
  • Bogomir Palković: Nova Duhovna kiticza kaje va Novom Gradu vandána i pobolsana (1888.)
  • Jožef Ficko: Nova hi'sa zlata, moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koj sze nahajaju zibrane juternye, vecsernye, massne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve, kot i litanie (1855.)
  • Jožef Ficko: Nova hi'sa zlata, moléchemu Kerscheniku va ruke dana, va koj sze nahajaju zibrane Juternye, Vecsernye, Massne, i pri drugi prilikah hasznovite Molitve, kot i Litanie ter z-vechega sze nove duhovne Jacske (1872.)
  • Jožef Ficko: Nova Hi'sa zlata za dusno szpaszénje bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naroda (1877.)
  • Jožef Ficko: Nova hi'sa zlata za dusno szpaszénje bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naróda uzidana (1878.)
  • Jožef Ficko: Nova hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koi ſze nahajaju zibrane juternye vecsernye maſsne, i pri drugi prilikah haſznovite Molitve (1829.)
  • Jožef Ficko: Nova hizsa zlata Moléchemu Kerscheniku va ruke dana, Va koi sze nahajaju zibrane Juternye Vecsernye Massne (1848.)
  • Jožef Ficko: Nova Hizsa zlate moléchemu kerstjeniku va ruke duna, Va koj sze nahajaju molitve, litanie, jacske, ter molba korune Mariine ili Ocsenasih (1864.)
  • Jožef Ficko: Nova Hizsa zlata za dusno szpaszénye bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naroda uzidana, z-molbum Korune Mariine Nakincsena blazsenoj Divici Marii ofrovana (1870.)
  • Jožef Ficko: Nova Hizsa zlata za dusno szpaszénye bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naroda uzidana, z-molbum Korune Mariine Nakincsena, Blazsenoj Divici Marii ofrovana (1873.)
  • Jožef Ficko: Nova Hizsa zlata za dusno szpaszénje bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naroda uzidana (1877.)
  • Jožef Ficko: Nova Hizsa zlata, molechemu kerstjeniku va ruke dana, va koj sze nahajaju zibrane Juternje, Vecsernje, Masne, i pri drugih prilikah hasznovite molitve kod i litanie (1879.)
  • Jožef Ficko: Nova hizsa zlata (primjerak nije poznat, 1837.)
  • Jožef Ficko: Nova hizsa zlatna (primjerak nije poznat, 1839.)
  • Jožef Ficko: Nova Vrata nebeszka. Molitve, litanie i jacske za Katolicsane (1864.)
  • Mihovilj Naković: Nova Zlatna Koruna Bl. divice Marije (1905.)
  • Mihovilj Naković: Nova Zlatna Korune Bl. divice Marije (?)
  • Mihovilj Naković: Novi Duhovni vĕnac bl. div. Marije, Molitvene knjige, složene i slavnomu našemu narodu priručene od Mihovilja Nakovića (1886.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije, Molitvene knjige (1887.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije, Molitvene knjige (1887.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije, Molitvene knjige (1889.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije Molitvene knjige (1897.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije Molitvene knjige (1897.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije Molitvene knjige (1900.)
  • Mihovilj Naković: Novi duhovni Vĕnac bl. div. Marije (1902.)
  • Mihovilj Naković: Novi Srĕdnji Vĕnac. Jačkene knjige za katholičansku crickvu (1902.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crikvu (1889.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crickvu (1893.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crikvu (1894.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crikvu (1894.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crickvu (1899.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za Katholičansku crikvu (1905.)
  • Mihovilj Naković: Novi Vĕnac, jačkene knjige za Katholičansku crikvu (1907.)
  • Jožef Ficko: Novo hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koi sze nahajaju zibrane juternye, vecsernye, massne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve, koti lytanie (1854.)
  • Jožef Ficko: Novo hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koi sze nahajaju zibrane juternye, vecsernye, massne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve, koti lytanie (1857.)
  • Jožef Ficko: Novo hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana, va koi sze nahajaju zibrane juternye, vecsernye, massne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve, koti lytanie (1860.)
  • Jožef Ficko: Novo Hizsa zlata moléchemu kerscheniku va ruke dana va koi sze nahajaju zibrane Juternye, Vecsernye, Masne, i pri drugi prilikah hasznovite molitve, koti lytanie ter z-vechega sze nove duhovne Jacske (1864.)
  • Jožef Ficko: Novo Márianszko czvéche za dusno szpaszénye bogabojéchim katolicsanom Hervatszkoga naroda uzidana, z-molbum Korune Mariine nakincsena, Blazsenoj Divici Marii ofrovana (1873.)
  • Jožef Ficko: Novo Marianszko cvétje aliti pobozsne molitve moléchemu kerstjeniku va ruke dane z-trudóm priszicskoga farnika szkupa znosene i z-novimi jacskami poveksane (1872.)
  • Jožef Ficko: Novo Marianszko Zvetye aliti Pobosne Molitve molechemu Kerscheniku va ruke dane Z-trudom Priszicskoga Farnika zkupa znosene i z-novimi Jacskami poveksane (1837.)
  • Jožef Ficko: Novo Marianszko zvetye aliti pobosne molitve molechemu Kerscheniku va ruk dane z-trudom priszicskoga farnika (1848.)

O[uredi | uredi kôd]

  • Bogomir Palković: Obchinszke miszie pitanya knisicze na tri skole po rédu razdilyene (1759.)
  • Bogomir Palković: Obchinszke miszie pitanya knisicze na triskole po rédu razdilyene (1759.)
  • Bogomir Palković: Obchinszke miszie pitanya knisicze na tri skole po rédu razdilyene (1759.)
  • Očenaši Lurdanske Divice Marije iz francoskoga (?)
  • Ivan Čuković: Očuvaj Svoju Dušu! Neg jedno je potrĕbno. Odsljen neka grišiti (?)
  • Od sv. krža (?)

P[uredi | uredi kôd]

  • Ivan Mušković: Példe Bogu zaprijetne dice z dopušćenjem više crikvéne oblasti prestavil I.M. židanski farnik (1883.)
  • Ivan Mušković: Példe Bogu zaprijetne dice (1883.)
  • Gašpar Glavanić: Pèrva Čitanka za katoličansku školsku mladost (primjerak nije poznat, 1859.)
  • Gašpar Glavanić: Pèrva Čitanka za katoličansku školsku mladost (1871.)
  • Gašpar Glavanić: Pèrva Čitanka za katoličansku školsku mladost (1874.)
  • Gašpar Glavanić: Pèrva Čitanka za katoličansku školsku mladost (1882.)
  • Gašpar Glavanić: Pèrva Štanka za katoličansku školsku mladost (1860.)
  • Mihovilj Naković: Pĕrva molitvenica za katoličansku ditcu (1892.)
  • Mihovilj Naković: Pĕrva Molitvenica za katoličansku ditcu (1906.)
  • Ivan Čuković: Pismo Misijonara na našu hrvacku mladinu (1899.)
  • Pobosna Molitva k-preszvétomu Troisztvu (?)
  • Pobosno preporucsanye za szrigynu uru (?)
  • Pobosno Zdih avanye K-Preodichenem Imenam Jesus, Maria, Joseph (?)
  • Pobosno Zdihavanye K-Preodichenem Imenam Jesus, Maria, Joseph (?)
  • Ivan Čuković: Pobožnost k Božanskomu Srcu Jezuša i k presvetomu Srcu Blažene Divice Marije (?)
  • Ivan Čuković: Pobožnost k Božanskomu Srcu Jezuša, Podučenje i molitve osebujno za kotrige ovoga bratinstva (1898.)
  • Ivan Čuković: Pobožnost k Božanskomu Srcu Jezuša, Podučenje i molitve osebujno za kotrige ovoga bratinstva (1908.)
  • Ivan Čuković: Pobožnost k Božanskomu Srcu Jezuša, Podučenje i molitve osebujno za kotrige ovoga bratinstva (1915.)
  • Ivan Čuković: Pobožnost za lipi Marijin misec Majuš (1899.)
  • Ivan Čuković: Popožnost za lipi Marijin misec Majuš (1906.)
  • Martin Borenić: Pocetnica za katoličanske, hèrvatske škole va Ugarskom kraljestvu (1896.)
  • Pocsetnica (primjerak nije poznat, 1873.)
  • Pocsétnica (primjerak nije poznat, 1875.)
  • Gašpar Glavanić: Pocsetnica za katholicsanszku skolszku mladoszt jurszke biskupie (1877.)
  • Ivan DobrovićJandre KuzmićJožef PajrićMihovilj Sedenić: Početnica i perva štanka za katoličanske hervatske škole šopronske, mošonske i železanske krajine I. i II. razreda (1920.)
  • Ivan Berlaković: Početak milostivnega mesta Loretto (primjerak nije poznat, 1885.)
  • Ivan Berlaković: Početak milostvinoga mesta Loretto (1888.)
  • Franjo Domanović ili Ivan Mušković(?): Početni katekismus za mladju dĕtcu vĕre katoličanske (1871.)
  • Martin Borenić: Početnica (primjerak nije poznat, 1894.)
  • Gašpar Glavanić: Početnica za katoličansku školsku mladost s osobitim obzirom na hérvatske škole u Ugarskom kraljevstvu (1859.)
  • Gašpar Glavanić: Početnica za katoličansku školsku mladost s osobitim obzirom na hèrvatske škole u Ugarskom kraljevstvu (1871.)
  • Martin Borenić: Početnica (primjerak nije poznat, 1874.)
  • Gašpar Glavanić: Početnica za katholičansku školsku mladost s osobitim obzirom na Hérvatske škole u Ugarskom kraljevstvu (1876.)
  • Gašpar Glavanić: Početnica za katoličansku školsku mladost s osobitim obzirom na hérvatske škole u ugarskom kraljevstvu (primjerak nije poznat, 1888.)
  • Martin Borenić: Početnica za katoličanske hèrvatske škole va Ugàrskom kraljestvu (1880.)
  • Martin Borenić: Početnica za katoličanske, hérvatske škole va Ugárskom kraljestvu (1892.)
  • Martin Borenić: Početnica za katoličanske, hèrvatske škole va Ugarskom kraljestvu (1900.)
  • Martin Borenić: Početnica za katoličanske, hèrvatske škole va Ugarskom kraljestvu (1903.)
  • Martin Borenić: Početnica za Katoličanske, hérvatske škole va Ugarskom kraljestvu (1908.)
  • Martin Borenić: Početnica za Katoličanske, hérvatske škole va Ugarskom kraljestvu (1910.)
  • Ivan Čuković: Posluhni: Ča bi ti bilo dobro i znan potribno? (1899.)
  • Poszuda Duhovna (1793.)
  • Poszuda duhovna, aliti knyiga lipe pobosnosti za kerſchanſzko-katholicsanſzkoga cslovika va koi ſze nahajaju (1803.)
  • Lovrenc Karal: Povĕst Ugarska i najznamenitija pripetenja obće povĕsti (1901.)
  • Ivan Čuković: Pravila Družtva Sv. Mihovila Arkangyela (1906.)
  • Preblassene Divicze Marie szanya (1780.)
  • Presveto serdce Jezuša (?)
  • Franjo Domanović: Pripetenja Sztaroga ter Novoga Testamenta na kratki szkupszpravna za skolarszku mladinu (1867.)
  • Franjo Domanović: Pripetenja sztaroga ter novoga Testamenta, na kratki szkupaszpravna za skolarszku mladinu (1873.)
  • Franjo Domanović: Pripetĕnje Staroga i Novoga Teštamenta za skolarsku mladost Jurske-Biškupie (1902.)
  • Franjo Domanović: Pripetenye Sztaroga i Novvga Testamenta za skolarszku mladinu polag Alois Rodera (1872.)
  • Franjo Domanović: Pripetenye Sztatoga i Novoga Testamenta (primjerak nije poznat, o. 1872.)
  • Franjo Domanović: Pripetenye Sztaroga i Novoga Testamenta za skolarszku mladinu Jurszke biskupie (1874.)
  • Franjo Domanović: Pripetenye Sztaroga i Novoga Testamenta za skolarszku mladoszt jurszke biskupie (1888.)
  • Juraj Mulih: Pripravljanje k spovidi (primjerak nije poznat, 1748.)
  • Paval Levaj: Prodika, ku je 22-a Oktobera 1882-a leta pri blagoszlovlyenyu kipa B.M. va Cikleskoj Crikvi derzsal Paval Lévay (1882.)
  • Mihovilj Naković: Prva Molivenica za katoličansku dicu (1906.)

R[uredi | uredi kôd]

  • Jožef Ficko: Razlaganye velikoga katekismusa va kom ſze nahaja ſze, csa ſze Kerschanszke Vere nalizse z-Kratkim Razlaganyem Czirkveni Czeremoniov z-trudom i potroskom priszicskoga farnika (1836.)
  • Ivan Mušković: Rimsko-Katoličanski mali katekizmuš (1908.)
  • Ivan Mušković: Rimsko-Katoličanski mali katekizmuš (1912.)
  • Ivan Mušković: Rimsko-Katoličanski početni katekizmus s pervim naukom iz Svetoga Pisma za drugi razred na selskih školah skupa z naukom za pervi razred (1908.)
  • Ivan Mušković(?): Rimsko Katoličanski Početni Katekizmuš (primjerak nije poznat, 1909.)
  • Ivan Mušković: Rimsko-Katoličanski početni katekizmuš s pervim naukom iz Svetoga Pisma za drugi razred na selskih školah skupa z naukom za pervi razred (1917.)

S[uredi | uredi kôd]

  • Sanja Blazene Divice Marie (o. 1780.)
  • Jive Žigmund Karner: Slabikar aliti jimen knyi'zicza za haszan ladanyzkih skol horvatzkoga naroda va Ugerszkom Kralyesztvi (1806.)
  • Jive Žigmund Karner: Shlabikar aliti jimen knyiz'ica za haszan ladanyzkih shkol Horvatzkoga naroda va Ugerszkom kralyesztvi (1828.)
  • Jive Žigmund Karner: Shlabikar aliti jimen knyiz'ica za haszen ladanyzkih shkol Horvatzkoga naroda vu Ugerzkom kralyesztvi (1834.)
  • Jive Žigmund Karner: Shlabikar aliti jimen knyiz'ica za haszen ladanyzkih shkol horvatzkoga naroda vu Ugerzkom kralyesztvi (1853.)
  • Jive Žigmund Karner: Shlabikar aliti jimen knyiz'ica za haszen ladanyzkih shkol horvatzkoga naroda vu Ugerzkom kralyesztvi (1857.)
  • Jive Žigmund Karner: Shlabikar aliti jimen knyiz'ica za haszen ladanyzkih shkol horvatzkoga naroda vu ugerzkom kralyesztvi (1859.)
  • Lovrenc Bogović-Bogomir Palković: Slabikar (primjerak nije poznat, 1753.)
  • Slabikar (primjerak nije poznat, 1760.)
  • Skrovnost (2. Szkrovnoszti, o. 1898.)
  • Spasi dušu svoju! (1921.)
  • Spasi dušu svoju! (1921.)
  • Elizabeta Egrešić: Spominak na 1914. i 1915. leto kad je vas svit va oružju i strašnom boju stal. Jačke (1915.)
  • Elizabeta Egrešić: Spominak na 1914. i 1915. leto kad je vas svit va oružju i strašnom boju stal. Jačke (1915.)
  • Elizabeta Egrešić: Spominak na 1914. i 1915. leto kad je vas svit va oružju i strašnom boju stal. Jačke (1915.)
  • Elizabeta Egrešić: Spominak na 1914. i 1915. leto kad je vas svit va oružju i strašnom boju stal. Jačke (1915.)
  • Ivan Čuković: Spominak na prvo sveto pričešćanje (1899.)
  • File Sedenić: Srce Jezuševo molitve i zdihavanja k-presvetomu Srcu Jezuševomu, i Svete Ceremonie (1902.)
  • Mihovilj Naković: Srednji Vĕnac Bl. Div. Marije (1906.)
  • Mihovilj Naković: Srĕdnji Vĕnac Bl. Div. Marije (1892.)
  • Mihovilj Naković: Srĕdnji Vĕnac Bl. Div. Marije (1906.)
  • Mihovilj Naković: Srĕdnji Vĕnac Blažene Divice Marije (1903.)
  • Mihovilj Naković: Srĕdnji Vĕnac Blažene Divice Marije (1903.)
  • Lovrenc Karal: Sridnji katekizmuš novi (primjerak nije poznat, 1900.)
  • Lovrenc Karal: Sridnji katekizmuš za katoličansku školsku mladinu va Ugarskom kraljevstvu (1880.)
  • Lovrenc Karal: Sridnji katekizmus za katoličansku školsku mladinu va Ugarskom kraljevstvu (1884.)
  • Lovrenc Karal: Sridnji katekizmuš za katoličansku školsku mladost va Ugarskom kraljevstvu (1898.)
  • Lovrenc Karal: Sridnji Katekizmuš za katoličanske školare Jurske-Biškupie (1902.)
  • Sv. Vitus. Žitak svetoga Vida mučenika (1916.)
  • Mate Karal: Sveta evangjelja, pisma i štenja na nedilje i svetke katoličanskoga crikvenoga leta (1912.)
  • Ivan Čuković: Svete jačke za pohodnike Marijanskih shodišćov (1916.)
  • Ivan Čuković: Sveti Angjel Čuvar. Molitvene knjige za katoličansku dicu (1916.)
  • Ivan Mušković: Sveti Ivan Berhmans (1917.)
  • Martin Borenić: Sveti otac papa Leo XIII. je svoje ljubezne oči na vekovečni sanj zaperl (o. 1903.)
  • Sveto Pismo iliti Svéti List koga je nas Gospodin Jezus Kristus na cudni nacin svojemu na zemlje zivu cemu ljudstvu poslal (?)
  • Szkrovnoszt (?)
  • Szelszka Piszma od Szvitszkoga Histva (1868.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi, y odgovori za ucsnyu mladiné vu Ugerszkom kralyesztvi y k-nyemu szliséchi dersanyi (1813.)
  • Szridnyi katekizmus (primjerak nije poznat, 1854.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1856.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1856.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1862.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1870.)
  • Szridnyi katekizmus (primjerak nije poznat, 1877.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1888.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (1902.)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (?)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi dersanyi (?)
  • Szridnyi katekizmus z-pitanyi, i odgovori za ucsnyu mladiné va Ugerszkom kralyesztvi i k-nyemu szliséchi (nije istovjetan sa Szridnyim katekizmusom, ?)
  • Szridnyi katekizmus za Katolicsanszke skolare (1862.
  • Franjo Domanović: Szridnyi Katekizmus za Katolicsanszke skolare (1875.)
  • Franjo Domanović: Szridnyi Katekizmus za katolicsanszke skolare (1888.)
  • Franjo Domanović: Szridnyi Katekizmus za katolicsanszke skolare (1893.)
  • Lovrenc Karal: Szridnyi Katekizmus za katolicsanszke skolare jurske biskupie (1899.)
  • Szvete Jacske pri bozsjoj szluzsbi (primjerak nije poznat, o. 1872.)
  • Karol Šumić: Szveti kri'sni put Jezussa Krisztussa, popiszan i Horwatzkomu narodu (1854.)
  • Kalist Ambruš: Szvéti kri'sni put kogaj' Jezus Krisztus na véliki pétak sz-krisem oblosen va cseternaiszti Statzia, do Briga Kalvarie obversil (1844.)
  • Szvéti krisni put toje pohadjanye ono saloſztnoga pota po kóm je Jesus Kristus na szmert odſzudjen Jeruzalemi z-kriſém oblóſen hodil od szudszke Hiſe Pilatuſsa na brig Kalvarie (1761.)

Š[uredi | uredi kôd]

  • Šest pobošnih i jako kripnih molitvov k-presvetomu Trojstvu, va kih se vas dvor nebeski kroz istinitu i skrušenu pobožnost zaziva (?)
  • Šest pobošnih i jako kripnih molitvov k-presvetomu Trojstvu, va kih se vas dvor nebeski kroz istinitu i skrušenu pobožnost zaziva (?)
  • Ivan Čuković: Štacia za kotrige oltarskoga bratinstva (1895.)

T[uredi | uredi kôd]

  • Ivan Čuković: Tovaruštvo Marijanskoga pomirenja u Wilteni (1902.)
  • Tri Bosje Kripoſzt, ké ſze ſzaki dan, a oſzebuino po ſzpóvidi, y Pricséschany moraju pobosno moliti (18. stoljeće)
  • Tri jako lipe molitve umirajućemu človĕku jako hasnovite i spasonosne (?)
  • Mate Simković: Tri lipe molitve (1877.)
  • Tusenye Sziromaske Duss va Purgatoriumu (o. 1873.)

V[uredi | uredi kôd]

  • Matijaš Laáb: Véliki óbcsinszki katekizmus za Górnye Ugrszke Horváte (?)
  • Mihovilj Naković: Vénac, jačkene knjige za katholičansku crikvu ter školu (1878.)
  • Mihovilj Naković: Vénac, jačkene knjige za katholičansku cirkvu ter školu (1883.)
  • Mihovilj Naković: Vénac, jačkene knjige za katoličansku cirkvu ter školu (1884.)
  • Mihovilj Naković: Vĕnac, jačkene knjige za katholičansku crikvu ter školu (1881.)
  • Jandre Kuzmić: Vĕnac Blažene Divice Marije (1912.)
  • Tomaš Jordan: Vivia Perpetua mucsenica ali pocsetak kerschansztva va Afriki (1884.)
  • Šimon Knefac: Vrata Nebeszke odperta vernomu kerscheniku molechemu (primjerak nije poznat, 1800.)
  • Šimon Knefac: Vrata nebészka odperta vérnomu kerscheniku moléchému, y dusnôſzto kerſchanſzke obverſsavajuchemu (1804.)
  • Šimon Knefac: Vrata nebeszka odperta vernomu kerscheniku molechemu, i Dusnószti kerschanszke obverssavajuchemu (1850.)
  • Šimon Knefac: Vrata nebeszka odperta vernomu kerscheniku molechemu (1865.)
  • Šimon Knefac: Vrata nebeszka odperta vernomu kerscheniku molechemu, i dusnószti kerschanszke obverssavajuchemu (1873.)
  • Ivan Čuković: Vsakidanja hrana kršćansko-katoličanske duše. Naredne molitve i hasnoviti nauki za vsakorjačke prilike kršćanskoga žitka (1898.)
  • Ivan Čuković: Vsakidanja hrana kršćansko-katoličanske duše (1898.)
  • Ivan Čuković: Vsakidanja hrana kršćansko-katoličanske duše (1902.)

W[uredi | uredi kôd]

  • Wa Jime Otcza i Szina i Duha szvetoga Amen (o. 1873.)

Z[uredi | uredi kôd]

  • Začetak glasovitoga Briga Kalvariu pri Železnom va Ugarskoj (o. 1900.)
  • Zaprijatna prošnja k-Blaženoj Divici materi Božoj, Maria Železanskoj na bregu Kalvarie (?)
  • Zgodovina Kalvarie i Shodišća Železni na Brigu (1912.)
  • Zlati Ocsenas (o. 1800.)
  • Zlati Ocsenas ( o. 1800.)
  • Zlati Ocsenas (o. 1850.)
  • Zlati Ocsenas (?)
  • Mihovilj Naković: Zlatna koruna Bl.D. Marije (1882.)
  • Mihovilj Naković: Zlatna koruna Bl.D. Marije (1882.)
  • Mihovilj Naković: Zlatna koruna Bl.D. Marije (1888.)
  • Mihovilj Naković: Zlatna Koruna Bl. divice Marije (1905.)
  • Mihovilj Naković: Zlatna Koruna Bl. divice Marije (1907.)
  • Ivan Čuković: Zrcalo Družtva Marijanske Dice (1904.)
  • Šimon Meršić: Zsitak szveczev po Mathiu Vogl nigda masniku z sz. Reda Tovarustva Jezusevoga (1864.)
  • Ivan Čuković: Zvanriedno dite milošće. Kornelia mala ljubica Božanstva zvana (o. 1921.)

Ž[uredi | uredi kôd]

  • Ivan Čuković: Žitak Svete Terezije od ditešca Jezuša iz reda Karmelitankov (1921.)
  • Ivan Čuković: Žitak svetih. Za hrvacko ljuctvo izdelal: Misijonar Ivan Čuković (1897.)
  • Žitak svetoga Vida mučenika (2. Sv. Vitusa, 1916.)

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • Ludwig Kuzmich: Kulturhistorische Aspekte der burgenlandkroatischen Druckwerke bis 1921 mit einer primären Bibliographie, Eisenstad 1992.
  • Nikola Benčić: Književnost gradišćanskih Hrvata, Zagreb 1998. ISBN 953-6260-05-0