Dodatak:Popis hrvatskih tamburaških pjesama

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Na popisu su poznatije hrvatske tamburaške pjesme po izvođačima:

Miroslav Škoro[uredi | uredi kôd]

  • Mata
  • Moja Juliška
  • Ne dirajte mi ravnicu
  • Otvor' ženo kapiju
  • Milo moje
  • Kuća na kraju sela
  • Tajna najveća
  • Šumi, šumi javore
  • Oj oraje
  • Konji bili, konji vrani
  • Dvorište
  • Tako je Stipa volio Anu
  • Zbog tebe mi srce stane
  • Šil, dil, daj
  • Najbolje godine
  • Golubica
  • Ne reci ne

Slavonske Lole[uredi | uredi kôd]

  • Sve je ona meni
  • Teraj žestoko
  • Tu je moja Slavonija
  • Viruj mi dado
  • Duša bećarska
  • Sastala se braća
  • Ledina
  • Srce mi puno radosti
  • Prijatelju nije lako
  • Ti si moje najmilije
  • Taki vaki naki

Najbolji hrvatski tamburaši (Zlatni dukati)[uredi | uredi kôd]

  • Nek zvone tambure
  • Joj Anice
  • Zbog tebe
  • Andrija Čordaš
  • Vranac
  • Pokraj Karašice
  • Mariška
  • Odavno smo graničari stari
  • Ja sam gazda Joza
  • Listaj lipo stara
  • Marijano, večeraj pa lezi
  • U mom selu širok šor
  • Tena
  • Dao bih zlatne dukate
  • Svirci moji
  • Od dvora do dvora
  • Ja polako pijem
  • Sve birtije obišao sam
  • Upregnite u fijaker vrance

Zvonko Bogdan[uredi | uredi kôd]

  • Ej , salaši
  • Govori se da me varaš
  • Kraj jezera
  • Fijaker stari
  • Nema ljepše djevojke
  • Moja mala nema mane
  • Tko te ima, taj te nema
  • Zaustavite Dunav
  • Ova pisma refren nema
  • Osam tamburaša iz Petrovaradina
  • U tom Somboru
  • Svaku ženu volim ja
  • Ne vrijedi plakati
  • Već odavno spremam svog mrkova

Šima Jovanovac[uredi | uredi kôd]

  • Pijem ja, pije punica
  • Oj rakijo
  • Mi smo Šokci
  • Treba mi ruka tvoja
  • Zajedno smo ostarili
  • Dida bećar

Stjepan Jeršek Štef[uredi | uredi kôd]

  • Sve poštivam, svoje uživam
  • Ljube se dva goluba
  • Da znaš koliko te volim

Krunoslav Kićo Slabinac[uredi | uredi kôd]

  • Slavonijo ja sam tvoje dijete
  • Kad čujem tambure
  • Inati se Slavonijo
  • Ako zora ne svane
  • Kad čujem tambure
  • Otišo je s mirisima jutra
  • Nije moja duša prazna
  • Sve bi dao za te godine
  • Tamburaši samo svirajte
  • Seoska sam lola

Ćiro Gašparac[uredi | uredi kôd]

  • Da sam imao šaku dukata
  • Idem, idem moj živote
  • Laže selo, lažu ljudi
  • U srce ti dira

Slavonski dukati[uredi | uredi kôd]

  • Sin sam zlatnih žitnih polja
  • Nije na prodaju
  • Moj garavi, gotovo je
  • Ej berdo, berdo
  • Ja volim i živim

Vera Svoboda[uredi | uredi kôd]

  • Želim biti Slavonijo s tobom
  • Kad bi ove ruže male
  • Na te mislim kada zora sviče
  • Jedna je Hrvatska
  • Gori lampa nasrid Vinkovaca

Gazde[uredi | uredi kôd]

  • Zbogom za zbogom
  • Zbog tebe sam to što jesam
  • Neće snaša tamburaša
  • Još i danas zamiriše trešnja
  • Djeojka iz Valpova
  • Ja pijem da zaboravim
  • Trebam te noćas
  • Ostarit ću ja, ostarit ćeš ti
  • Vazda gazda
  • Da za suzu dukat daju
  • Ja se bojim da me ne voliš
  • Zaplakat ćeš

Ivica Pepelko[uredi | uredi kôd]

  • Rane devedesete
  • Kad procvatu u proljeće jabuke
  • Hvala ti Bože za ovaj dan

Bosutski bećari[uredi | uredi kôd]

  • Želim te noćas
  • Sada kada došla si
  • Trebam te još

Agrameri[uredi | uredi kôd]

  • Ružo moja crvena
  • Bože vrati je

Cecilija[uredi | uredi kôd]

  • Bećaruša
  • Hoću lom

Sinovi ravnice[uredi | uredi kôd]

  • Dođi u Vinkovce
  • Ljubavnici

Oliver Dragojević[uredi | uredi kôd]

  • Jesen stiže dunjo moja

Slavonia Band[uredi | uredi kôd]

  • Gukni golube
  • Ej lutkice
  • Zlatna polja
  • Raduje me, raduje
  • Jedan čovjek, jedna žena

TS Salaš[uredi | uredi kôd]

  • Imam kuma

Bekrije[uredi | uredi kôd]

  • Garavušo garava
  • Po prašini i divljini

Zvona[uredi | uredi kôd]

  • Moj je Dado puno radio

TS Garavuše[uredi | uredi kôd]

  • Zbog mene si tarabe preskakao

Marija Pavković Snaša[uredi | uredi kôd]

  • Moj garavi gotovo je

Viktorija Kulušić[uredi | uredi kôd]

  • Priznala sam sebi
  • Nisi ti vidio sklopljene ruke
  • Đenka

Prljavo kazalište[uredi | uredi kôd]

  • Uzalud vam trud svirači

Vlatka Kopić-Tena[uredi | uredi kôd]

  • Kad te moji svatovi probude

Širok šor[uredi | uredi kôd]

  • Oko garavo

TS Fijaker[uredi | uredi kôd]

  • Par koraka od meraka
  • Kao vjetri sjeverni
  • Ej živote, težak li si

TS Vranac[uredi | uredi kôd]

  • Dotakni me pogledom
  • Laži medene

Mejaši[uredi | uredi kôd]

  • Zorica
  • Zavela me Ana
  • Pijanka

Marko Perković Thompson[uredi | uredi kôd]

  • Tamburaška

Begini[uredi | uredi kôd]

  • Obriši suze
  • Napala me s leđa
  • Za sve moje bivše

Ex Panonia[uredi | uredi kôd]

  • Tambura dance

Šarmeri[uredi | uredi kôd]

  • Znam da me ne voliš

Narodne tamburaške pjesme[uredi | uredi kôd]

  • Vesela je šokadija
  • Hej mati, mati
  • Inati se Slavonijo
  • Mjeseče stara bekrijo
  • Moj bagreme
  • Ej Kato, moje zlato
  • Crne oči
  • Pjevat će Slavonija
  • Slavonci smo i Hrvati pravi
  • Evo banke