Dodatak:Popis klubova iz MLB-a

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Major League Baseball

Popis klubova koji su bili članovi glavnih (major) liga u bejzbolu i to:

  • National Association (NA), 1871.-1875.
  • National League (NL), 1876.-danas
  • American Association (AA), 1882.-1891.
  • Union Association (UA), 1884.
  • Players League (PL), 1890.
  • American League (AL), 1901.-danas
  • Federal League (FL), 1914.-1915.

U popisu će za svaku momčad biti dani njezin posljednji naziv, sjedište, liga, godine djelovanja, prethodni nazivi, kao i godine osvajanja lige i World Series. Aktivne momčadi su označene podebljanim slovima.

Abecedni popis momčadi[uredi VE | uredi]

A[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Altoona Mountain City Altoona, Pennsylvania UA 1884. Altoona Mountain City 1884.
Arizona Diamondbacks Phoenix, Arizona NL 1998.- Arizona Diamondbacks 1998.- 2001. 2001.
Atlanta Braves Atlanta, Georgia NA 1871.-1875. Boston Red Stockings 1871.-1875. 1872., 1873., 1874., 1875.
NL 1876.- Boston Red Caps 1876.-1882. 1877., 1878.
Boston Beenaters 1883.-1906. 1883., 1891., 1892., 1893., 1897., 1898.
Boston Doves 1907.-1910.
Boston Rustlers 1911.
Boston Braves 1912.-1935. 1914. 1914.
Boston Bees 1936.-1940.
Boston Braves 1941.-1952. 1948.
Milwaukee Braves 1953.-1965. 1957., 1958. 1957.
Atlanta Braves 1966.- 1991., 1992., 1995., 1996., 1999. 1995.

B[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Baltimore Canaries Baltimore, Maryland NA 1872.-1874. Baltimore Canaries 1872.-1874.
Baltimore Marylands Baltimore, Maryland NA 1873. Baltimore Marylands 1873.
Baltimore Monumentals Baltimore, Maryland UA 1884. Baltimore Monumentals 1884.
Baltimore Orioles Baltimore, Maryland AA 1882.-1891. Baltimore Orioles 1882.-1891.
NL 1892.-1899. Baltimore Orioles 1892.-1899. 1894., 1895., 1896.
Baltimore Orioles Baltimore, Maryland AL 1901.- Milwaukee Brewers 1901.
St. Louis Browns 1902.-1953. 1944.
Baltimore Orioles 1954.- 1966., 1969., 1970., 1971., 1979., 1983. 1966., 1970., 1983.
Baltimore Terrapins Baltimore, Maryland FL 1914.-1915. Baltimore Terrapins 1914.-1915.
Boston Red Sox Boston, Massachusetts AL 1901.- Boston Americans 1901.-1907. 1903., 1904. 1903.
Boston Red Sox 1908.- 1912., 1915., 1916., 1918., 1946., 1967., 1975., 1986., 2004., 2007., 2013. 1912., 1915., 1916., 1918., 2004., 2007., 2013.
Boston Reds Boston, Massachusetts UA 1884. Boston Reds 1884.
Boston Reds Boston, Massachusetts PL 1890. Boston Reds 1890. 1890.
AA 1891. Boston Reds 1891. 1891.
Brooklyn Atlantics New York, New York NA 1872.-1875. Brooklyn Atlantics 1872.-1875.
Brooklyn Eckfords New York, New York NA 1872. Brooklyn Eckfords 1872.
Brooklyn Gladiators New York, New York AA 1890. Brooklyn Gladiators 1890.
Brooklyn Tip-Tops New York, New York FL 1914.-1915. Brooklyn Tip-Tops 1914.-1915.
Brooklyn Ward's Wonders New York, New York PL 1890. Brooklyn Ward's Wonders 1890.
Buffalo Bisons Buffalo, New York NL 1879.-1885. Buffalo Bisons 1879.-1885.
Buffalo Bisons Buffalo, New York PL 1890. Buffalo Bisons 1890.
Buffalo Blues Buffalo, New York FL 1914.-1915. Buffalo Bufferds 1914.
Buffalo Blues 1915.

C[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Chicago / Pittsburgh Chicago, Illinois
Pittsburgh, Pennsylvania
UA 1884. Chicago Browns/Pittsburgh Stogies 1884.
Chicago Cubs Chicago, Illinois NA 1871.
1874.-1875.
Chicago White Stockings 1871.
1874.-1875.
NL 1876.- Chicago White Stockings 1876.-1889. 1876., 1880., 1881., 1882., 1885., 1886.
Chicago Colts 1890.-1897.
Chicago Orphans 1898.-1902.
Chicago Cubs 1903.- 1906., 1907., 1908., 1910., 1918., 1929., 1932., 1935., 1938., 1945. 1907., 1908.
Chicago Pirates Chicago, Illinois PL 1890. Chicago Pirates 1890.
Chicago Whales Chicago, Illinois FL 1914.-1915. Chicago Chi-Feds 1914.
Chicago Whales 1915. 1915.
Chicago White Sox Chicago, Illinois AL 1901.- Chicago White Stockings 1901.-1903. 1901.
Chicago White Sox 1904.- 1906., 1917., 1919., 1959., 2005. 1906., 1917., 2005.
Cincinnati Kelly's Killers Cincinnati, Ohio AA 1891. Cincinnati Kelly's Killers 1891.
Cincinnati Outlaw Reds Cincinnati, Ohio UA 1884. Cincinnati Outlaw Reds 1884.
Cincinnati Reds Cincinnati, Ohio NL 1876.-1880. Cincinnati Reds 1876.-1880.
Cincinnati Reds Cincinnati, Ohio AA 1882.-1889. Cincinnati Red Stockings 1882.-1889. 1882.
NL 1890.- Cincinnati Reds 1890.-1952. 1919., 1939., 1940. 1919., 1940.
Cincinnati Redlegs 1953.-1958.
Cincinnati Reds 1959.- 1961., 1970., 1972., 1975., 1976., 1990. 1975., 1976., 1990.
Cleveland Blues Cleveland, Ohio NL 1879.-1884. Cleveland Blues 1879.-1884.
Cleveland Forest Citys Cleveland, Ohio NA 1871.-1872. Cleveland Forest Citys 1871.-1872.
Cleveland Indians Cleveland, Ohio AL 1901.- Cleveland Blues 1901.
Cleveland Bronchos 1902.
Cleveland Naps 1903.-1914.
Cleveland Indians 1915.- 1920., 1948., 1954., 1995., 1997. 1920., 1948.
Cleveland Infants Cleveland, Ohio PL 1890. Cleveland Infants 1890.
Cleveland Spiders Cleveland, Ohio AA 1887.-1888. Cleveland Blues 1887.-1888.
NL 1889.-1899. Cleveland Spiders 1889.-1899.
Colorado Rockies Denver, Colorado NL 1993.- Colorado Rockies 1903.- 2007.
Columbus Buckeyes Columbus, Ohio AA 1883.-1884. Columbus Buckeyes 1883.-1884.
Columbus Solons Columbus, Ohio AA 1889.-1891. Columbus Solons 1889.-1891.

D[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Detroit Tigers Detroit, Michigan AL 1901.- Detroit Tigers 1901.- 1907., 1908., 1909., 1934., 1935., 1940., 1945., 1968., 1984., 2006., 2012. 1935., 1945., 1968., 1984.
Detroit Wolverines Detroit, Michigan NL 1881.-1888. Detroit Wolverines 1881.-1888. 1887.

E[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Elizabeth Resolutes Elizabeth, New Jersey NA 1873. Elizabeth Resolutes 1873.

F[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Fort Wayne Kekiongas Fort Wayne, Indiana NA 1871. Fort Wayne Kekiongas 1871.

H[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Hartford Dark Blues Hartford, Connecticut NA 1874.-1875. Hartford Dark Blues 1874.-1875.
NL 1876.-1877. Hartford Dark Blues 1876.-1877.
Houston Astros Houston, Teksas NL 1962.-2012. Houston Colt.45's 1962.-1964.
Houston Astros 1965.-2013. 2005.
AL 2013.- Houston Astros 2013.-

I[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Indianapolis Blues Indianapolis, Indiana NL 1878. Indianapolis Blues 1878.
Indianapolis Hoosiers Indianapolis, Indiana AA 1884. Indianapolis Hoosiers 1884.
Indianapolis Hoosiers Indianapolis, Indiana NL 1887.-1889. Indianapolis Hoosiers 1887.-1889.

K[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Kansas City Cowboys Kansas City, Missouri UA 1884. Kansas City Cowboys 1884.
Kansas City Cowboys Kansas City, Missouri NL 1886. Kansas City Cowboys 1886.
Kansas City Cowboys Kansas City, Missouri AA 1888.-1889. Kansas City Cowboys 1888.-1889.
Kansas City Packers Kansas City, Missouri FL 1914.-1915. Kansas City Packers 1914.-1915.
Kansas City Royals Kansas City, Missouri AL 1969.- Kansas City Royals 1969.- 1980., 1985., 2014. 1985.
Keokuk Westerns Keokuk, Iowa NA 1875. Keokuk Westerns 1875.

L[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Los Angeles Angels of Anaheim Anaheim, Kalifornija AL 1961.- Los Angeles Angels 1961.-1964.
California Angels 1965.-1996.
Anaheim Angels 1997.-2004. 2002. 2002.
Los Angeles Angels of Anaheim 2005.-
Los Angeles Dodgers Los Angeles, Kalifornija AA 1884.-1889. Brooklyn Trolley Dodgers 1884.-1888.
Brooklyn Bridegrooms 1889. 1889.
NL 1890.- Brooklyn Bridegrooms 1890.-1898. 1890.
Brooklyn Superbas 1899.-1910. 1899., 1900.
Brooklyn Dodgers 1911.-1913.
Brooklyn Robins 1914.-1931. 1916., 1920.
Brooklyn Dodgers 1932.-1957. 1941., 1947., 1949., 1952., 1953., 1955., 1956. 1955.
Los Angeles Dodgers 1958.- 1959., 1963., 1965., 1966., 1974., 1977., 1978., 1981., 1988. 1959., 1963., 1965., 1981., 1988.
Louisville Colonels Louisville, Kentucky AA 1882.-1891. Louisville Eclipse 1882.-1884.
Louisville Colonels 1885.-1891. 1890.
NL 1892.-1899. Louisville Colonels 1882.-1899.
Louisville Grays Louisville, Kentucky NL 1876.-1877. Louisville Grays 1876.-1877.

M[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Miami Marlins Miami, Florida NL 1993.- Florida Marlins 1993.-2011. 1997., 2003. 1997., 2003.
Miami Marlins 2012.-
Middletown Mansfields Middletown, Connecticut NA 1872. Middletown Mansfields 1872.
Milwaukee Brewers Milwaukee, Wisconsin UA 1884. Milwaukee Brewers 1884.
Milwaukee Brewers Milwaukee, Wisconsin AA 1891. Milwaukee Brewers 1891.
Milwaukee, Brewers Milwaukee, Wisconsin AL 1969.-1997. Seattle Pilots 1969.
Milwaukee Brewers 1970.-1997. 1982.
NL 1998. Milwaukee Brewers 1998.-
Milwaukee Grays Milwaukee, Wisconsin NL 1878. Milwaukee Grays 1878.
Minnesota Twins Minneapolis, Minnesota AL 1901.- Washington Seantors 1901.-1960. 1924., 1925., 1933. 1924.
Minnesota Twins 1961.- 1965., 1987., 1991. 1987., 1991.

N[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
New Haven Elm Citys New Haven, Connecticut NA 1875. New Haven Elm Citys 1875.
New York Giants New York, New York PL 1890. New York Giants 1890.
New York Metropolitans New York, New York AA 1883.-1887. New York Metropolitans 1883.-1887. 1884.
New York Mets New York, New York NL 1962.- New York Mets 1962.- 1969., 1973., 1986., 2000. 1969., 1986.
New York Mutuals New York, New York NA 1871.-1875. New York Mutuals 1871.-1875.
NL 1876. New York Mutuals 1876.
New York Yankees New York, New York AL 1901.- Baltimore Orioles 1901.-1902.
New York Highlanders 1903.-1912.
New York Yankees 1913.- 1921., 1922., 1923., 1926., 1927., 1928., 1932., 1936., 1937., 1938., 1939., 1941., 1942., 1943., 1947., 1949., 1950., 1951., 1952., 1953., 1955., 1956., 1957., 1958., 1960., 1961., 1962., 1963., 1964., 1976., 1977., 1978., 1981., 1994., 1996., 1998., 1999., 2000., 2001., 2003., 2009. 1923., 1927., 1928., 1932., 1936., 1937., 1938., 1939., 1941., 1943., 1947., 1949., 1950., 1951., 1952., 1953., 1956., 1957., 1961., 1962., 1977., 1978., 1996., 1998., 1999., 2000., 2009.
Newark Pepper Newark, New Jersey FL 1914.-1915. Indianapolis Hoosiers 1914. 1914.
Newark Pepper 1915.

O[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Oakland Athletics Oakland, Kalifornija AL 1901.- Philadephia Athletics 1901.-1954. 1902., 1905., 1910., 1911., 1913., 1914., 1929., 1930., 1931. 1910., 1911., 1913., 1929., 1930.
Kansas City Athletics 1955.-1967.
Oakland Athletics 1968.- 1972., 1973., 1974., 1988., 1989., 1990. 1972., 1973., 1974., 1989.

P[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Philadephia Athletics Philadephia, Pennsylvania NA 1871.-1875. Philadephia Athletics 1871.-1875. 1871.
NL 1876. Philadephia Athletics 1876.
Philadephia Athletics Philadephia, Pennsylvania AA 1882.-1890. Philadephia Athletics 1882.-1890. 1883.
Philadephia Athletics Philadephia, Pennsylvania PL 1890. Philadephia Athletics 1890.
AA 1891. Philadephia Athletics 1891.
Philadephia Centennials Philadephia, Pennsylvania NA 1875. Philadephia Centennials 1875.
Philadephia Keystones Philadephia, Pennsylvania UA 1884. Philadephia Keystones 1884.
Philadephia Phillies Philadephia, Pennsylvania NL 1883.- Philadephia Quakers 1883.-1889.
Philadephia Phillies 1890.-1942. 1915.
Philadephia Blue Jays 1943.-1944.
Philadephia Phillies 1945.- 1950., 1980., 1983., 1993., 2008., 2009. 1980., 2008.
Philadephia White Stockings Philadephia, Pennsylvania NA 1873.-1875. Philadephia White Stockings 1873.-1875.
Pittsburg Burghers Pittsburgh, Pennsylvania PL 1890. Pittsburgh Burghers 1890.
Pittsburgh Pirates Pittsburgh, Pennsylvania AA 1882.-1886. Pittsburgh Alleghenys 1882.-1886.
NL 1887.- Pittsburgh Alleghenys 1887.-1890.
Pittsburgh Pirates 1891.- 1901., 1902., 1903., 1909., 1925., 1927., 1960., 1971., 1979. 1909., 1925., 1960., 1971., 1979.
Pittsburgh Rebels Pittsburgh, Pennsylvania FL 1914.-1915. Pittsburgh Rebels 1914.-1915.
Providence Grays Providence, Rhode Island NL 1878.-1885. Providence Grays 1878.-1885. 1879., 1884.

R[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Richmond Virginians Richmond, Virginia AA 1884. Richmond Virginians 1884.
Rochester Broncos Rochester, New York AA 1890. Rochester Broncos 1890.
Rockford Forest Citys Rockford, Illinois NA 1871. Rockford Forest Citys 1871.

S[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
San Diego Padres San Diego, Kalifornija NL 1969.- San Diego Padres 1969.- 1984., 1998.
San Francisco Giants San Francisco, Kalifornija NL 1883.- New York Gothams 1883.-1884.
New York Giants 1885.-1957. 1888., 1889., 1904., 1905., 1911., 1912., 1913., 1917., 1921., 1922., 1923., 1924., 1933., 1936., 1937., 1951., 1954. 1905., 1921., 1922., 1933., 1954.
San Francisco Giants 1958.- 1962., 1989., 2002., 2010., 2012., 2014. 2010., 2012., 2014.
Seattle Mariners Seattle, Washington AL 1977.- Seattle Mariners 1977.-
St. Louis Brown Stockings St. Louis, Missouri NA 1875. St. Louis Brown Stockings 1875.
NL 1876.-1877. St. Louis Brown Stockings 1876.-1877.
St. Louis Cardinals St. Louis, Missouri AA 1882.-1891. St. Louis Brown Stockings 1882.
St. Louis Browns 1883.-1891. 1885., 1886., 1887., 1888.
NL 1892. St. Louis Browns 1892.-1898.
St. Louis Perfecors 1899.
St. Louis Cardinals 1900.- 1926., 1928., 1930., 1931., 1934., 1942., 1943., 1944., 1946., 1964., 1967., 1968., 1982., 1985., 1987., 2004., 2006., 2011., 2013. 1926., 1931., 1934., 1942., 1944., 1946., 1964., 1967., 1982., 2006., 2011.
St. Louis Maroons St. Louis, Missouri UA 1884. St. Louis Maroons 1884. 1884.
NL 1885.-1886. St. Louis Maroons 1885.-1886.
St. Louis Red Stockings St. Louis, Missouri NA 1875. St. Louis Red Stockings 1875.
St. Louis Terriers St. Louis, Missouri FL 1914.-1915. St. Louis Terriers 1914.-1915.
St. Paul Apostles St. Paul, Minnesota UA 1884. St. Paul Apostles/White Caps/Saints 1884.
Syracuse Stars Syracuse, New York NL 1879. Syracuse Stars 1879.
Syracuse Stars Syracuse, New York AA 1890. Syracuse Stars 1890.

T[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Tampa Bay Rays St. Petersburg, Florida AL 1998.- Tampa Bay Devil Rays 1998.-2007.
Tampa Bay Rays 2008.- 2008.
Texas Rangers Arlington, Teksas AL 1961.- Washington Senators 1961.-1971.
Texas Rangers 1972.- 2010., 2011.
Toledo Blue Stockings Toledo, Ohio AA 1884. Toledo Blue Stockings 1884.
Toledo Maumees Toledo, Ohio AA 1890. Toledo Maumees 1890.
Toronto Blue Jays Flag of Canada.svg Toronto, Ontario AL 1977.- Flag of Canada.svg Toronto Blue Jays 1977.- 1992., 1993. 1992., 1993.
Troy Haymakers Troy, New York NA 1871.-1872. Troy Haymakers 1871.-1872.
Troy Trojans Troy, New York NL 1879.-1882. Troy Trojans 1879.-1882.

W[uredi VE | uredi]

Momčad Grad, savezna država Liga Sezone Prijašnji nazivi Godine Osvojili ligu Osvojili World Series
Washington Blue Legs Washington, D.C. NA 1873. Washington Blue Legs 1873.
Washington Nationals Washington, D.C. NA 1872. Washington Nationals 1872.
Washington Nationals Washington, D.C. NA 1875. Washington Nationals 1875.
Washington Nationals Washington, D.C. UA 1884. Washington Nationals 1884.
Washington Nationals Washington, D.C. NL 1886.-1889. Washington Nationals 1886.-1889.
Washington Nationals Washington, D.C. NL 1969.- Flag of Canada.svg Montreal Expos 1969.-2004. 1994.
Washington Nationals 2005.-
Washington Olympics Washington, D.C. NA 1871.-1872. Washington Olympics 1871.-1872.
Washington Senators Washington, D.C. AA 1891. Washington Statesmen 1891.
NL 1892.-1899. Washington Senators 1892.-1899.
Wilmington Quicksteps Wilmington, Delaware UA 1884. Wilmington Quicksteps 1884.
Worcester Ruby Legs Worcester, Massachusetts NL 1880.-1882. Worcester Ruby Legs 1880.-1882.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]


Olympic flag.svg Nedovršeni članak Popis klubova iz MLB-a koji govori o športu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.