Dodatak:Popis naroda svijeta: Sudanski narodi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Popis naroda sudanske porodice

A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

  • Baan →Benue-kongoanski narodi
  • Baangi →Benue-kongoanski narodi
  • Bada →Benue-kongoanski narodi
  • Badyara →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Baga Binari →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Baga Fore →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Baga Mandouri →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Baga Sitemu →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bago →Gur narodi
  • Bai →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bainouk, Banyum →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bakaka →Benue-kongoanski narodi
  • Bakpinka →Benue-kongoanski narodi
  • Bakwe →Kru
  • Balanta, Ganja →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Balanta, Kentohe →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bale →Niloti
  • Bali, Boli →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Balo →Benue-kongoanski narodi
  • Bamana, Mamara Senufo →Gur narodi
  • Bambara →Malinke-Bambara
  • Bamukumbit →Benue-kongoanski narodi
  • Banafo →Gur narodi
  • Banagere →Benue-kongoanski narodi
  • Banda, Togbo-Vara →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda, Nafana →Gur narodi
  • Banda, Ligbi →Mande
  • Banda →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Bambari, Linda →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Banda, Banda-Ndi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Langba →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Mbre →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Ngbugu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Wojo, Dakpa →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banda-Yangere →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bandial →Jola narodi
  • Banga →Benue-kongoanski narodi
  • Bangwinji →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Banka →Malinke
  • Banyun →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bareshe →Benue-kongoanski narodi
  • Bari, Kuku →Niloti
  • Bari →Niloti
  • Bariba →Gur narodi
  • Barma →Sara-Bagirmi
  • Basa →Tchumbuli
  • Basa →
  • Basa-Gurmana →Benue-kongoanski narodi
  • Bashar →Benue-kongoanski narodi
  • Bassa →Kru
  • Bassar →Gur narodi
  • Bassari →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Batu →Benue-kongoanski narodi
  • Baule →
  • Baushi →Benue-kongoanski narodi
  • Baya →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Beba →Benue-kongoanski narodi
  • Bebe →Benue-kongoanski narodi
  • Bedik →Mande
  • Bediondo Mbai →Sara-Bagirmi
  • Beezen →Benue-kongoanski narodi
  • Begbere →Benue-kongoanski narodi
  • Bekworra →Benue-kongoanski narodi
  • Belanda Bor →Niloti
  • Belbali →Songhai
  • Benue-kongoanski narodi →Zapadnosudanski narodi
  • Bernde →Guera-Naba
  • Berom →Benue-kongoanski narodi
  • Berta, Barta →Niloti
  • Berti →Saharski narodi
  • Besme →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Betammaribe, Ditammari →Gur narodi
  • Bete, Daloua →Kru
  • Bete, Gagnoa →Kru
  • Bete, zapadni →Kru
  • Bete →Kru
  • Beti →Benue-kongoanski narodi
  • Betsinga →Benue-kongoanski narodi
  • Bette-Bende →Benue-kongoanski narodi
  • Biafada →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Biali →Gur narodi
  • Biba-Befang →Benue-kongoanski narodi
  • Bideyat →Saharski narodi
  • Bijogo →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bilala →Bilala
  • Bilala →Guera-Naba
  • Bile →Benue-kongoanski narodi
  • Bimoba →Gur narodi
  • Binawa →Benue-kongoanski narodi
  • Birifor, Sjeverni →Gur narodi
  • Birifor →Gur narodi
  • Birked →Saharski narodi
  • Birri →Sara-Bagirmi
  • Bitare →Benue-kongoanski narodi
  • Ble, Jalkunan →Malinke
  • Bobo Jula →Malinke-Jula
  • Bobo Madare, Bobo Fing →Mande
  • Bofi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bokabaru →Mande
  • Boko →Mande
  • Bokoruge →Daju
  • Bokyi →Benue-kongoanski narodi
  • Bolewa →Benue-kongoanski narodi
  • Bolgo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bolon →Malinke
  • Bom, Bum →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bomu, Bwa →Gur narodi
  • Bon Gula →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bondoukou Kulango →Gur narodi
  • Bonjo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Bonkeng →Benue-kongoanski narodi
  • Bor →Dinka
  • Bowili →
  • Bozo, Hain →Soninke
  • Bozo, Tiema Ciewe →Soninke
  • Bozo, Tieyaxo →Soninke
  • Bozo →Soninke
  • Brong →
  • Bu →Benue-kongoanski narodi
  • Bua →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Budu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Buem →
  • Bug, Mangayat →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Builsa, Buli →Gur narodi
  • Bukwun →Benue-kongoanski narodi
  • Bul →Nuer
  • Bulgeda →Saharski narodi
  • Bullom →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Bumaji →Benue-kongoanski narodi
  • Bura →Benue-kongoanski narodi
  • Burak →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Buru →Benue-kongoanski narodi
  • Burun →Niloti
  • Burusa, Bulba →Gur narodi
  • Busa, Bussawa →Mande
  • Busansi, Bissa →Mande
  • Buya →Mande
  • Bwamu, Laa Laa →Gur narodi
  • Bwamu, Twi →Gur narodi
  • Bwamu →Gur narodi

C[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

  • Dadiya →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dagaaba, Južni →Gur narodi
  • Dagaaba →Gur narodi
  • Dagaari Dioula, Wala →Malinke-Jula
  • Dagba →Sara-Bagirmi
  • Dagbamba →Gur narodi
  • Daho-Doo →Kru
  • Dai, Dari →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dair →Nuba narodi
  • Daju (5 plemena) →Istočnosudanski narodi
  • Daju Sila ↔ Daju
  • Dan →Mande
  • Dangme →
  • Debri →Nuba narodi
  • Defaka →Iyoid narodi
  • Deg →Gur narodi
  • Degema →
  • Dek →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Delen →Nuba narodi
  • Dendi, Dandawa →Songhai
  • Dendi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dewoin →Kru
  • Dibo →Nupe narodi
  • Dida, Lakota →Kru
  • Dida, Yocoboue →Kru
  • Didinga →Niloti
  • Didinga-Murle narodi narodi →Istočnosudanski narodi
  • Dii →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dinka →Niloti
  • Dirim →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Disa →Sara-Bagirmi
  • Djene →Maba
  • Dogon, Bangeri Me →Gur narodi
  • Dogon, Bondum Dom →Gur narodi
  • Dogon, Dogul Dom →Gur narodi
  • Dogon, Donno So →Gur narodi
  • Dogon, Jamsay →Gur narodi
  • Dogon, Kolum So →Gur narodi
  • Dogon, Tene Kan →Gur narodi
  • Dogon, Tomo Kan →Gur narodi
  • Dogon, Toro So →Gur narodi
  • Dogon, Toro Tegu →Gur narodi
  • Dogon →
  • Dogose, Doghosie →Gur narodi
  • Dogoso →Gur narodi
  • Doka →Benue-kongoanski narodi
  • Doko-Uyanga →Benue-kongoanski narodi
  • Dompo →
  • Dong →Benue-kongoanski narodi
  • Dongo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dongolawi →Nuba narodi
  • Dongotono →Niloti
  • Donyiro →Niloti
  • Dowayayo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dugun, Saa →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Duguri →Benue-kongoanski narodi
  • Duguza →Benue-kongoanski narodi
  • Dukawa →Benue-kongoanski narodi
  • Dulbu →Benue-kongoanski narodi
  • Dungi →Benue-kongoanski narodi
  • Duupa →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Dyan →Gur narodi
  • Dyerma ↔ Zerma
  • Dzuun, Samogo →Mande

E[uredi VE | uredi]

  • Ebira →Benue-kongoanski narodi
  • Ebughu →Benue-kongoanski narodi
  • Ede Nago →Yoruba. 253,000 u departmanu Plateau, Benin
  • Edo →
  • Efai →Benue-kongoanski narodi
  • Efik →Benue-kongoanski narodi
  • Efutop →Benue-kongoanski narodi
  • Efutu →
  • Ega →Kru
  • Eggon →Benue-kongoanski narodi
  • Ehueun →
  • Ejagham →Benue-kongoanski narodi
  • Ejamat →Jola narodi
  • Ekajuk →Benue-kongoanski narodi
  • Eket →Benue-kongoanski narodi
  • Eki →Benue-kongoanski narodi
  • Ekpari →Benue-kongoanski narodi
  • Ekpeye →Igbo
  • El Hugeirat →Nuba narodi
  • Eleme →Benue-kongoanski narodi
  • Elgeyo →Niloti
  • Eloyi →Benue-kongoanski narodi
  • Emai →
  • Eman →Benue-kongoanski narodi
  • Endo →Niloti
  • Engenni →
  • Enwan →
  • Enwang →Benue-kongoanski narodi
  • Eotile →
  • Epie →
  • Erenga →Tama
  • Eruwa →
  • Esan →
  • Esuma →
  • Etebi →Benue-kongoanski narodi
  • Etulo →Benue-kongoanski narodi
  • Evand →Benue-kongoanski narodi
  • Ewe
  • Ezaa →Igbo

F[uredi VE | uredi]

  • Fa-c-Aka, Aka →Niloti
  • Fali, Sjeverni →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Fam →Benue-kongoanski narodi
  • Fang →Benue-kongoanski narodi
  • Fanya →Guera-Naba
  • Fedicca Mahas →Nuba narodi
  • Fininga ↔ Daju
  • Firan, Izarek →Benue-kongoanski narodi
  • Fon
  • Fongoro →Sara-Bagirmi
  • Foodo
  • Fora ↔ Fur
  • Fordunga ↔ Fur
  • Fungor →Heiban narodi
  • Fur →Fur
  • Fur →Istočnosudanski narodi
  • Furawi ↔ Fur
  • Fyam →Benue-kongoanski narodi

G[uredi VE | uredi]

  • Ga, Amina →
  • Gaam, Ingassana →Niloti
  • Gade →Nupe narodi
  • Ganadougou, Gana →Malinke-Bambara
  • Gangam →Gur narodi
  • Garko →Nuba narodi
  • Gawaar →Nuer
  • Gbagyi →Nupe narodi
  • Gbandi →Mande
  • Gbanu, Banu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gbari, Zapadni →Nupe narodi
  • Gbaya, Southwest →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gbaya-Bossangoa →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gbaya-Bouzum →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gbaya-Mum →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gbe, Defi →
  • Gbe, Istočni Xwla →
  • Gbessi →Kwa
  • Gbii →Kru
  • Gbo →Benue-kongoanski narodi
  • Gengle →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ghotuo →
  • Ghulfan →Nuba narodi
  • Gimme →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gimnime →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Glaro-Twabo →Kru
  • Glio →Kru
  • Gobu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Godie →Kru
  • Gokana →Benue-kongoanski narodi
  • Gola →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Gonja, Guang →
  • Gor →Sara-Bagirmi
  • Gouin, Cerma →Gur narodi
  • Goulai →Sara-Bagirmi
  • Grebo, Barclayville ↔ Wedebo
  • Grebo, Fopo-Bua →Kru
  • Grebo, Gboloo →Kru
  • Grebo, Globo →Kru
  • Grebo, Nitiabo →Kru
  • Grebo, Sjeverni →Kru
  • Grebo, Južni →Kru
  • Gubi →Benue-kongoanski narodi
  • Guera-Naba →Sara-Bagirmi Narodi
  • Guere, Središnji →Kru
  • Gula →Sara-Bagirmi
  • Gula Iro →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gule →Niloti
  • Gulud →Nuba narodi (arabizirani)
  • Gumuz →Niloti
  • Gun →
  • Gur narodi →Zapadnosudanski narodi
  • Gure-Kahugu →Benue-kongoanski narodi
  • Gurenne, Ninkare, Frafra →Gur narodi
  • Gurma →Gur narodi
  • Gurmana →Benue-kongoanski narodi
  • Guro →Mande
  • Gwa, Mbato →
  • Gwa →Benue-kongoanski narodi
  • Gwomu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Gyem →Benue-kongoanski narodi

H[uredi VE | uredi]

  • Hanga →Gur narodi
  • Hausa, Ajami →Benue-kongoanski narodi
  • Heiban →Kordofanski narodi
  • Heiban narodi →Kordofanski narodi
  • Hone →Benue-kongoanski narodi
  • Horom →Benue-kongoanski narodi
  • Hwe →
  • Hwla →
  • Hyam →Benue-kongoanski narodi

I[uredi VE | uredi]

  • Ibani →Iyoid narodi
  • Ibeno →Benue-kongoanski narodi
  • Iberogen, Igdalen →Songhai
  • Ibibio →Benue-kongoanski narodi
  • Ibilo →Benue-kongoanski narodi
  • Ica →Yoruba. 80,000 u departmanu Zou, Benin.
  • Icen →Benue-kongoanski narodi
  • Iceve-Baci →Benue-kongoanski narodi
  • Idaca →Yoruba. 131,000 u departmanu Collines
  • Idaksahak, Dausahaq →Songhai
  • Idere →Benue-kongoanski narodi
  • Idoma, Sjeverni →Benue-kongoanski narodi
  • Idoma, Zapadni →Benue-kongoanski narodi
  • Idoma →Benue-kongoanski narodi
  • Idon →Yoruba. 13,000 u državi Kaduna, Nigerija
  • Idong ↔ Idon
  • Ifé ↔ Ana-Ifé
  • Igala →Yoruba. 1,040,000 u državama Kogi, Edo i Anambra, Nigerija
  • Igbo →Benue-kongoanski narodi
  • Igbo →Igbo
  • Igede →Benue-kongoanski narodi
  • Igo, Ahlon →
  • Igwe →Volta-kongoanski narodi
  • Ijaw →Iyoid narodi
  • Ije →Yoruba. 41,000 u departmanima Plateau i Zou, Benin
  • Ika →Igbo
  • Iko →Benue-kongoanski narodi
  • Ikpeshe →
  • Iku →Benue-kongoanski narodi
  • Ikulu →Benue-kongoanski narodi
  • Ikwere →Igbo
  • Ikwo →Igbo
  • Ilue →Benue-kongoanski narodi
  • Indri →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Irigwe →Benue-kongoanski narodi
  • Isekiri →Yoruba. 603,000 u državi Delta, Nigerija
  • Isoko →Benue-kongoanski narodi
  • Istočnosudanski narodiSudanski narodi. Od: Didinga-Murle (Surmi), Fur, Niloti, Nubijski narodi, Saharski narodi, Songhai, Srednjosudanski narodi.
  • Isu →Benue-kongoanski narodi
  • Ito →Benue-kongoanski narodi
  • Itu Mbuzo →
  • Ivbie, Sjeverni →Volta-kongoanski narodi
  • Iyatu →
  • Iyive →Benue-kongoanski narodi
  • Iyoid narodi →Zapadnosudanski narodi
  • Izzi →Igbo

J[uredi VE | uredi]

  • Jahanka →Malinke
  • Jaku →Benue-kongoanski narodi
  • Janji →Benue-kongoanski narodi
  • Janjo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Jarawa, Izere →Benue-kongoanski narodi
  • Jarawa →Benue-kongoanski narodi
  • Jaya →Sara-Bagirmi
  • Jegai →Nuer
  • Jera →Benue-kongoanski narodi
  • Jere Cluster →Benue-kongoanski narodi
  • Jeri Kuo →Mande
  • Jibu →Benue-kongoanski narodi
  • Jidda-Abu →Benue-kongoanski narodi
  • Jikany →Nuer
  • Jinleri, Shoo-Minda-Nyem →Benue-kongoanski narodi
  • Jiru →Benue-kongoanski narodi
  • Jola, Bayot →Jola narodi
  • Jola, Falor, Palor →Jola narodi
  • Jola narodi
  • Jola-Bliss →Jola narodi
  • Jola-Fonyi →Jola narodi
  • Jola-Gusilay →Jola narodi
  • Jola-Her →Jola narodi
  • Jola-Hulon →Jola narodi
  • Jola-Karon →Jola narodi
  • Jola-Kwatay →Jola narodi
  • Jola-Lala, Lehar →Jola narodi
  • Jola-Mlomp →Jola narodi
  • Jomang →Talodi
  • Jukun →Benue-kongoanski narodi
  • Jula, Koyaga →Malinke-Jula
  • Jula, Odienne →Malinke-Jula
  • Jula →Malinke-Jula
  • Jumjum →Niloti
  • Jur Modo →Niloti
  • Jwira-Pepesa →

K[uredi VE | uredi]

  • Kaan, Gan →Gur narodi
  • Kaba →Sara-Bagirmi
  • Kaba Dunjo →Sara-Bagirmi
  • Kaba Na →Sara-Bagirmi
  • Kabba-Laka →Sara-Bagirmi
  • Kabiye →Gur narodi
  • Kacipo-Balesi →Niloti
  • Kadara →Benue-kongoanski narodi
  • Kadaru →Nuba narodi
  • Kadugli →Katcha-Kadugli-Miri
  • Kagoma →Benue-kongoanski narodi
  • Kagoro →Malinke
  • Kaivi →Benue-kongoanski narodi
  • Kaje →Benue-kongoanski narodi
  • Kakabe →Malinke
  • Kakanda →Nupe narodi
  • Kakihum →Benue-kongoanski narodi
  • Kakwa, Bari Kakwa →Niloti
  • Kalabari →Iyoid narodi
  • Kalenjin →Niloti
  • Kalenjin-Terik →Niloti
  • Kaligi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kam →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kamantan →Benue-kongoanski narodi
  • Kamara →Gur narodi
  • Kambole →Yoruba. 39,000 u Beninu i 44,000 u Togou
  • Kamdang →Istočnosudanski narodi
  • Kami →Benue-kongoanski narodi
  • Kamkam →Benue-kongoanski narodi
  • Kamo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kamuku →Benue-kongoanski narodi
  • Kana →Benue-kongoanski narodi
  • Kanembu →Saharski narodi
  • Kanga →Nuba narodi
  • Kaningdon-Nindem →Benue-kongoanski narodi
  • Kantosi →Gur narodi
  • Kanufi →Benue-kongoanski narodi
  • Kanuri, Bilma →Saharski narodi
  • Kanuri, Manga →Saharski narodi
  • Kanuri, Tumari →Saharski narodi
  • Kanuri, Yerwa →Saharski narodi
  • Kapya →Benue-kongoanski narodi
  • Karaboro, Istočni →Gur narodi
  • Karaboro, Zapadni →Gur narodi
  • Karamojong →Niloti
  • Karang →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Karanga →Maban
  • Kari →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kasanga →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Kasem →Gur narodi
  • Katab →Benue-kongoanski narodi
  • Katcha →Katcha-Kadugli-Miri
  • Katcha-Kadugli-Miri →Istočnosudanski narodi
  • Katla →Katla
  • Katla narodi →Kordofanski narodi
  • Keiga →Nuba
  • Keiga Jirru →Temein
  • Kelo →Niloti
  • Kendeje →Maban
  • Kenga →Guera-Naba
  • Kenuzi →Nuba narodi
  • Khasonke →Malinke
  • Khe →Gur narodi
  • Khisa →Gur narodi
  • Kiballo →Benue-kongoanski narodi
  • Kibet →Tama
  • Kila →Benue-kongoanski narodi
  • Kim →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kimr →Tama
  • Kinuku →Benue-kongoanski narodi
  • Kiong →Benue-kongoanski narodi
  • Kipsigis →Niloti
  • Kissi, Južni →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Kissi →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Kitimi →Benue-kongoanski narodi
  • Koalib →Heiban narodi
  • Koalib →Koalib
  • Kobiana →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Ko-Gbe →Volta-kongoanski narodi
  • Kohumono →Benue-kongoanski narodi
  • Koke →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kolbila →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kolsi, Ko, Winye →Gur narodi
  • Koma, Sjeverni →Niloti
  • Koma →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Komo →Niloti
  • Kona Jukun →Benue-kongoanski narodi
  • Konja →Benue-kongoanski narodi
  • Konjara ↔ Fur
  • Konkomba →Gur narodi
  • Konni →Gur narodi
  • Kono, Konnoh →Mande
  • Kono, Kwono →Mande
  • Kono →Mande
  • Kordofanski narodiZapadnosudanski narodi
  • Koro →Malinke-Jula
  • Koro Funtu of Kafin Koro
  • Korop →Benue-kongoanski narodi
  • Kosin →Benue-kongoanski narodi
  • Kotokoli →Gur narodi
  • Kotopo →Benue-kongoanski narodi
  • Kouya →Kru
  • Kpagua →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kpan →Benue-kongoanski narodi
  • Kpatili →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kpelle, Liberia →Mande
  • Kpelle →Mande
  • Kpessi →Mande
  • Krache →
  • Krahn, Tchien →Kru
  • Krahn, Zapadni →Kru
  • Kreda →Saharski narodi
  • Krim →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Krobu →
  • Krongo →Nuba
  • Kroumen, Tepo →Kru
  • Kru →Kru
  • Kru →Zapadnosudanski narodi
  • Krumen, Istočni →Kru
  • Krumen, Sjeveroistočni →Kru
  • Krumen, Plapo →Kru
  • Krumen, Južni →Kru
  • Kuda →Benue-kongoanski narodi
  • Kugama →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kugbo →Benue-kongoanski narodi
  • Kujarge (?), govore fur i daju
  • Kuk →Benue-kongoanski narodi
  • Kuka →Bilala
  • Kukele →Benue-kongoanski narodi
  • Kulango, Bouna →Gur narodi
  • Kulung →Benue-kongoanski narodi
  • Kumaju →Benue-kongoanski narodi
  • Kumam →Niloti
  • Kumba →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kunama →Niloti
  • Kung →Benue-kongoanski narodi
  • Kungara ↔ Fur
  • Kuo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kupa →Nupe narodi
  • Kura Ede Nago →Yoruba, 33,000 u departmanu Donga, Benin
  • Kurama →Benue-kongoanski narodi
  • Kuranko →Malinke
  • Kurumfe, Fulse →Gur narodi
  • Kurumi, Kulfe →Sara-Bagirmi
  • Kusasi →Gur narodi
  • Kuteb →Benue-kongoanski narodi
  • Kuturmi →Benue-kongoanski narodi
  • Kuwaa →Kru
  • Kuzamani →Benue-kongoanski narodi
  • Kwa →Zapadnosudanski narodi
  • Kwadia →Kru
  • Kwaja →Benue-kongoanski narodi
  • Kwanka →Benue-kongoanski narodi
  • Kwavi →Niloti
  • Kwegu, Bacha →Niloti
  • Kyak, Bambuka →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Kyama →

L[uredi VE | uredi]

  • Lafofa →Talodi
  • Lafon, Pari →Niloti
  • Lai →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lakka →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lala →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lamba, Lama →Gur narodi
  • Lame →Benue-kongoanski narodi
  • Lamja →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Landoma →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Lango →Niloti
  • Laro →Heiban narodi
  • Larteh, Gua →Volta-kongoanski narodi
  • Laru →Benue-kongoanski narodi
  • Lebou →Wolof
  • Lefa →Benue-kongoanski narodi
  • Lela, Lyele →Gur narodi
  • Lela →Benue-kongoanski narodi
  • Lelau →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lele →Malinke
  • Lemoro →Benue-kongoanski narodi
  • Libo →Benue-kongoanski narodi
  • Limba, Istočni →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Limba, Yimba →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Lo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lobi →Gur narodi
  • Logba, Dompago →Gur narodi
  • Logba →
  • Logol →Heiban narodi
  • Logorif →Daju
  • Loko →Mande
  • Lokoya →Niloti
  • Loma →Gur narodi
  • Loma →Mande
  • Lomon →Talodi
  • Longuda →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lopawa →Benue-kongoanski narodi
  • Lopid →Niloti
  • Lotsu-Piri →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Lotuho →Niloti
  • Lou →Nuer
  • Lubila →Benue-kongoanski narodi
  • Lufu →Benue-kongoanski narodi
  • Luo, Luwo →Niloti
  • Luo →Niloti
  • Lutos →Sara-Bagirmi

M[uredi VE | uredi]

  • Maaban →Niloti
  • Maasai, Baraguyu →Niloti
  • Maasai →Niloti
  • Maba →Maban
  • Maban →Istočnosudanski narodi
  • Mabo-Barkul →Benue-kongoanski narodi
  • Madda →Benue-kongoanski narodi
  • Magdhi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Magu →Benue-kongoanski narodi
  • Mahi →
  • Maindo →Benue-kongoanski narodi
  • Majangir →Niloti
  • Makhuwa-Moniga →Benue-kongoanski narodi
  • Makhuwa-Saka →Benue-kongoanski narodi
  • Malinke, Mau →Malinke
  • Malinke →Mande
  • Malinke-Bambara →Mande
  • Malinke-Jula →Mande
  • Malual →Dinka
  • Mama →Benue-kongoanski narodi
  • Mambila, Nigeria →Benue-kongoanski narodi
  • Mambila →Benue-kongoanski narodi
  • Mamprusi →Gur narodi
  • Mandaba →Maba
  • Mande →Zapadnosudanski narodi
  • Mandenyi →Mande
  • Mandinka →Malinke
  • Mandyak →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Mangbai →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mango →Sara-Bagirmi
  • Maninka, Šumski →Mande
  • Maninka, Kita →Mande
  • Maninka, Konyanka →Malinke
  • Maninka, Sankaran →Malinke
  • Maninka →Malinke
  • Maninke →Malinke
  • Mankanya →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Mano, Mah →Mande
  • Mano →Mande
  • Manya →Malinke
  • Manja →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mararit →Tama
  • Marfa →Maba
  • Marka, Dafing →Malinke
  • Masai ↔ Maasai
  • Masakin →Talodi
  • Masalit →Maban
  • Mashi →Benue-kongoanski narodi
  • Massalat ↔ Masalit
  • Maswanka, Kunante →Malinke
  • Mbangi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mbelime →Gur narodi
  • Mbembe, Cross-River →Benue-kongoanski narodi
  • Mboi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mbonga, Mboa →Benue-kongoanski narodi
  • Mbu →Benue-kongoanski narodi
  • Mbube, Western →Benue-kongoanski narodi
  • Mbuku →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mbula-Bwazza →Benue-kongoanski narodi
  • Mbum →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Medogo →Bilala
  • Me'en, Mekan →Niloti
  • Megili →Benue-kongoanski narodi
  • Mende →Mande
  • Mening →Niloti
  • Mgbo →Igbo
  • Midobi →Nuba narodi
  • Mijong →Benue-kongoanski narodi
  • Mikifore →Mande
  • Mima →Fur
  • Mimi →Fur
  • Mina, Ge →
  • Mini →Benue-kongoanski narodi
  • Miri →Katcha-Kadugli-Miri
  • Moba, Bimoba →Gur narodi
  • Mokole →Yoruba. 101,000 u departmanu Borgou, Benin
  • Molo →Niloti
  • Mona →Mande
  • Mondari, Chir →Niloti
  • Mono →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mori →Malinke
  • Moro →Heiban narodi
  • Morokodo →Niloti
  • Mossi, Moore →Gur narodi
  • Mubako →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mum →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mumuye →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mundang →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Mundu →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Munga, Mingang Doso →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Murle →Niloti
  • Mursi →Niloti

N[uredi VE | uredi]

  • Naath →Niloti
  • Nabra →Gur narodi
  • Nakdup →Benue-kongoanski narodi
  • Nalu →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Nandi →Niloti
  • Nandu-Tari →Benue-kongoanski narodi
  • Nanumba →Gur narodi
  • Nara →Niloti
  • Naraguta →Benue-kongoanski narodi
  • Narim, Lariminit →Niloti
  • Natemba, Nateni →Gur narodi
  • Natioro →Gur narodi
  • Nawdm →Gur narodi
  • Nawuri →
  • Ncane →Benue-kongoanski narodi
  • Nchumburu →
  • Nchumunu →
  • Nde →Benue-kongoanski narodi
  • Ndoe →Benue-kongoanski narodi
  • Ndogo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ndoro →Benue-kongoanski narodi
  • Ndunda →Benue-kongoanski narodi
  • Ndut →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Neyo →Kru
  • Ngam →Sara-Bagirmi
  • Ngamambo →Benue-kongoanski narodi
  • Ngan →Mande
  • Ngbaka →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngbaka Mabo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngbaka Manza →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngbandi, Južni →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngbandi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngile →Talodi
  • Ngok →Dinka
  • Ngombe, Ngombe-Kaka →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngombe →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ngwoi →Benue-kongoanski narodi
  • Nielim →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Nigersko-kongoanski narodi ↔ Zapadnosudanski narodi
  • Niloti →Istočnosudanski narodi. Od: Dinka, Nuer, Luo, Turkana, Kalenjin i Masai.
  • Nilsko-saharski narodi ↔ Istočnosudanski narodi
  • Nimbari, Nyamnyam →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Nimbari →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Ningye →Benue-kongoanski narodi
  • Ninzam →Benue-kongoanski narodi
  • Njalgulgule →Daju
  • Njyem →Benue-kongoanski narodi
  • Nkari →Benue-kongoanski narodi
  • Nkem-Nkum →Benue-kongoanski narodi
  • Nkonya →
  • Nkoro →Iyoid narodi
  • Nkukoli →Benue-kongoanski narodi
  • Nnam →Benue-kongoanski narodi
  • Noni →Benue-kongoanski narodi
  • Ntrubo →
  • Nuba narodi →Istočnosudanski narodi
  • Nuer →Niloti
  • Numana →Benue-kongoanski narodi
  • Nuna, Nouni →Gur narodi
  • Nuna, Nunuma →Gur narodi
  • Nungu →Benue-kongoanski narodi
  • Nupe →Nupe narodi
  • Nupe narodi →Benue-kongoanski narodi
  • Nyabwa-Nyedebwa →Kru
  • Nyangbo →
  • Nyeng →Benue-kongoanski narodi
  • Nyikuben →Benue-kongoanski narodi
  • Nyima →Benue-kongoanski narodi
  • Nyiman →Nyimang
  • Nyimang →Istočnosudanski narodi
  • Nyong →Nuer
  • Nzakara →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Nzakmbay →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Nzema, Appolo →

O[uredi VE | uredi]

  • Obanliku →Benue-kongoanski narodi
  • Obolo →Benue-kongoanski narodi
  • Obulom →Benue-kongoanski narodi
  • Obuoro →Benue-kongoanski narodi
  • Odual →Benue-kongoanski narodi
  • Odut →Benue-kongoanski narodi
  • Ogba →Igbo
  • Ogbia →Benue-kongoanski narodi
  • Ogbogolo →Benue-kongoanski narodi
  • Ogbronuagum →Benue-kongoanski narodi
  • Ogoni →Benue-kongoanski narodi
  • Ogori-Magongo →Nupe narodi
  • Okiek →Niloti
  • Okobo →Benue-kongoanski narodi
  • Okodia →Iyoid narodi
  • Okpamheri →
  • Okpe →
  • Okpe →
  • Okpe-Idesa →
  • Okrika →Iyoid narodi
  • Olulumo-Ikom →Benue-kongoanski narodi
  • Ongamo →Niloti
  • Opuuo, Shita →Niloti
  • Oron →Benue-kongoanski narodi
  • Orri →Benue-kongoanski narodi
  • Oruma →Iyoid narodi
  • Osatu →Benue-kongoanski narodi
  • Ososo →
  • Otoro Nuba →Heiban narodi

P[uredi VE | uredi]

  • Padeng →Dinka
  • Padhola →Niloti
  • Pai →Benue-kongoanski narodi
  • Pana, Sama →Gur narodi
  • Pana →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Panaron →Nuer
  • Papel →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Passam →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Pila →Gur narodi
  • Pokot →Niloti
  • Pongu →Benue-kongoanski narodi
  • Prang
  • Puku →Benue-kongoanski narodi
  • Pwo →Gur narodi

R[uredi VE | uredi]

  • Rashad →Kordofanski narodi
  • Rek →Dinka
  • Rubasa, Abatsa →Benue-kongoanski narodi
  • Rukuba →Benue-kongoanski narodi
  • Rumaya →Benue-kongoanski narodi
  • Runga →Maban
  • Ruruma →Benue-kongoanski narodi

S[uredi VE | uredi]

  • Saaronge →Daju
  • Sabaot →Niloti
  • Safaliba →Gur narodi
  • Saharski narodiIstočnosudanski narodi
  • Samburu, Chamus →Niloti
  • Samburu →Niloti
  • Samo, Kalemse, Samoma →Gur narodi
  • Samo, Maya, Sanan-Bangassogo →Mande
  • Samo, Sjeverozapadni, Samo Matya →Mande
  • Samo Južni, Sanan-Toma →Mande
  • Samogho, Duungoma →Mande
  • Samogho →Malinke
  • Sanga →Benue-kongoanski narodi
  • Sango →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Sango Riverian →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Santrokofi →
  • Sapo →Kru
  • Sara Kaba →Sara-Bagirmi
  • Sara Majingai-Ngama →Sara-Bagirmi
  • Sara Mbai →Sara-Bagirmi
  • Sara Ngambai →Sara-Bagirmi
  • Sara-Bagirmi Narodi →Istočnosudanski narodi
  • Sasaru →
  • Saxwe-Gbe →
  • Sebei →Niloti
  • Seemogo →Mande
  • Sefwi →
  • Sekpele →
  • Senoufo, Supyire →Gur narodi
  • Senoufo, Syenara →Gur narodi
  • Senoufo, Tyelibele →Mande
  • Senufo, Dyimini →Gur narodi
  • Senufo, Nanerige →Gur narodi
  • Senufo, Niangolo →Gur narodi
  • Senufo, Niarafolo-Niafolo →Gur narodi
  • Senufo, Palaka →Gur narodi
  • Senufo, Shempire →Gur narodi
  • Senufo, Južni →Gur narodi
  • Senufo,Tagwana →Gur narodi
  • Sere →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Serere-Sine →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Serer-Non →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Serer-Safen →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Seto-Gbe →
  • Shabe ↔ Cabe
  • Shakara →Benue-kongoanski narodi
  • Shal →Benue-kongoanski narodi
  • Shama →Benue-kongoanski narodi
  • Shanga →Mande
  • Shani →Benue-kongoanski narodi
  • Shatt →Daju
  • Sherbro →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • ShillukŠiluk
  • Shwai →Heiban narodi
  • Siamou →Kru
  • Sicijuubi →Gur narodi
  • Sininkere →Malinke
  • Sinyar →Istočnosudanski narodi
  • Sisaala, Južni, Pasaale →Gur narodi
  • Sisala, Tumulung →Gur narodi
  • Sisala, Zapadni →Gur narodi
  • Sissala →Gur narodi
  • Songhai →Istočnosudanski narodi
  • Songhai-Humburi Senni →Songhai
  • Songhai-Koryaboro →Songhai
  • Songhai-Koyra Chini →Songhai
  • Soninke →Mande
  • Soninke →Soninke
  • Soruba →Gur narodi
  • Srednjosudanski narodi →Istočnosudanski narodi
  • Suba, Luo Suba →Niloti
  • Suga, Baghap →Benue-kongoanski narodi
  • Suma →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Sungor →Tama
  • Surbakhal →Maban
  • Suri →Niloti
  • Surma narodi ↔ Didinga-Murle narodi
  • Surubu →Benue-kongoanski narodi
  • Susu →Zapadnosudanski narodi
  • Swla-Gbe

Š[uredi VE | uredi]

  • Šiluk →Niloti

T[uredi VE | uredi]

  • Tacho →Talodi
  • Tafi
  • Tagbo →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Tagoy →Rashad
  • Tajuasohn →Kru
  • Takum Jukun →Benue-kongoanski narodi
  • Talai →Niloti
  • Talega →Gur narodi
  • Talodi →Kordofanski narodi
  • Tama →Istočnosudanski narodi
  • Tama →Tama
  • Tamprusi →Gur narodi
  • Tapshin →Benue-kongoanski narodi
  • Tarok →Benue-kongoanski narodi
  • Tasawaq →Songhai
  • Tatoga, Taturu →Niloti
  • Tatoga, Taturu-Barabaig →Niloti
  • Tatoga, Taturu-Gisamjang →Niloti
  • Tchumbuli →Kwa
  • Temain →Istočnosudanski narodi
  • Temain →Temain
  • Teme →Adamawa-Ubangijski narodi
  • TemneAtlantski-zapadnosudanski narodi
  • Temne-Banta →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Tenbo →Gur narodi
  • Tennet →Niloti
  • Tepeth →Niloti
  • Tera →Benue-kongoanski narodi
  • Teso →Niloti
  • Teso-Bakedi →Niloti
  • Tha →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Tiba →Benue-kongoanski narodi
  • Tiefo →Gur narodi
  • Tigon Mbembe →Benue-kongoanski narodi
  • Tima →Katla
  • Tingal →Rashad
  • Tira →Heiban narodi
  • Tita →Benue-kongoanski narodi
  • Tiv →Benue-kongoanski narodi
  • Tofin-Gbe →
  • Togole →Rashad
  • Toli-Gbe →
  • Toma →Mande
  • Topotha →Niloti
  • Toussian, Sjeverni →Gur narodi
  • Toussian, Južni →Gur narodi
  • Tsikimba, Auna-Agaraiwa Kambari →Benue-kongoanski narodi
  • Tsivadi →Benue-kongoanski narodi
  • Tubu, Daza →Saharski narodi
  • Tubu, Teda →Saharski narodi
  • Tuburi →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Tugen →Niloti
  • Tukam →Rashad
  • Tula →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Tulishi →Nuba
  • Tumma →Katcha-Kadugli-Miri
  • Tumtum →Istočnosudanski narodi
  • Tunya →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Tura →Mande
  • Turka →Gur narodi
  • Turkana →Niloti
  • Turkwam →Benue-kongoanski narodi
  • Turum →Koalib
  • Twic →Dinka
  • Tyenga →Mande

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

  • Vagla →Gur narodi
  • Vai →Mande
  • Vale →Sara-Bagirmi
  • Vere →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Vige, Viemo →Gur narodi
  • Vute →Benue-kongoanski narodi

W[uredi VE | uredi]

  • Waama, Yoabou →Gur narodi
  • Waama →Gur narodi
  • Waja →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Waka →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Wala →Gur narodi
  • Wali →Nuba narodi
  • Wamei, Konyagi →Atlantski-zapadnosudanski narodi
  • Wan →Mande
  • Wane →Kru
  • Wara →Gur narodi
  • Warnang →Heiban narodi
  • Wasa →
  • Wase Jukun →Benue-kongoanski narodi
  • Wassulu →Malinke-Bambara
  • Watchi →
  • Wawa →Benue-kongoanski narodi
  • Wedebo →Kru
  • Weme-Gbe →
  • Wobe →Kru
  • Woko →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Wolof →Zapadnosudanski narodi
  • Wom →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Worodougou →Malinke-Jula
  • Wudu →
  • Wukari Jukun →Benue-kongoanski narodi

X[uredi VE | uredi]

  • Xweda-Gbe →
  • Xwela-Gbe →

Y[uredi VE | uredi]

  • Yache Akpa →Benue-kongoanski narodi
  • Yako →Benue-kongoanski narodi
  • Yakoma →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Yala →Benue-kongoanski narodi
  • Yalunka →Malinke
  • Yandang →Adamawa-Ubangijski narodi
  • Yashi →Benue-kongoanski narodi
  • Yaure →Mande
  • Yeji →
  • Yekhee →
  • Yeskwa →Benue-kongoanski narodi
  • Yigha →Benue-kongoanski narodi
  • Yoruba, Idassa →Yoruba
  • Yoruba →Yoruba. 25,865,000 u državama Benin (174,000), Burkina Faso (48,000), Obala Slonovače (90,000), Ekvatorijalna Gvineja (42,000), Gambija (7,300), Gana (330,000), Liberija (13,000), Niger (54,000), Nigerija (25,000,000), Sijera Leone (4,500), Togo (79,000), Ujedinjeno Kraljevstvo (24,000).
  • Yoruba narodi →Benue-kongoanski narodi
  • Yoruba-Egba →Yoruba. 3,867,000 u državama Oyo, Ogun, Ondo Osun, Kwara, Kogi i Lagos.
  • Yungur →Adamawa-Ubangijski narodi

Z[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]