Dodatak:Popis papratnjača, P

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Pa[uredi VE | uredi]

, Pachypleuria , Paesia , Palhinhaea , Paltonium , Papuapteris , Parablechnum , Paraceterach , Paradavallodes , Paradennstaedtia , Paragramma , Parahemionitis , Paraleptochilus , Parapolystichum , Paraselliguea , Parasorus , Parathelypteris , Parathyrium , Parestia , Parkeria , Patania

Pe[uredi VE | uredi]

, Pecluma , Pellaea , Pellaeopsis , Peltapteris , Peltochlaena , Pentagramma , Peranema , Pessopteris

Ph[uredi VE | uredi]

, Phanerophlebia , Phanerophlebiopsis , Phanerosorus , Phegopteris , Phlebodium , Phlegmariurus , Phorolobus , Photinopteris , Phyllitis , Phyllitopsis , Phymatodes , Phymatopsis , Phymatopteris , Phymatosorus , Physematium

Pi[uredi VE | uredi]

, Pichisermollia , Pichisermollodes , Pilularia , Pityrogramma , Pityromeria

Pl[uredi VE | uredi]

, Plagiogyria , Plagiogyriaceae , Plananthus , Platycerium , Platygyria , Platyloma , Platytaenia , Platyzoma , Plecosorus , Plectopteris , Plenasium , Pleocnemia , Pleopeltis , Pleopodium , Plesioneuron , Pleuridium , Pleuroderris , Pleurofossa , Pleurogramme , Pleuromanes , Pleurosoriopsis , Pleurosorus

Pn[uredi VE | uredi]

, Pneumatopteris

Po[uredi VE | uredi]

, Podopeltis , Podosorus , Poecilopteris , Polybotrya , Polycampium , Polydictyum , Polyphlebium , Polypodiaceae , Polypodiastrum , Polypodiodes , Polypodiopsis , Polypodiopteris , Polypodium , Polystichopsis , Polystichum , Polytaenium , Pomataphytum

Pr[uredi VE | uredi]

, Prionopteris , Proferea , Pronephrium , Prosaptia

Ps[uredi VE | uredi]

, Psammiosorus , Pseudathyrium , Pseudocolysis , Pseudocyclosorus , Pseudocystopteris , Pseudodiphasium , Pseudodrynaria , Pseudolycopodiella , Pseudolycopodium , Pseudomecodium , Pseudophegopteris , Pseudotectaria , Psilodochea , Psilogramme , Psilotaceae , Psilotum , Psomiocarpa , Psygmium

Pt[uredi VE | uredi]

, Pteretis , Pteridaceae , Pteridella , Pteridium , Pteridoblechnum

Divizija Pteridophyta Schimp., 1879[uredi VE | uredi]

  • Porodice:
  1. Anemiaceae Link, 1841
  2. Apleniaceae Newman, 1840
  3. Aspleniaceae Newman, 1840
  4. Athyriaceae Alston, 1956
  5. Blechnaceae Newman, 1844
  6. Cibotiaceae Korall, 2006
  7. Culcitaceae Pic. Serm., 1970
  8. Cyatheaceae Kaulf., 1827
  9. Cystodiaceae Croft, 1986
  10. Cystopteridaceae Shmakov, 2001
  11. Davalliaceae M.R. Schomb. ex A.B. Frank, 1849
  12. Dennstaedtiaceae Lotsy, 1909
  13. Dicksoniaceae M.R. Schomb., 1849
  14. Diplaziopsidaceae X.C. Zhang & Christenh., 2011
  15. Dipteridaceae Seward & E. Dale, 1901
  16.  ?Dryopteridacae
  17. Dryopteridaceae Herter, 1949
  18. Equisetaceae Michx. ex DC., 1804
  19. Gleicheniaceae C. Presl, 1825
  20. Hymenophyllaceae Mart., 1835
  21. Hypodematiaceae Ching, 1975
  22. Isoëtaceae Dumort., 1829
  23. Lindsaeaceae C. Presl ex M.R. Schomb., 1848 [1849]
  24. Lomariopsidaceae Alston, 1956
  25. Lonchitidaceae Doweld, 2006
  26. Loxsomataceae C. Presl, 1847
  27. Lycopodiaceae P. Beauv. ex Mirb., 1802
  28. Lygodiaceae M. Roem., 1840
  29. Marattiaceae Kaulf., 1824
  30. Marsileaceae Mirb., 1802
  31. Matoniaceae C. Presl, 1847
  32. Metaxyaceae Pic. Serm., 1970
  33. Nephrolepidaceae Pic. Serm., 1974 [1975]
  34. Oleandraceae Ching ex Pic. Serm., 1965
  35. Onocleaceae Pic. Serm., 1970
  36. Ophioglossaceae Martinov, 1820
  37. Osmundaceae Martinov, 1820
  38. Plagiogyriaceae Bower, 1926
  39. Polypodiaceae J. Presl & C. Presl, 1822
  40. Psilotaceae J.W. Griff. & Henfr., 1855
  41. Pteridaceae E.D.M. Kirchn., 1831
  42. Rhachidosoraceae X.C. Zhang, 2011
  43. Saccolomataceae Doweld, 2008
  44. Salviniaceae Martinov, 1820
  45. Schizaeaceae Kaulf., 1827
  46. Selaginellaceae Willk., 1854
  47. Tectariaceae Panigrahi, 1986
  48. Thelypteridaceae Ching ex Pic. Serm., 1970
  49. Thyrsopteridaceae C. Presl, 1847
  50. Woodsiaceae Herter, 1949

Plantae → Embryophyta → Tracheophyta , Pteridrys , Pteriglyphis , Pterinodes , Pteris , Pteromanes , Pteronevron , Pteropsis , Pterozonium , Ptilophyllum , Ptilopteris , Ptisana , Ptychophyllum

Py[uredi VE | uredi]

, Pycnodoria , Pycnoloma , Pyrrosia , Pyxidaria

Izvori[uredi VE | uredi]