Dodatak:Popis pjesama posvećenih HNK Hajduku iz Splita

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis pjesama posvećenih Hrvatskom nogometnom klubu Hajduku iz Splita.

Br. Izvođač Pjesma God. nastanka Tekst Glazba Aranžman Album
1. Grupa Viva Volin sve bilo
2. Siniša Vuco Bijeli u napad
3. Split Stars Team S istoka, zapada, sjevera 2001. Hari Rončević Hari Rončević Albert Limić
4. Marko Dodig Paško Sinovi bile boje 2009. Augustin Ago Kujundžić i Zoran Bašić Augustin Ago Kujundžić i Zoran Bašić Leo Škaro
5. Marijan Ban Bila boja Marijan Ban Marijan Ban Daleka obala
6. Jole Nosi mi se bijela boja Tonči Huljić Vjekoslava Huljić Ivica Murat
7. Boško Landeka Himna Torcide
8. Ivo Amulić Jedanaest morskih lavova K. Crnogorac - J. Jurašin K. Crnogorac - J. Jurašin
9. Ilija i Zrno žita Totalno sam puka[1] 2011.
10. Zoran Jelenković Jedan je a sto godina 2010. Nevijo Paleka Zoran Jelenković Ante Gašpardi
11. Jandre Rukavina i klapa Timbar 100 godina uz Ajduka
12. Tomec&Grabber Hajdučka balada
13. klapa Solin Tebi s ljubavlju
14. Zlatko Radanović Zlaja Virno srce 2011. Sewen Boris Krivec Boris Krivec
15. Oliver Dragojević Hajdučka Momčilo J. Popadić Zdenko Runjić Remi Kazinoti
16. Dubrovački trubaduri Bili su, bili, vrhovi planina Mijo Medak Mijo Medak
17. Rokoko band Mi smo tvoja dica 2011. Jadranka Marić Boris Vujević Boris Vujević
18. Vinko Coce Oluja sa Sjevera 1994. Joško Bogavčić Joško Bogavčić Joško Bogavčić
19. Vinko Coce Kada umren umotan u bilo 2000. Denis Batinović Denis Batinović Remi Kazinoti
20. To ne nji knedla Ivo Tijardović ulomak iz operete Kraljice lopte
21. Hari Rončević Milijun godina 2009. Hari Rončević Hari Rončević  ?
22. Nera X band i ekipa iz Torcide Ajmo Bijeli 2011. Nera Ban i Antonio Ivanisevic Nera Ban Boris Krivec
23. Veterani Hajduka i klapa ED Na gol, na gol Nenad Ninčević, narodna Nenad Ninčević, narodna
24. Vinko Coce Bila vojska
25. Kuzma & Shaka Zulu Majstori sa mora Saša Kuzmić Saša Kuzmić Saša Kuzmić
26. Petar Lendić Volin te, Hajduče 2000. Petar Pero Lendić Petar Pero Lendić  ?
27. Mladen Grdović Košulju bilu na svome tilu nosit ću ja Nenad Ninčević Rudolf Dvorski/Mladen Gradović Remi Kazinoti
28. Zlatko Radanović Zlaja Poljudska vila 2002. Tiho Rakić Tiho Rakić Boris Krivec
29. Duće Band Jedna duša, jedno tilo M. Vojnović, V. Vuković, Š. Barbarić M. Vojnović, V. Vuković, Š. Barbarić
30. Toni Kljaković i 4M Naprid bili - živili šampioni 1972. Arsen Lukić Arsen Lukić Saša Lukić
31. Vinko Coce, Antonela Malis Bandira od svile Boris Oštrić Boris Oštrić Saša Kuzmić
32. Giuliano Torcida razara sa sjevera 1994. D. Holovka D. Holovka
33. Delfini Stari plac Arsen Lukić Saša Lukić
34. Distorzija uma Hajdučka pisma Nikola Aleksić Nikola Aleksić
35. Zrakomlat Šampion je Hajduk Brian May
36. Mister No Bijelo je bijelo
37. Suzana Bratim Hajdučka
38. Sirova snaga Za Hajduka
39. klape Kantaduri i DC Pjesma navijača Hajduka "Marjane, Marjane"[2] (narodna)/1971. (obrada) Tonči Papić narodna Ljubo Stipišić singlica Pjesma navijača Hajduka/Splite moj
40. Suzana Bratim Fešta od baluna
41. Kazimir Mikašek Slavonija voli bilu boju Kazimir Mikašek Kazimir Mikašek
42. Mišo Kovač Bili, bili Tomislav Zuppa Zdenko Runjić Alfi Kabiljo
43. Ansambl Dalmacija uz instr. sastav Marija Nardellija Mi igrači smo Hajduka Čatipović - L.B. Luligarg Boško Lulić - Luligarg
44. Oktet DC Nastup našeg tima Ivo Tijardović Ivo Tijardović
45. Vinko Coce, klapa Puntari, Torcida Ako te ko pita Boris Oštrić Boris Oštrić
46. Vinko Coce i klapa Adrion Volim te, Hajduče Boris Oštrić Boris Oštrić
47. Ino Kalašić Torcida Teo Trumbić Teo Trumbić
48. Torcida Mokošica Torcida Mokošica [3]

Kazališne predstave[uredi VE | uredi]

  • Kraljica lopte, autora Ive Tijardovića. Napisao ju je za Hajdukov 15. rođendan, 1926. godine.
  • igrokaz Sto godina u dva dana . Posvećena je Hajdukovom stoljetnom djelovanju. Premijera je bila 21. srpnja 2011. godine. Autorica: Marija Anić. Predstava je u stihu, desetercu i dvanaestercu, a jezik je pučki hrvatski standard i čakavsko narječje hrvatskog. Izvelo ga je četrdesetak glumaca i amatera iz Splita, Osijeka i Gata, te članovi Torcide. Pripovjedači su bili Slavko Sobin i Edi Ćelić. [4]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Slobodna Dalmacija IMAMO I PRIGODNI HIT! Ilija i Zrno žita: Totalno san puka, sto godina Hajduka" (VIDEO), 12. veljače 2011.
  2. Discogs; Ljubo Stipišić se navodi kao Ljubče Stipišić.
  3. Zvučni zapis postoji na YouTubeu s preko 34.500 gledanja.
  4. Slobodna Dalmacija Damir Šarac: IGROKAZ ZA STO GODINA Pljeskalo se na svaku borbenu parolu, 21. srpnja 2011.