Dodatak:Popis ribljih vrsta, Pu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Puck[uredi VE | uredi]

  1. Puck pinnata Pietsch, 1978

Actinopterygii > Lophiiformes > Oneirodidae

Rod Pugnaso[uredi VE | uredi]

  1. Pugnaso curtirostris (Castelnau, 1872)

Actinopterygii → Syngnathiformes → Syngnathidae

Rod Pungitius[uredi VE | uredi]

  1. Pungitius bussei (Warpachowski, 1888)
  2. Pungitius hellenicus Stephanidis, 1971
  3. Pungitius laevis (Cuvier, 1829)
  4. Pungitius platygaster (Kessler, 1859)
  5. Pungitius polyakovi Shedko, Shedko & Pietsch, 2005
  6. Pungitius pungitius (Linnaeus, 1758)
  7. Pungitius sinensis (Guichenot, 1869)
  8. Pungitius stenurus (Kessler, 1876)
  9. Pungitius tymensis (Nikolskii, 1889)

Actinopterygii > Gasterosteiformes > Gasterosteidae

Rod Pungtungia Herzenstein, 1892[uredi VE | uredi]

  1. Pungtungia herzi Herzenstein, 1892
  2. Pungtungia hilgendorfi (Jordan & Fowler, 1903)
  3. Pungtungia shiraii Oshima, 1957

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pungu[uredi VE | uredi]

  1. Pungu maclareni (Trewavas, 1962)

Pisces → Actinopterygii → Perciformes → Cichlidae

Puntigrus[uredi VE | uredi]

  1. Puntigrus anchisporus (Vaillant, 1902)
  2. Puntigrus navjotsodhii (Tan, 2012)
  3. Puntigrus partipentazona (Fowler, 1934)
  4. Puntigrus pulcher (Rendahl, 1922)
  5. Puntigrus tetrazona (Bleeker, 1855)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Puntioplites Smith, 1929[uredi VE | uredi]

  1. Puntioplites bulu (Bleeker, 1851)
  2. Puntioplites falcifer Smith, 1929
  3. Puntioplites proctozystron (Bleeker, 1865)
  4. Puntioplites waandersi (Bleeker, 1859)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Puntius Hamilton, 1822[uredi VE | uredi]

  1. Puntius ambassis (Day, 1869)
  2. Puntius amphibius (Valenciennes, 1842)
  3. Puntius aphya (Günther, 1868)
  4. Puntius arenatus (Day, 1878)
  5. Puntius aurotaeniatus (Tirant, 1885)
  6. Puntius banksi Herre, 1940
  7. Puntius bantolanensis (Day, 1914)
  8. Puntius bimaculatus (Bleeker, 1863)
  9. Puntius bramoides (Valenciennes, 1842)
  10. Puntius brevis (Bleeker, 1849)
  11. Puntius bunau Rachmatika, 2005
  12. Puntius burmanicus (Day, 1878)
  13. Puntius cauveriensis (Hora, 1937)
  14. Puntius chelynoides (McClelland, 1839)
  15. Puntius chola (Hamilton, 1822)
  16. Puntius crescentus Yazdani & Singh, 1994
  17. Puntius deccanensis Yazdani & Babu Rao, 1976
  18. Puntius dolichopterus Plamoottil, 2015
  19. Puntius dorsalis (Jerdon, 1849)
  20. Puntius dorsimaculatus (Ahl, 1923)
  21. Puntius dunckeri (Ahl, 1929)
  22. Puntius everetti (Boulenger, 1894)
  23. Puntius fraseri (Hora & Misra, 1938)
  24. Puntius kamalika Silva, Maduwage & Pethiyagoda, 2008
  25. Puntius kelumi Pethiyagoda, Silva, Maduwage & Meegaskumbura, 2008
  26. Puntius khohi Dobriyal, Singh, Uniyal, Joshi, Phurailatpam & Bisht, 2004
  27. Puntius lateristriga (Valenciennes, 1842)
  28. Puntius layardi (Günther, 1868)
  29. Puntius madhusoodani Krishnakumar, Benno Pereira & Radhakrishnan, 2012
  30. Puntius mahecola (Valenciennes, 1844)
  31. Puntius masyai Smith, 1945
  32. Puntius melanostigma (Day, 1878)
  33. Puntius microps (Günther, 1868)
  34. Puntius morehensis Arunkumar & Tombi Singh, 1998
  35. Puntius mudumalaiensis Menon & Rema Devi, 1992
  36. Puntius muzaffarpurensis Srivastava, Verma & Sharma, 1977
  37. Puntius nangalensis Jayaram, 1990
  38. Puntius nelsoni Plamoottil, 2014 novootkrivena vrsta[1]
  39. Puntius nigronotus Plamoottil, 2015 novootkrivena vrsta[2]
  40. Puntius ophicephalus (Raj, 1941)
  41. Puntius parrah Day, 1865
  42. Puntius paucimaculatus Wang & Ni, 1982
  43. Puntius pugio Kullander, 2008
  44. Puntius punjabensis (Day, 1871)
  45. Puntius puntio (Hamilton, 1822)
  46. Puntius rhombeus Kottelat, 2000
  47. Puntius sachsii (Ahl, 1923)
  48. Puntius sahyadriensis Silas, 1953
  49. Puntius schanicus (Boulenger, 1893)
  50. Puntius sealei (Herre, 1933)
  51. Puntius semifasciolatus (Günther, 1868)
  52. Puntius snyderi Oshima, 1919
  53. Puntius sophore (Hamilton, 1822)
  54. Puntius sophoroides (Günther, 1868)
  55. Puntius spilopterus (Fowler, 1934)
  56. Puntius takhoaensis Nguyen & Doan, 1969
  57. Puntius terio (Hamilton, 1822)
  58. Puntius tetraspilus (Günther, 1868)
  59. Puntius thermalis (Valenciennes, 1844)
  60. Puntius thomassi (Day, 1874)
  61. Puntius titteya Deraniyagala, 1929
  62. Puntius viridis Plamoottil & Abraham, 2014
  63. Puntius vittatus Day, 1865
  64. Puntius waageni (Day, 1872)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Puzanovia[uredi VE | uredi]

  1. Puzanovia rubra Fedorov, 1975
  2. Puzanovia virgata Fedorov, 1982

Actinopterygii > Perciformes > Zoarcidae

Izvori[uredi VE | uredi]