Dodatak:Popis saveznika iz stripa Zagor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovaj popis sadrži Zagorove prijatelje i saveznike koji su se u stripu pojavili dva ili više puta.

Traperi[uredi VE | uredi]

  • Wandering Fitzy - lutajući filozof i traper, čovjek koji je odgajao Zagora nakon smrti njegovih roditelja.
  • Doc Lester - bivši zubar, sada traper i veliki Zagorov prijatelj.
  • Pablo Rochas - Škot koji je emigrirao u Ameriku i postao traper.

Indijanci[uredi VE | uredi]

  • Tonka - poglavica plemena Mohawk i Zagorov krvni brat.
  • Sivi vuk - poglavica indijanskog plemena Komanča Quahada u Teksasu.
  • Mnogooki - Vrač Mohikanaca i Zagorov pomagač pri njegovim spektakularnim predstavama. Pri iscjeljivanju se više služi medicinom bijelaca nego Indijanaca.
  • Manetola - poglavica svih plemena Indijanaca Seminola na Floridi.
  • Drunky Duck ("Pijani patak") - Indijanac, Darkwoodski poštar koji stalno izmišlja nove načine kako se našaliti sa Chicom. Veliki je ljubitelj "kapljice".
  • Satko - Indijanac odvjetnik iz plemena Cherokee.
  • Pupoljak - Indijanska djevojka koja je zaljubljena u Zagora, a ni on nije ravnodušan prema njoj.

Vojnici i ljudi od zakona[uredi VE | uredi]

Pomorci i mornari[uredi VE | uredi]

  • Kapetan Fishleg - pravim imenom Charles Humbold, nadimak Fishleg ("Riblja noga") je dobio zbog umjetne noge od kitove kosti. Fishleg je bio čuveni kitolovac ali je tijekom lova izgubio brod te je otvorio krčmu kako bi smogao novca za novi. Prvi put se susreo sa Zagorom pri Zagorovom drugom okršaju sa Hellingenom. Nakon toga, Fishleg je kupio brod Golden Baby (Zlatna djevojka) i vratio se lovu na kitove.
  • Zarkoff - Rus, prvi časnik na Golden Baby, zamjenik kapetana Fishlega.
  • Fakir Ramath - indijski čarobnjak i mistik te član posade Golden Baby.
  • Tarawa - urođenik sa Nove Gvineje te član posade Golden Baby. Zbog zastrašujućeg izgleda, Chico ga je isprva smatrao ljudožderom.
  • Virginia Humbold - nećakinja kapetana Fishlega i jedna od Zagorovih djevojaka.
  • Manolo - Talijan, član posade Golden Baby.
  • Samuelson - član posade Golden Baby.
  • Sambo - crnac iz Afrike, član posade Golden Baby.
  • Siva lisica - Indijanac iz plemena Chipewa sa sjevera Kanade, član posade Golden Baby.
  • Gaston - Francuz, bivši zaposlenik jednog otmjenog restorana u Francuskoj i brodski kuhar na Golden Baby.
  • Hammendick - najstariji i najsiromašniji član posade Golden Baby.
  • Orsovic - Albanac velike tjelesne snage, član posade Golden Baby.
  • Jean Lafitte - pirat i krijumčar, zapovjednik broda Pride (Ponos)
  • John Connor - Velški pirat i krijumčar, kormilar na Lafitteovom brodu Pride. Nema desno oko.
  • Denise Lafitte - kćer Jeana Lafittea.
  • Eric Lassalle - plantažer u Louisiani, bivši član posade Jeannea Lafittea.
  • Lord John Fraser - škotski plemić i istraživač.
  • Honest Joe - pomorac i bivši lovac na pirate. Isprva kapetan broda North Star (Zvijezda sjevernjača) a kasnije kapetan broda Dragoon (Zmaj).
  • Noah - zamjenik i prvi časnik Honest Joea. Služio je prvo na brodu North Star a kasnije na brodu Dragoon.
  • Alec Wallace - zapovjednik britanskog ratnog broda Glory.

Znanstvenici i inženjeri[uredi VE | uredi]

Ostali[uredi VE | uredi]

  • Chico - punim imenom Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales..., Chico je šeprtljavi Meksikanac i nerazdvojna Zagorova desna ruka.
  • Digging Bill - neuspjeli istraživač koji putem starih i često neprovjerenih dokumenata i karata traži izgubljena i zakopana blaga.
  • Liberty Sam - crnac koji se borio zajedno sa Seminolama protiv američke vojske.
  • Albert Parkman - vodič karavana.
  • Trampy - simpatični varalica i skitnica, Chicov prijatelj.
  • Kralj Guthrum - kralj Vikinga čiji su se preci naselili u neistraženom području zaljeva St. Lavrence u Sjevernoj Americi. Ima veliku ljubav za alkoholom ali može biti i dobar borac kad ne pije.
  • Frida Lang - austrijska plemkinja, jedna od Zagorovih djevojaka i možda najveća Zagorova ljubav.
  • Andrew Cain - po nacionalnosti Englez, Cain je lovac na čudovišta i sljedbenike zla.
  • Gambit - plavokosa kockarica i kartašica, jedna od Zagorovih djevojaka.
  • Henry Summers "Kradljivac Sjena" - slikar koji najviše voli portretirati Indijance.
  • Dougal Ross - vođa škotskih pobunjenika protiv britanske vladavine na otoku Harris.
  • McQuade - engleski pustolov, bivši časnik britanske vojske u Indiji.
  • Lord "Beau" Whyndam - engleski plemić koji se nastanio na divljem zapadu i oženio Indijanku Kee-Noah.
  • Grof od Lapalettea - profesionalni lopov.