Dodatak:Popis vrsta:Apo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Apoa , Apoaerenica , Apoamphileptus , Apoamphisiella , Apoasphondylia , Apobaetis , Apobaetis Day, 1955 , Apobaeus , Apoballa , Apoballis , Apoblacus , Apoblepta , Apobletes , Apobletodes , Apoboleus , Apobrata , Apobryophyllum , Apocalymene , Apocalymnia , Apocalypsis , Apocarchesium , Apocaulus , Apocedria , Apocellus , Apocemus , Apocephalus , Apocepon , Apocera , Apocerea , Apocerycta , Apochauliodes , Apocheima , Apocheiridium , Apochela , Apochinomma , Apochiton , Apochrysa , Apochthonius , Apocimmerites Belousov, 1998 , Apocinesia , Apoclada , Apocladophyllia , Apocladophyllia , Apoclausirion , Apoclea , Apocleora , Apoclima , Apocnemidophorus , Apocnosis , Apocnosoides , Apocolotois , Apocolpoda , Apocolpodidium , Apocopis , Apocoptoma , Apocordulia , Apocorophium , Apocreadium , Apocrisias , Apocritica , Apocroce , Apocrypta , Apocryptes , Apocryptodon , Apocryptophagus , Apocryptopharynx , Apocryptus , Apocryptus , Apoctena , Apoctenophora , Apocuma , Apocumoechus , Apocyclidium , Apocyclops , Apocynaceae , Apocynum , Apocyrtidius , Apocyrtus , Apoda , Apodachlya , Apodachlyella , Apodachlyellaceae , Apodacra , Apodanthera , Apodasmia , Apodasmia , Apodastococcus , Apodasya , Apodecta , Apodemia , Apodemus , Apodentinodia , Apoderus , Apodesmoptera , Apodia , Apodibius , Apodicarpum , Apodichthys , Apodicrania , Apodida , Apodidae , Apodiformes , Apodigona , Apodileptus , Apodiplosis , Apodiscus , Apodites , Apodocephala , Apodochloris , Apodococcus , Apodocreedia , Apodogaster , Apodolirion , Apodontium , Apodopsyllus , Apodora , Apodospora , Apodothina , Apodotrocha , Apodrassodes , Apodrassus , Apodrepanulatrix , Apodroma , Apodrosus , Apodus , Apoduvalius Jeannel, 1953 , Apodynerus , Apoecides , Apoecis , Apoenchelys , Apofrontonia , Apogaeumannomyces , Apogeophilus , Apogeshna , Apogloeum , Apoglossocolax , Apoglossum , Apoglostatus , Apoglutus , Apogon , Apogon , Apogonalia , Apogonia , Apogonichthyoides , Apogonichthys , Apogonidae , Apogonops , Apograpsus , Apogurea , Apoharknessia , Apoheterolocha , Apohilda , Apohya , Apoica , Apoidea , Apokeronopsis , Apolania , Apolastauroides , Apolecta , Apolectella , Apolemia , Apolemichthys , Apolemiidae , Apoleon , Apolephthisa , Apoleptomastix , Apolethon , Apolexis , Apolgusa , Apolinaria , Apollonaster , Apollophanes , Apolobamba , Apolochus , Apolpium , Apolpones , Apolychrosis , Apolysis , Apomachaerota , Apomarsupella , Apomastus , Apomatoceros , Apomatus , Apomecyna , Apomecynoides , Apomempsis , Apomempsoides , Apometagea , Apometriocnemus , Apometzgeria , Apomodocia , Apomorphomyia , Apomuria , Apomus , Apomyelois , Apomyrma , Apomys , Apona , Apona , Aponchiidae , Aponchium , Aponcholaimus , Aponedyopus , Aponia , Aponoea , Aponoeme , Aponogeton , Aponogetonaceae , Aponotoreas , Aponuphis , Aponurus , Aponychus , Aponychus , Apopappus † , Apopestes , Apopetalum , Apopetelia , Apophalloides , Apophallus , Apophaula , Apophlaea , Apophoneura , Apophorhynchus , Apophrixus , Apophryotrocha , Apophthisis , Apophua , Apophydia , Apophyga , Apophylacris , Apophysiactinia , Apophysius , Apophysomyces , Apoplacophyllia , Apoplacophyllia , Apoplanesia , Apoplania , Apoplanias , Apoplanius , Apoplophora , Apoplotrechus Alluaud, 1915 , Apopnictus , Apopodocotyle , Apopontonia , Apoprogones , Apopteromyia , Apopterygion , Apopyllus , Apopyros , Aporandria , Aporcelaimellus , Aporcelaimidae , Aporcelaimus , Aporchis , Aporecolpa , Aporellula , Aporembia , Aporeomyia , Aporesthus H.W. Bates, 1871 , Aporhina , Aporhytisma , Aporia , Aporidea , Aporidicellaesporites Frunzescu & Bacaran † , Aporimonocellasporites Frunzescu & Bacaran † , Aporimonodicellaesporites Frunzescu & Bacaran † , Aporimulticellaesporites Frunzescu & Bacaran † , Aporimus , Aporitetracellaesporites Frunzescu & Bacaran † , Aporitricellaesporites Frunzescu & Bacaran † , Aporobolus , Aporobopyrina , Aporobopyroides , Aporobopyrus , Aporochelifer , Aporocidaris , Aporocotyle , Aporoctena , Aporodesminus , Aporodesmus , Aporogona , Aporolaus , Aporolepas , Aporolobus , Aporomyces , Aporonotus , Aporophallus , Aporophemus , Aporophoba , Aporophyla , Aporops , Apororhynchida , Apororhynchidae , Apororhynchus , Aporosa , Aporospora J.C. Krug & Jeng , Aporostylis , Aporotaxus , Aporrectodea , Aporrhaididae , Aporrhais , Aposchiza , Aposchizomyia , Aposeris , Aposigalphus , Aposites , Aposolenopleura , Aposonalco , Aposopsyllus , Apospasta , Apospathidium , Aposphaeria , Aposphaerion , Aposporella , Apostasia , Apostasimerus , Apostates , Apostates , Apostegania , Aposteira , Apostema , Apostenus , Aposthonia , Apostichopus , Apostictopterus , Apostolepis , Apostomatida , Apostrombidium , Apostropha , Aposturisoma , Apotactis , Apotamonautes , Apote , Apotemnus , Apotetamenus , Apotetrastichus , Apothechyla , Apotheta , Apothetodes , Apothetoeca , Apothosia , Apothriguna , Apothripa , Apotinocerus , Apotistatus , Apotmetus , Apotoforma , Apotolamprus , Apotolype , Apotomaspis , Apotominae LeConte, 1853 , Apotomini , Apotomis , Apotomocepheus , Apotomoderes , Apotomops , Apotomorhamphus , Apotomorhinus , Apotomorrhamphus , Apotomorrhinus , Apotomus , Apotomus Illiger, 1807 , Apotosoma , Apotrachelius , Apotrechus , Apotrepus , Apotreubia , Apotrigona , Apotriodonta , Apotritia , Apotrogia , Apotrophus , Apotropina , Apotropis , Apourosomoida , Apoxenus , Apoxestia , Apoxitettix , Apoxycephalacris , Apoxyleborus , Apoxypteron , Apoxyria , Apozomus , Apozyx ,

Apoa[uredi | uredi kôd]

Apoa Syd.[uredi | uredi kôd]

Fungi → Ascomycota → Dothideomycetes → Asterinales → Parmulariaceae

Apoaerenica[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Apoamphileptus[uredi | uredi kôd]

Apoamphisiella Foissner et al., 2002[uredi | uredi kôd]

Protozoa → Ciliophora → Hypotrichea → Oxytrichida → Oxytrichidae

Apob[uredi | uredi kôd]

  1. Apoballa
  2. Apoballis
  3. Apoboleus

Apobrata Miller, 2004[uredi | uredi kôd]

  1. Apobrata scutila (Simon, 1894)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Apobryophyllum

Apoc[uredi | uredi kôd]

  1. Apocarchesium
  2. Apocaulus
  3. Apocellus
  4. Apocemus
  5. Apocepon
  6. Apocerycta
  7. Apocheiridium

Red Apochela Schuster, Nelson, Grigarick & Christenberry, 1980[uredi | uredi kôd]

Animalia → Tardigrada → Eutardigrada

Apochinomma Pavesi, 1881[uredi | uredi kôd]

  1. Apochinomma acanthaspis Simon, 1896
  2. Apochinomma armatum Mello-Leitão, 1922
  3. Apochinomma bilineatum Mello-Leitão, 1939
  4. Apochinomma constrictum Simon, 1896
  5. Apochinomma dacetonoides Mello-Leitão, 1948
  6. Apochinomma decepta Haddad, 2013
  7. Apochinomma dolosum Simon, 1897
  8. Apochinomma elongata Haddad, 2013
  9. Apochinomma formica Simon, 1896
  10. Apochinomma formicaeforme Pavesi, 1881
  11. Apochinomma formicoides Mello-Leitão, 1939
  12. Apochinomma malkini Haddad, 2013
  13. Apochinomma myrmecioides Mello-Leitão, 1922
  14. Apochinomma nitidum (Thorell, 1895)
  15. Apochinomma parva Haddad, 2013
  16. Apochinomma pyriforme (Keyserling, 1891)
  17. Apochinomma tuberculata Haddad, 2013

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

  1. Apochiton
  2. Apochthonius
  3. Apoclada
  4. Apoclausirion
  5. Apocnemidophorus
  6. Apocolpoda
  7. Apocolpodidium
  8. Apocopis
  9. Apocoptoma
  10. Apocreadium

Apocroce[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Nemopteridae

Apocryptes[uredi | uredi kôd]

Apocryptodon[uredi | uredi kôd]

  1. Apocryptodon madurensis
  2. Apocryptodon punctatus

Apocryptopharynx[uredi | uredi kôd]

  1. Apocryptus
  2. Apoctenophora
  3. Apocuma

Apocumoechus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda

  1. Apocyclidium
  2. Apocyclops

Porodica Apocynaceae Juss.; zimzelenovke[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Apocynaceae

Apocynum L.[uredi | uredi kôd]

7 priznatzih vrsta[1]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Apocynaceae

Apocyrtidius[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Apocyrtus[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Apod[uredi | uredi kôd]

Porodica Apodanthaceae Takhtajan[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Cucurbitales

  1. Apodanthera

Apodanthes Poit.[uredi | uredi kôd]

  1. Apodanthes caseariae Poit.
  2. Apodanthes minarum Vattimo
  3. Apodanthes panamensis Vattimo
  4. Apodanthes surinamensis Pulle
  5. Apodanthes tribracteata Rusby
status nije riješen:
  1. Apodanthes blanchetii Gardner

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Cucurbitales → Apodanthaceae

  1. Apodasmia
  2. Apodasya
  3. Apodemus
  4. Apoderus
  5. Apodesmoptera

Apodibius[uredi | uredi kôd]

Animalia → Tardigrada → Eutardigrada → Parachela → Eohypsibiidae

  1. Apodicarpum

Apodichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Apodichthys flavidus
  2. Apodichthys fucorum
  3. Apodichthys sanctaerosae

Apodigona[uredi | uredi kôd]

  1. Apodigona abbreviata

→porodica nije označena →ChordeumatidaDiplopodaArthropodaAnimalia

  1. Apodileptus
  2. Apodiscus
  3. Apodocephala
  4. Apodochloris
  5. Apodococcus

Apodocreedia[uredi | uredi kôd]

  1. Apodocreedia vanderhorsti
  2. Apodolirion
  3. Apodontium
  4. Apodopsyllus
  5. Apodora
  6. Apodospora
  7. Apodothina
  8. Apodotrocha

Apodrassodes Vellard, 1924[uredi | uredi kôd]

  1. Apodrassodes araucanius (Chamberlin, 1916)
  2. Apodrassodes chula Brescovit & Lise, 1993
  3. Apodrassodes guatemalensis (F. O. Pickard-Cambridge, 1899)
  4. Apodrassodes mercedes Platnick & Shadab, 1983
  5. Apodrassodes mono Müller, 1987
  6. Apodrassodes pucon Platnick & Shadab, 1983
  7. Apodrassodes quilpuensis (Simon, 1902)
  8. Apodrassodes taim Brescovit & Lise, 1993
  9. Apodrassodes trancas Platnick & Shadab, 1983
  10. Apodrassodes yogeshi Gajbe, 1993

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Apodrassus Chamberlin, 1916[uredi | uredi kôd]

  1. Apodrassus andinus Chamberlin, 1916

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

  1. Apodrosus
  2. Apodus

Apoe[uredi | uredi kôd]

  1. Apoecides
  2. Apoenchelys

Apof[uredi | uredi kôd]

  1. Apofrontonia

Apog[uredi | uredi kôd]

  1. Apogaeumannomyces
  2. Apogeophilus
  3. Apogloeum
  4. Apoglossocolax
  5. Apoglossum
  6. Apoglostatus
  7. Apogon

Apogon[uredi | uredi kôd]

  1. Apogon abrogramma
  2. Apogon affinis
  3. Apogon albimaculosus
  4. Apogon albomarginatus
  5. Apogon amboinensis
  6. Apogon americanus
  7. Apogon angustatus
  8. Apogon apogonoides
  9. Apogon argyrogaster
  10. Apogon aroubiensis
  11. Apogon aterrimus
  12. Apogon atradorsatus
  13. Apogon atricaudus
  14. Apogon atrogaster
  15. Apogon aureus
  16. Apogon aurolineatus
  17. Apogon axillaris
  18. Apogon binotatus
  19. Apogon brevispinis
  20. Apogon bryx
  21. Apogon campbelli
  22. Apogon capricornis
  23. Apogon carinatus
  24. Apogon catalai
  25. Apogon cathetogramma
  26. Apogon caudicinctus
  27. Apogon cavitensis
  28. Apogon chalcius
  29. Apogon cheni
  30. Apogon chrysopomus
  31. Apogon chrysotaenia
  32. Apogon cladophilos
  33. Apogon coccineus
  34. Apogon compressus
  35. Apogon cookii
  36. Apogon crassiceps
  37. Apogon cyanosoma
  38. Apogon cyanotaenia
  39. Apogon dammermani
  40. Apogon deetsie
  41. Apogon dhofar
  42. Apogon dianthus
  43. Apogon dispar
  44. Apogon diversus
  45. Apogon doederleini
  46. Apogon doryssa
  47. Apogon dovii
  48. Apogon ellioti
  49. Apogon endekataenia
  50. Apogon erythrinus
  51. Apogon erythrosoma
  52. Apogon evermanni
  53. Apogon exostigma
  54. Apogon flagelliferus
  55. Apogon flavus
  56. Apogon fleurieu
  57. Apogon fraenatus
  58. Apogon franssedai
  59. Apogon fukuii
  60. Apogon gouldi
  61. Apogon guadalupensis
  62. Apogon guamensis
  63. Apogon gularis
  64. Apogon hartzfeldii
  65. Apogon hoevenii
  66. Apogon holotaenia
  67. Apogon hungi
  68. Apogon hyalosoma
  69. Apogon imberbis
  70. Apogon indicus
  71. Apogon ishigakiensis
  72. Apogon isus
  73. Apogon jenkinsi
  74. Apogon kallopterus
  75. Apogon kalosoma
  76. Apogon kautamea
  77. Apogon kiensis
  78. Apogon komodoensis
  79. Apogon lachneri
  80. Apogon lativittatus
  81. Apogon latus
  82. Apogon leptocaulus
  83. Apogon leptofasciatus
  84. Apogon leslie
  85. Apogon limenus
  86. Apogon lineatus
  87. Apogon lineomaculatus
  88. Apogon luteus
  89. Apogon maculatus
  90. Apogon maculiferus
  91. Apogon margaritophorus
  92. Apogon marquesensis
  93. Apogon melanoproctus
  94. Apogon melanopterus
  95. Apogon melanopus
  96. Apogon melas
  97. Apogon micromaculatus
  98. Apogon microspilos
  99. Apogon moluccensis
  100. Apogon monospilus
  101. Apogon mosavi
  102. Apogon multilineatus
  103. Apogon multitaeniatus
  104. Apogon mydrus
  105. Apogon nanus
  106. Apogon natalensis
  107. Apogon neotes
  108. Apogon nigripes
  109. Apogon nigrocincta
  110. Apogon nigrofasciatus
  111. Apogon nitidus
  112. Apogon norfolcensis
  113. Apogon notatus
  114. Apogon noumeae
  115. Apogon novaeguineae
  116. Apogon novemfasciatus
  117. Apogon ocellicaudus
  118. Apogon omanensis
  119. Apogon oxina
  120. Apogon oxygrammus
  121. Apogon pacificus
  122. Apogon pallidofasciatus
  123. Apogon parvulus
  124. Apogon phenax
  125. Apogon photogaster
  126. Apogon pillionatus
  127. Apogon planifrons
  128. Apogon pleuron
  129. Apogon poecilopterus
  130. Apogon posterofasciatus
  131. Apogon properuptus
  132. Apogon pselion
  133. Apogon pseudomaculatus
  134. Apogon quadrisquamatus
  135. Apogon quartus
  136. Apogon quinquestriatus
  137. Apogon radcliffei
  138. Apogon regula
  139. Apogon relativus
  140. Apogon retrosella
  141. Apogon rhodopterus
  142. Apogon robbyi
  143. Apogon robinsi
  144. Apogon rubellus
  145. Apogon rubrifuscus
  146. Apogon rubrimacula
  147. Apogon rueppellii
  148. Apogon rufus
  149. Apogon sangiensis
  150. Apogon schlegeli
  151. Apogon sealei
  152. Apogon selas
  153. Apogon semilineatus
  154. Apogon seminigracaudus
  155. Apogon semiornatus
  156. Apogon septemstriatus
  157. Apogon sinus
  158. Apogon smithi
  159. Apogon spilurus
  160. Apogon spongicolus
  161. Apogon striatodes
  162. Apogon striatus
  163. Apogon susanae
  164. Apogon taeniophorus
  165. Apogon taeniopterus
  166. Apogon talboti
  167. Apogon tchefouensis
  168. Apogon thermalis
  169. Apogon townsendi
  170. Apogon trimaculatus
  171. Apogon truncatus
  172. Apogon unicolor
  173. Apogon unitaeniatus
  174. Apogon urostigma
  175. Apogon victoriae
  176. Apogon wassinki
  177. Apogon wilsoni

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Apogonidae

Apogonichthyoides[uredi | uredi kôd]

  1. Apogonichthyoides atripes
  2. Apogonichthyoides brevicaudatus
  3. Apogonichthyoides cantoris
  4. Apogonichthyoides chrysurus
  5. Apogonichthyoides erdmanni
  6. Apogonichthyoides euspilotus
  7. Apogonichthyoides gardineri
  8. Apogonichthyoides heptastygma
  9. Apogonichthyoides miniatus
  10. Apogonichthyoides niger
  11. Apogonichthyoides nigripinnis
  12. Apogonichthyoides opercularis
  13. Apogonichthyoides pharaonis
  14. Apogonichthyoides pseudotaeniatus
  15. Apogonichthyoides regani
  16. Apogonichthyoides sialis
  17. Apogonichthyoides taeniatus
  18. Apogonichthyoides timorensis
  19. Apogonichthyoides umbratilis
  20. Apogonichthyoides uninotatus

Apogonichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Apogonichthys landoni
  2. Apogonichthys ocellatus
  3. Apogonichthys perdix

Apogonops[uredi | uredi kôd]

  1. Apogonops anomalus
  2. Apograpsus

Apoh[uredi | uredi kôd]

  1. Apoharknessia
  2. Apohya

Apoi[uredi | uredi kôd]

Apoica[uredi | uredi kôd]

  1. Apoica albimacula
  2. Apoica arborea
  3. Apoica flavissima
  4. Apoica gelida
  5. Apoica pallens
  6. Apoica pallida
  7. Apoica strigata
  8. Apoica thoracica

VespidaeVespoideaHymenopteraInsectaArthropodaAnimalia

Apoidea[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera

Apok[uredi | uredi kôd]

Apokeronopsis[uredi | uredi kôd]

Apol[uredi | uredi kôd]

Apolania Simon, 1898[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Ctenidae

  1. Apolecta
  2. Apolectella

Apolemichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Apolemichthys arcuatus
  2. Apolemichthys armitagei
  3. Apolemichthys griffisi
  4. Apolemichthys guezei
  5. Apolemichthys kingi
  6. Apolemichthys trimaculatus
  7. Apolemichthys xanthopunctatus
  8. Apolemichthys xanthotis
  9. Apolemichthys xanthurus

Apolethon[uredi | uredi kôd]

  1. Apolgusa
  2. Apolinaria
  3. Apollophanes
  4. Apolobamba
  5. Apolpium
  6. Apolpones

Apom[uredi | uredi kôd]

Apomachaerota Schmidt, 1907[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Machaerotidae

  1. Apomarsupella

Apomastus Bond & Opell, 2002[uredi | uredi kôd]

  1. Apomastus kristenae Bond, 2004
  2. Apomastus schlingeri Bond & Opell, 2002

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Euctenizidae

Apomatoceros[uredi | uredi kôd]

  1. Apomatoceros alleni
  2. Apomatus
  3. Apomecyna

Apomecynini Thomson, 1860[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Acanthosybra Breuning, 1939, Acestrilla Bates, 1885

, Acrepidopterum Fisher, 1926 , Adetus LeConte, 1852 , Aethiopia Aurivillius, 1911 , Aletretiopsis Breuning, 1940 , Alluaudia Lameere, 1893 , Amblesthidopsis Aurivillius, 1921 , Ametacyna Hüdepohl, 1995 , Amphicnaeia Bates, 1866 , Ancornallis Fisher, 1935 , Apomecyna Latreille, 1829 , Apomecynoides Breuning, 1950 , Apterapomecyna Breuning, 1970 , Apyratuca Galileo & Martins, 2006 , Asaperda Bates, 1873 , Assinia Lameere, 1893 , Asyngenes Bates, 1880 , Athylia Pascoe, 1864 , Atimura Pascoe, 1863 , Atrichocera Aurivillius, 1911 , Auxa Pascoe, 1860 , Baudona Breuning, 1963 , Bebelis Thomson, 1864 , Bisaltes Thomson, 1868 , Brachyelosoma Breuning, 1958 , Brachysybra Breuning , Bybe Pascoe, 1866 , Bybeana Hüdepohl, 1996 , Callomecyna Tippmann, 1965 , Catuaba Martins & Galileo, 2003 , Cauca Lane, 1970 , Ceylanosybra Breuning, 1975 , Clavisybra Breuning, 1943 , Coomanum Pic, 1927 , Cornallis Thomson, 1864 , Craspedoderus Thomson, 1864 , Cristepilysta Breuning, 1951 , Cristoopsis Dillon & Dillon, 1952 , Cylindrosybra Breuning , Cyrtinoopsis Dillon & Dillon, 1952 , Diamecyna Breuning, 1939 , Diasybra Breuning, 1959 , Diaxenes C. Waterhouse, 1884 , Discolops Fairmaire, 1886 , Dolichoropica Breuning, 1970 , Dolichosybra Breuning, 1942 , Doliops Waterhouse, 1841 , Dorcasta Pascoe, 1858 , Dyemus Pascoe, 1864 , Dymascus Pascoe, 1865 , Ebaeides Pascoe, 1864 , Elaidius Breuning, 1942 , Elongatosybra Breuning, 1961 , Enaretta Thomson, 1864 , Enispiella Breuning, 1938 , Eosybra Breuning, 1942 , Epaphra Newman, 1842 , Epilysta Pascoe, 1865 , Epilystoides Breuning, 1939 , Eremon Thomson, 1864 , Eremophanes Kolbe, 1894 , Eremophanoides Breuning, 1978 , Eremosybra Breuning, 1942 , Estigmenida Gahan, 1895 , Euryplocia Breuning, 1939 , Euryzeargyrea Breuning, 1957 , Euteleuta Bates, 1885 , Eyiaba Galileo & Martins, 2004 , Falsepilysta Breuning, 1939 , Falsischnolea Breuning, 1940 , Falsomoechotypa Breuning, 1954 , Falsomoechotypoides Breuning, 1959 , Falsoparmena Breuning, 1943 , Falsoropica Breuning, 1939 , Falsoropicoides Breuning, 1965 , Falsozorispiella Breuning , Gemylus Pascoe, 1865 , Hestimidius Breuning, 1939 , Hestimoides Breuning, 1939 , Hippaphesis Thomson, 1864 , Hispomorpha Newman, 1842 , Hyagnis Pascoe, 1864 , Ichthyodes Newman, 1842 , Iproca Gressitt, 1940 , Irundiaba Martins & Galileo, 2008 , Irundialba Martins & Galileo, 2008 , Ischioloncha Thomson, 1860 , Kuatunia Gressitt, 1951 , Laosepilysta Breuning, 1965 , Leptophaula Breuning, 1940 , Metamecyna Breuning, 1939 , Metamecynopsis Hüdepohl, 1995 , Metepilysta Breuning, 1970 , Meximia Pascoe, 1865 , Microlera Bates, 1873 , Microleroides Breuning, 1956 , Microloa Aurivillius, 1924 , Microplocia Heller, 1924 , Mimaelara Breuning, 1959 , Mimamblesthidus Breuning, 1961 , Mimassinia Breuning, 1965 , Mimatimura Breuning, 1939 , Mimatybe Breuning, 1957 , Mimecyroschema Breuning, 1969 , Mimepilysta Breuning , Mimobybe Breuning, 1970 , Mimodiaxenes Breuning, 1939 , Mimofalsoropica Breuning, 1975 , Mimohyagnis Breuning, 1940 , Mimononyma Breuning, 1960 , Mimononymoides Breuning & Villiers, 1972 , Mimoopsis Breuning , Mimophaeopate Breuning, 1967 , Mimoplocia Breuning, 1939 , Mimopothyne Breuning, 1956 , Mimoropica Breuning & de Jong, 1941 , Mimosybra Breuning, 1939 , Mimotetrorea Breuning, 1973 , Mimoxenoleoides Breuning, 1963 , Mycerinopsis Thomson, 1864 , Neosybra Breuning, 1939 , Nicomioides Breuning, 1939 , Niphoropica Breuning, 1947 , Niphosaperda Breuning, 1962 , Ogmodera Aurivillius, 1908 , Ogmoderidius Breuning, 1939 , Oopsidius Breuning , Oopsis Fairmaire, 1850 , Orcesis Pascoe, 1866 , Orinoeme Pascoe, 1867 , Palausybra Gressitt, 1956 , Palpicrassus Galileo & Martins, 2007 , Parabybe Schwarzer, 1930 , Paracanthosybra Breuning, 1980 , Paracornallis Breuning, 1969 , Paradoliops Breuning , Paradyemus Breuning, 1951 , Paraesylacris Breuning, 1940 , Parahathlia Breuning, 1961 , Parahyagnis Breuning, 1970 , Paramblesthidopsis Breuning, 1981 , Paramecyna Aurivillius, 1910 , Paranicomia Breuning, 1964 , Parapomecyna Breuning, 1968 , Parastathmodera Breuning, 1981 , Parasybrodiboma Breuning, 1969 , Paratheresina Breuning, 1975 , Parathylia Breuning, 1958 , Parauxa Breuning, 1940 , Parazorilispe Breuning, 1940 , Parepilysta Breuning, 1939 , Pareunidia Breuning, 1967 , Parichthyodes Breuning, 1959 , Pariproca Breuning, 1968 , Parmenonta Thomson, 1868 , Pemptolasius Gahan, 1890 , Phaeopate Pascoe, 1865 , Philomecyna Kolbe, 1894 , Phrynidius Lacordaire, 1869 , Plocia Newman, 1842 , Plociella Breuning, 1949 , Poromecyna Aurivillius, 1911 , Potiatuca Galileo & Martins, 2006 , Praonethomimus Breuning, 1939 , Prosenella Lane, 1959 , Pseudaelara Heller, 1912 , Pseudapomecyna Breuning, 1954 , Pseudepectasis Breuning, 1940 , Pseudepilysta Hüdepohl, 1996 , Pseudokamikiria Breuning , Pseudoopsis Breuning, 1956 , Pseudoropica Breuning, 1968 , Pseudorucentra Breuning, 1948 , Pseudostenidea Breuning, 1953 , Pseudosybra Breuning, 1960 , Pseudosybroides Breuning, 1979 , Pseudozorilispe Breuning, 1976 , Psudorucentra Breuning , Ptericoptus Lepeletier & Audinet-Serville in Lacordaire, 1830 , Pulchrodiboma Breuning, 1947 , Ramularius Aurivillius, 1908 , Rondonia Breuning, 1962 , Ropica Pascoe, 1858 , Ropicapomecyna Breuning, 1958 , Ropicella Breuning, 1940 , Ropicomimus Breuning , Ropicosybra Pic , Rosalba Thomson, 1864 , Rucentra Schwarzer, 1931 , Sarillus Bates, 1885 , Schoutedenius Breuning, 1954 , Setoropica Breuning, 1965 , Somatolita Aurivillius, 1914 , Souvanna Breuning, 1963 , Spineuteleuta Breuning, 1961 , Stathmodera Gahan, 1890 , Stenocoptoides Breuning, 1942 , Stenocoptus Kolbe, 1894 , Stenopausa Breuning, 1940 , Sternodoliops Vives, 2009 , Subinermexocentrus Breuning, 1972 , Sybra Pascoe, 1865 , Sybrohyagnis Breuning, 1960 , Sybromimus Breuning, 1940 , Sybroopsis Breuning, 1949 , Sybroplocia Breuning , Symperga Lacordaire, 1872 , Sympergoides Lane, 1970 , Taiwanajinga Hayashi, 1978 , Tethystola Thomson, 1868 , Tetrarpages Thomson, 1868 , Theresina Breuning, 1963 , Trichatelais Breuning, 1953 , Tricheunidia Breuning, 1940 , Trichohestima Breuning, 1943 , Trichomecyna Breuning, 1939 , Trichoparmenonta Breuning, 1943 , Tuberculosybra Breuning, 1948 , Tucumaniella Breuning, 1943 , Tyloxoles Kriesche, 1927 , Typophaula Thomson, 1868 , Undulatodoliops Breuning, 1968 , Vitalisia Pic, 1924 , Xylariopsis Bates, 1884 , Xylosybra Breuning, 1939 , Zeargyrodes Fisher, 1925 , Zorilispe Pascoe, 1865 , Zorilispiella Breuning, 1959 Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae > Lamiinae

  1. Apomecynoides
  2. Apomempsis
  3. Apomempsoides
  4. Apometzgeria
  5. Apomuria
  6. Apomus
  7. Apomys

Apon[uredi | uredi kôd]

  1. Apona
  2. Aponchium
  3. Aponcholaimus
  4. Aponedyopus
  5. Aponoeme

Aponogeton[uredi | uredi kôd]

  1. Aponogeton abyssinicus
  2. Aponogeton afroviolaceus
  3. Aponogeton angustifolius
  4. Aponogeton appendiculatus
  5. Aponogeton azureus
  6. Aponogeton bernierianus
  7. Aponogeton bogneri
  8. Aponogeton boivinianus
  9. Aponogeton bruggenii
  10. Aponogeton bullosus
  11. Aponogeton capuronii
  12. Aponogeton cordatus
  13. Aponogeton crispus
  14. Aponogeton cuneatus
  15. Aponogeton decaryi
  16. Aponogeton desertorum
  17. Aponogeton dioecus
  18. Aponogeton distachyos
  19. Aponogeton eggersii
  20. Aponogeton elongatus
  21. Aponogeton euryspermus
  22. Aponogeton fotianus
  23. Aponogeton fugax
  24. Aponogeton gottlebei
  25. Aponogeton hexatepalus
  26. Aponogeton jacobsenii
  27. Aponogeton junceus
  28. Aponogeton kimberleyensis
  29. Aponogeton lakhonensis
  30. Aponogeton lancesmithii
  31. Aponogeton longiplumulosus
  32. Aponogeton loriae
  33. Aponogeton madagascariensis
  34. Aponogeton masoalaensis
  35. Aponogeton natalensis
  36. Aponogeton natans
  37. Aponogeton nudiflorus
  38. Aponogeton proliferus
  39. Aponogeton queenslandicus
  40. Aponogeton ranunculiflorus
  41. Aponogeton rehmannii
  42. Aponogeton rigidifolius
  43. Aponogeton robinsonii
  44. Aponogeton satarensis
  45. Aponogeton schatzianus
  46. Aponogeton stuhlmannii
  47. Aponogeton subconjugatus
  48. Aponogeton tenuispicatus
  49. Aponogeton tofus
  50. Aponogeton troupinii
  51. Aponogeton ulvaceus
  52. Aponogeton undulatus
  53. Aponogeton vallisnerioides
  54. Aponogeton vanbruggenii
  55. Aponogeton viridis
  56. Aponogeton womersleyi

AponogetonaceaeAlismatalesLiliopsidaMagnoliophytaPlantae

Aponogetonaceae[uredi | uredi kôd]

AlismatalesLiliopsidaMagnoliophytaPlantae

  1. Aponuphis

Aponurus Looss, 1907[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Plagiorchiida → Hemiuroidea → Lecithasteridae

Aponychus Rimando, 1966[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Prostigmata → Tetranychoidea → Tetranychidae

Apop[uredi | uredi kôd]

  1. Apopetalum
  2. Apophalloides
  3. Apophallus
  4. Apophaula
  5. Apophlaea
  6. Apophrixus
  7. Apophryotrocha

Apophygone Tanasevitch, 2014[uredi | uredi kôd]

sinonim: Apophygone simpulum Tanasevitch, 2014 = Enguterothrix simpulum (Tanasevitch, 2014)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Apophysomyces
  2. Apoplanesia
  3. Apoplophora
  4. Apopnictus
  5. Apopodocotyle
  6. Apopontonia

Apopterygion Kuiter, 1986[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Tripterygiidae

Apopyllus Platnick & Shadab, 1984[uredi | uredi kôd]

  1. Apopyllus aeolicus Azevedo, Ott, Griswold & Santos, 2016
  2. Apopyllus atlanticus Azevedo, Ott, Griswold & Santos, 2016
  3. Apopyllus centralis Azevedo, Ott, Griswold & Santos, 2016
  4. Apopyllus gandarela Azevedo, Ott, Griswold & Santos, 2016
  5. Apopyllus huanuco Platnick & Shadab, 1984
  6. Apopyllus ivieorum Platnick & Shadab, 1984
  7. Apopyllus malleco Platnick & Shadab, 1984
  8. Apopyllus now Platnick & Shadab, 1984
  9. Apopyllus silvestrii (Simon, 1905) tipična
  10. Apopyllus suavis (Simon, 1893)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Apopyros G. L. Nesom[uredi | uredi kôd]

2 priznate vrste

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Apor[uredi | uredi kôd]

× Aporberocereus G.D.Rowley[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae

  1. Aporcelaimellus
  2. Aporcelaimus
  3. Aporchis
  4. Aporellula
  5. Aporhina
  6. Aporhytisma
  7. Aporimus
  8. Aporobolus
  9. Aporobopyrina
  10. Aporobopyroides
  11. Aporobopyrus
  12. Aporochelifer
  13. Aporocotyle
  14. Aporodesminus
  15. Aporodesmus
  16. Aporogona
  17. Aporolobus
  18. Aporomyces
  19. Aporonotus
  20. Aporophallus
  21. Aporophemus

× Aporophyllum hort. ex D.R.Hunt[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae

Aporops Schultz, 1943[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Serranidae

Red Apororhynchida Thapar, 1927[uredi | uredi kôd]

  1. Apororhynchidae Shipley, 1899

Animalia → Acanthocephala → Archiacanthocephala

Porodica Apororhynchidae Shipley, 1899[uredi | uredi kôd]

  1. Apororhynchus Shipley, 1899

Animalia → Acanthocephala → Archiacanthocephala → Apororhynchida

Apororhynchus Shipley, 1899[uredi | uredi kôd]

  1. Apororhynchus aculeatus Meyer, 1931
  2. Apororhynchus amphistomi Byrd and Denton, 1949
  3. Apororhynchus bivolucrus Das, 1950
  4. Apororhynchus chauhani Sen, 1975
  5. Apororhynchus hemignathi (Shipley, 1896)
  6. Apororhynchus paulonucleatus Hokhlova and Cimbaluk, 1971
  7. Apororhynchus silesiacus Okulewicz and Maruszewski, 1980

Animalia → Acanthocephala → Archiacanthocephala → Apororhynchida → Apororhynchidae

Aporosa[uredi | uredi kôd]

  1. Aporostylis
  2. Aporotaxus
  3. Aporrectodea
  4. Aporrhais

Apos[uredi | uredi kôd]

  1. Aposeris
  2. Aposites
  3. Aposopsyllus
  4. Apospathidium
  5. Aposphaeria
  6. Aposphaerion
  7. Aposporella

Apostasia Blume[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Asparagaceae → Orchidaceae → Apostasioideae

  1. Apostasimerus

Potporodica Apostasioideae Horaninov[uredi | uredi kôd]

Rodovi: Apostasia, Neuwiedia Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Asparagaceae → Orchidaceae

  1. Apostates

Apostenus Westring, 1851[uredi | uredi kôd]

  1. Apostenus algericus Bosmans, 1999
  2. Apostenus annulipedes Wunderlich, 1987
  3. Apostenus annulipes Caporiacco, 1935
  4. Apostenus californicus Ubick & Vetter, 2005
  5. Apostenus ducati Bennett, Copley & Copley, 2013
  6. Apostenus fuscus Westring, 1851 tipična
  7. Apostenus gomerensis Wunderlich, 1992
  8. Apostenus grancanariensis Wunderlich, 1992
  9. Apostenus humilis Simon, 1932
  10. Apostenus maroccanus Bosmans, 1999
  11. Apostenus ochraceus Hadjissarantos, 1940
  12. Apostenus palmensis Wunderlich, 1992

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Liocranidae

  1. Apostolepis
  2. Apostrombidium
  3. Apostropha

Aposturisoma[uredi | uredi kôd]

  1. Aposturisoma myriodon

Apot[uredi | uredi kôd]

  1. Apotamonautes
  2. Apote
  3. Apotetamenus
  4. Apotmetus
  5. Apotomocepheus
  6. Apotomoderes
  7. Apotomorhamphus
  8. Apotomorhinus
  9. Apotomorrhamphus
  10. Apotomorrhinus
  11. Apotomus
  12. Apotrachelius

Apotrechus Brunner von Wattenwyl, 1888[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Stenopelmatoidea → Gryllacrididae

  1. Apotrepus
  2. Apotreubia
  3. Apotritia
  4. Apotrogia
  5. Apotrophus
  6. Apotropis

Apou[uredi | uredi kôd]

  1. Apourosomoida

Apox[uredi | uredi kôd]

  1. Apoxenus
  2. Apoxitettix
  3. Apoxycephalacris
  4. Apoxyleborus

Apoz[uredi | uredi kôd]

Apozomus Harvey, 1992[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Schizomida → Hubbardioidea → Hubbardiidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ap