Dodatak:Popis vrsta:Byr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Byrasba , Byrebistus , Byronosaurus Norell, Makovicky & Clark, 2000 † , Byrrhidae , Byrrhidium , Byrrhinus , Byrrhodes , Byrrhoidea , Byrrhomorpha , Byrrhus , Byrrhus , Byrsalepis , Byrsia , Byrsia , Byrsochernes , Byrsocryptoides , Byrsonima , Byrsopages , Byrsophyllum , Byrsopolis , Byrsops , Byrsopteryx , Byrsotria ,

Byre[uredi VE | uredi]

Byrebistus Distant, 1920[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

Byrr[uredi VE | uredi]

Byrrhidae[uredi VE | uredi]

ByrrhoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Byrrhoidea[uredi VE | uredi]

  1. Porodica Byrrhidae
  2. Porodica Callirhipidae
  3. Porodica Chelonariidae
  4. Porodica Dryopidae
  5. Porodica Elmidae
  6. Porodica Eulichadidae
  7. Porodica Heteroceridae
  8. Porodica Limnichidae
  9. Porodica Lutrochidae
  10. Porodica Psephenidae
  11. Porodica Ptilodactylidae

ColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Byrrhus[uredi VE | uredi]

  1. Byrrhus americanus
  2. Byrrhus concolor
  3. Byrrhus cyclophorus
  4. Byrrhus eximius
  5. Byrrhus fasciatus
  6. Byrrhus geminatus
  7. Byrrhus kirbyi
  8. Byrrhus pilula

ByrrhidaeByrrhoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Byrrhus[uredi VE | uredi]

  1. Byrrhus globulus
  2. Byrrhus taranio
  3. Byrrhus toranio

CurculionidaeColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Byrs[uredi VE | uredi]

Byrsia (Curculionidae)[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Byrsia (Arctiidae)[uredi VE | uredi]

  • Byrsia amoena
  • Byrsia aurantiaca
  • Byrsia buruana
  • Byrsia celebensis
  • Byrsia dotata
  • Byrsia guizonis
  • Byrsia javana
  • Byrsia latiplaga
  • Byrsia ornata
  • Byrsia pallidior
  • Byrsia papuana
  • Byrsia princeps
  • Byrsia reducta

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Noctuoidea > Arctiidae

Byrsochernes Beier, 1959[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Pseudoscorpiones → Cheliferoidea → Chernetidae

Byrsonima[uredi VE | uredi]

  • Byrsonima coccolobifolia
  • Byrsonima correifolia
  • Byrsonima crassa
  • Byrsonima crassifolia
  • Byrsonima crispa
  • Byrsonima gardnerana
  • Byrsonima gardneriana
  • Byrsonima guilleminiana
  • Byrsonima intermedia
  • Byrsonima laxiflora
  • Byrsonima ligustrifolia
  • Byrsonima lucida
  • Byrsonima sericea
  • Byrsonima spicata
  • Byrsonima subterranea
  • Byrsonima umbellata
  • Byrsonima variabilis
  • Byrsonima verbascifolia
  • Byrsonima wadsworthii (almendrillo)

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Polygalales > Malpighiaceae

Byrsopages[uredi VE | uredi]

  • Byrsopages carinatus
  • Byrsopages incanus
  • Byrsopages ventricosus
  • Byrsopages villosus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Byrsophyllum Hook.f.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Rubiaceae

Byrsops[uredi VE | uredi]

  • Byrsops alveata
  • Byrsops amplexicollis
  • Byrsops angustata
  • Byrsops angustatus
  • Byrsops apicalis
  • Byrsops aurivilliusi
  • Byrsops bisignata
  • Byrsops bohemani
  • Byrsops buccellaria
  • Byrsops buccellarius
  • Byrsops cuneata
  • Byrsops deformis
  • Byrsops deprimatus
  • Byrsops encausta
  • Byrsops eximia
  • Byrsops flavicollis
  • Byrsops glaucescens
  • Byrsops hexina
  • Byrsops hopei
  • Byrsops hottentotta
  • Byrsops hottentottus
  • Byrsops insincera
  • Byrsops insincerus
  • Byrsops intermedia
  • Byrsops lineata
  • Byrsops lutosa
  • Byrsops lutosus
  • Byrsops mendica
  • Byrsops noordhoekiana
  • Byrsops peringueyi
  • Byrsops planus
  • Byrsops plumbea
  • Byrsops praemorsus
  • Byrsops pusio
  • Byrsops quadrata
  • Byrsops quadratus
  • Byrsops rana
  • Byrsops retusa
  • Byrsops retusus
  • Byrsops scapularis
  • Byrsops socia
  • Byrsops sphodra
  • Byrsops sphodrus
  • Byrsops spinicollis
  • Byrsops spinulosa
  • Byrsops sulcicollis
  • Byrsops suturalis
  • Byrsops terrena
  • Byrsops tersula
  • Byrsops tetragona
  • Byrsops tetragonus
  • Byrsops thunbergi
  • Byrsops troglodytes
  • Byrsops verrucosa
  • Byrsops vexator
  • Byrsops vicaria
  • Byrsops vitiosa
  • Byrsops vitiosus
  • Byrsops vittigera
  • Byrsops westermanni

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Brachyceridae

Byrsopteris C.V. Morton[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Pteridophyta → Polypodiopsida → Polypodiales → Dryopteridaceae

Byrsopteryx[uredi VE | uredi]

  • Byrsopteryx abrelata
  • Byrsopteryx chaconi
  • Byrsopteryx cuchilla
  • Byrsopteryx esparta
  • Byrsopteryx espinhosa
  • Byrsopteryx gomezi
  • Byrsopteryx loja
  • Byrsopteryx mirifica
  • Byrsopteryx rayada
  • Byrsopteryx septempunctata
  • Byrsopteryx solisi
  • Byrsopteryx tapanti
  • Byrsopteryx tica

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Hydroptiloidea > Hydroptilidae

Byrsotria[uredi VE | uredi]

  • Byrsotria cabrerai
  • Byrsotria fumigata
  • Byrsotria rothi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Blattodea > Blaberoidea > Blaberidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Dodatak:Popis taksona:By