Dodatak:Popis vrsta:Gob

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Gobersa , Gobertina , Gobiaatar , Gobichara , Gobichara , Gobichara , Gobichara deserta , Gobichara latielliptica , Gobichara nigra , Gobichara rubra , Gobichara tenera , Gobichelifer , Gobiconodontidae , Gobicuellus , Gobidiplosis , Gobiella , Gobiesocidae , Gobiesociformes , Gobiesociformes , Gobiesox , Gobiidae , Gobiletria , Gobio , Gobiobotia , Gobiocichla , Gobiocypris , Gobiodon , Gobioides , Gobiomorphus , Gobiomorus , Gobionellus , Gobionotothen , Gobiopsis , Gobiopterus , Gobiosoma , Gobiotheriodon , Gobipalpa , Gobititan You, Tang & Luo, 2003 † , Gobitrichinotus , Gobiulus , Gobius , Gobiusculus , Goblinaja , Gobrya , Gobryidae , Gobulus ,

Gobe[uredi VE | uredi]

Gobersa de Coninck, 1983[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Diptera → Sphaeroceridae

Gobertina Bigot 1879[uredi VE | uredi]

  1. Gobertina mercurialis Lindner, 1938
  2. Gobertina picticornis Bigot, 1879

Animalia → Arthropoda → Insecta → Diptera → Stratiomyidae

Gobi[uredi VE | uredi]

Gobichara J.Karczewska & M.Ziembinska-Tworzydlo, 1972[uredi VE | uredi]

sinonim:
  1. Gobichara deserta Karczewska & Ziembinska-Tworzydlo, 1972 = †Microchara deserta (Karczewska & Ziembinska-Tworzydlo) M.Feist & N.Grambast-Fessard, 1991

Gobichelifer Krumpál, 1979[uredi VE | uredi]

  1. Gobichelifer chelanops (Redikorzev, 1922)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Pseudoscorpiones → Cheliferoidea → Cheliferidae

Gobiconodontidae Jenkins, Jr. and Schaff 1988[uredi VE | uredi]

  1. Gobiconodon Trofimov 1978
  2. Hangjinia Godefroit and Guo 1999
  3. Huasteconodon Montellano et al. 2008
  4. Meemannodon Meng et al. 2005
  5. Repenomamus Li et al. 2000
  6. Spinolestes Martin et al. 2015

Animalia → Chordata → Mammalia Gobicuellus , Gobidiplosis ,

Gobiesocidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Acyrtops, Acyrtus, Alabes, Apletodon, Arcos, Aspasma, Aspasmichthys, Aspasmodes, Aspasmogaster, Briggsia, Chorisochismus, Cochleoceps, Conidens, Creocele, Dellichthys, Derilissus, Diademichthys, Diplecogaster, Diplocrepis, Discotrema, Eckloniaichthys, Gastrocyathus, Gastrocymba, Gastroscyphus, Gobiesox, Gouania, Gymnoscyphus, Haplocylix, Kopua, Lecanogaster, Lepadichthys, Lepadicyathus, Lepadogaster, Liobranchia, Lissonanchus, Modicus, Opeatogenys, Parvicrepis, Pherallodichthys, Pherallodiscus, Pherallodus, Posidonichthys, Propherallodus, Rimicola, Sicyases, Tomicodon, Trachelochismus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Gobiesociformes

Red Gobiesociformes[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii

Gobiesox[uredi VE | uredi]

  1. Gobiesox adustus
  2. Gobiesox aethus
  3. Gobiesox barbatulus
  4. Gobiesox canidens
  5. Gobiesox crassicorpus
  6. Gobiesox daedaleus
  7. Gobiesox eugrammus
  8. Gobiesox fluviatilis
  9. Gobiesox fulvus
  10. Gobiesox juniperoserrai
  11. Gobiesox juradoensis
  12. Gobiesox lucayanus
  13. Gobiesox maeandricus
  14. Gobiesox marijeanae
  15. Gobiesox marmoratus
  16. Gobiesox mexicanus
  17. Gobiesox milleri
  18. Gobiesox multitentaculus
  19. Gobiesox nigripinnis
  20. Gobiesox nudus
  21. Gobiesox papillifer
  22. Gobiesox pinniger
  23. Gobiesox potamius
  24. Gobiesox punctulatus
  25. Gobiesox rhessodon
  26. Gobiesox schultzi
  27. Gobiesox stenocephalus
  28. Gobiesox strumosus
  29. Gobiesox woodsi

Gobiidae Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Amblyopinae Günther, 1861
  2. Gobiinae Cuvier, 1816
  3. Gobionellinae Bleeker, 1874
  4. Oxudercinae Günther, 1861
  5. Sicydiinae Gill, 1860

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

Gobiletria Gozmány, 1964[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Gelechioidea > Holcopogonidae

Potporodica Gobiinae Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Acentrogobius Bleeker, 1874
  2. Afurcagobius Gill, 1993
  3. Akko Birdsong & Robins, 1995
  4. Amblyeleotris Bleeker, 1874
  5. Amblygobius Bleeker, 1874
  6. Amoya Herre, 1927
  7. Anatirostrum Iljin, 1930
  8. Ancistrogobius Shibukawa, Yoshino & Allen, 2010
  9. Antilligobius Van Tassell & Tornabene, 2012
  10. Aphia Risso, 1827
  11. Arcygobius Larson & Wright, 2003
  12. Arenigobius Whitley, 1930
  13. Aruma Ginsburg, 1933
  14. Asra Iljin, 1941
  15. Asterropteryx Rüppell, 1830
  16. Aulopareia Smith, 1945
  17. Austrolethops Whitley, 1935
  18. Babka Iljin, 1927
  19. Barbulifer Eigenmann & Eigenmann, 1888
  20. Barbuligobius Lachner & McKinney, 1974
  21. Bathygobius Bleeker, 1878
  22. Benthophiloides Beling & Iljin, 1927
  23. Benthophilus Eichwald, 1831
  24. Bollmannia Jordan, 1890
  25. Bryaninops Smith, 1959
  26. Buenia Iljin, 1930
  27. Cabillus Smith, 1959
  28. Caffrogobius Smitt, 1900
  29. Callogobius Bleeker, 1874
  30. Caspiosoma Iljin, 1927
  31. Chriolepis Gilbert, 1892
  32. Chromogobius de Buen, 1930
  33. Corcyrogobius Miller, 1972
  34. Coryogalops Smith, 1958
  35. Coryphopterus Gill, 1863
  36. Cristatogobius Herre, 1927
  37. Croilia Smith, 1955
  38. Cryptocentroides Popta, 1922
  39. Cryptocentrus Valenciennes, 1837
  40. Crystallogobius Gill, 1863
  41. Ctenogobiops Smith, 1959
  42. Deltentosteus Gill, 1863
  43. Didogobius Miller, 1966
  44. Discordipinna Hoese & Fourmanoir, 1978
  45. Drombus Jordan & Seale, 1905
  46. Ebomegobius Herre, 1946
  47. Echinogobius Iwata, Hosoya & Niimura, 1998
  48. Economidichthys Bianco, Bullock, Miller & Roubal, 1987
  49. Egglestonichthys Miller & Wongrat, 1979
  50. Ego Randall, 1994
  51. Elacatinus Jordan, 1904
  52. Eleotrica Ginsburg, 1933
  53. Enypnias Jordan & Evermann, 1898
  54. Evermannia Jordan, 1895
  55. Evermannichthys Metzelaar, 1919
  56. Eviota Jenkins, 1903
  57. Exyrias Jordan & Seale, 1906
  58. Favonigobius Whitley, 1930
  59. Feia Smith, 1959
  60. Fusigobius Whitley, 1930
  61. Gammogobius Bath, 1971
  62. Ginsburgellus Böhlke & Robins, 1968
  63. Gladiogobius Herre, 1933
  64. Glossogobius Gill, 1859
  65. Gobiodon Bleeker, 1856
  66. Gobiopsis Steindachner, 1861
  67. Gobiosoma Girard, 1858
  68. Gobius Linnaeus, 1758
  69. Gobiusculus Duncker, 1928
  70. Gobulus Ginsburg, 1933
  71. Gorogobius Miller, 1978
  72. Grallenia Shibukawa & Iwata, 2007
  73. Gymneleotris Bleeker, 1874
  74. Hazeus Jordan & Snyder, 1901
  75. Hetereleotris Bleeker, 1874
  76. Heterogobius Bleeker, 1874
  77. Heteroplopomus Tomiyama, 1936
  78. Hyrcanogobius Iljin, 1928
  79. Istigobius Whitley, 1932
  80. Kelloggella Jordan & Seale, 1905
  81. Koumansetta Whitley, 1940
  82. Larsonella Randall & Senou, 2001
  83. Lebetus Winther, 1877
  84. Lesueurigobius Whitley, 1950
  85. Lobulogobius Koumans, 1944
  86. Lophogobius Gill, 1862
  87. Lotilia Klausewitz, 1960
  88. Lubricogobius Tanaka, 1915
  89. Luposicya Smith, 1959
  90. Lythrypnus Jordan & Evermann, 1896
  91. Macrodontogobius Herre, 1936
  92. Mahidolia Smith, 1932
  93. Mangarinus Herre, 1943
  94. Mauligobius Miller, 1984
  95. Mesogobius Bleeker, 1874
  96. Microgobius Poey, 1876
  97. Millerigobius Bath, 1973
  98. Minysicya Larson, 2002
  99. Mizogobius Geetakumari & Vishwanath, 2012
  100. Myersina Herre, 1934
  101. Nematogobius Boulenger, 1910
  102. Neogobius Iljin, 1927
  103. Nes Ginsburg, 1933
  104. Obliquogobius Koumans, 1941
  105. Odondebuenia de Buen, 1930
  106. Ophiogobius Gill, 1863
  107. Oplopomops Smith, 1959
  108. Oplopomus Valenciennes, 1837
  109. Opua Jordan, 1925
  110. Padogobius Berg, 1932
  111. Palatogobius Gilbert, 1971
  112. Palutrus Smith, 1959
  113. Parachaeturichthys Bleeker, 1874
  114. Paragobiodon Bleeker, 1873
  115. Paratrimma Hoese & Brothers, 1976
  116. Pariah Böhlke, 1969
  117. Parkraemeria Whitley, 1951
  118. Parrella Ginsburg, 1938
  119. Pascua Randall, 2005
  120. Phoxacromion Shibukawa, Suzuki & Senou, 2010
  121. Phyllogobius Larson, 1986
  122. Platygobiopsis Springer & Randall, 1992
  123. Pleurosicya Weber, 1913
  124. Pomatoschistus Gill, 1863
  125. Ponticola Iljin, 1927
  126. Porogobius Bleeker, 1874
  127. Priolepis Valenciennes, 1837
  128. Proterorhinus Smitt, 1900
  129. Psammogobius Smith, 1935
  130. Pseudaphya Iljin, 1930
  131. Psilogobius Baldwin, 1972
  132. Psilotris Ginsburg, 1953
  133. Pycnomma Rutter, 1904
  134. Rhinogobiops Hubbs, 1926
  135. Risor Ginsburg, 1933
  136. Robinsichthys Birdsong, 1988
  137. Signigobius Hoese & Allen, 1977
  138. Silhouettea Smith, 1959
  139. Siphonogobius Shibukawa & Iwata, 1998
  140. Speleogobius Zander & Jelinek, 1976
  141. Stonogobiops Polunin & Lubbock, 1977
  142. Sueviota Winterbottom & Hoese, 1988
  143. Sufflogobius Smith, 1956
  144. Thorogobius Miller, 1969
  145. Tigrigobius Fowler, 1931
  146. Tomiyamichthys Smith, 1956
  147. Trimma Jordan & Seale, 1906
  148. Trimmatom Winterbottom & Emery, 1981
  149. Tryssogobius Larson & Hoese, 2001
  150. Valenciennea Bleeker, 1856
  151. Vanderhorstia Smith, 1949
  152. Vanneaugobius Brownell, 1978
  153. Varicus Robins & Böhlke, 1961
  154. Vomerogobius Gilbert, 1971
  155. Wheelerigobius Miller, 1981
  156. Yoga Whitley, 1954
  157. Yongeichthys Whitley, 1932
  158. Zebrus de Buen, 1930
  159. Zosterisessor Whitley, 1935 [1]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Gobio Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Gobio acutipinnatus Men'shikov, 1939
  2. Gobio alverniae Kottelat & Persat, 2005
  3. Gobio battalgilae Naseka, Erk'akan & Küçük, 2006
  4. Gobio brevicirris Fowler, 1976
  5. Gobio bulgaricus Drensky, 1926
  6. Gobio carpathicus Vladykov, 1925
  7. Gobio caucasicus Kamensky, 1901
  8. Gobio coriparoides Nichols, 1925
  9. Gobio cynocephalus Dybowski, 1869
  10. Gobio delyamurei Freyhof & Naseka, 2005
  11. Gobio feraeensis Stephanidis, 1973
  12. Gobio fushunensis Xie, Li & Xie, 2007
  13. Gobio gobio (Linnaeus, 1758)
  14. Gobio gymnostethus Ladiges, 1960
  15. Gobio hettitorum Ladiges, 1960
  16. Gobio holurus Fowler, 1976
  17. Gobio huanghensis Luo, Le & Chen, 1977
  18. Gobio insuyanus Ladiges, 1960
  19. Gobio intermedius Battalgil, 1944
  20. Gobio kovatschevi Chichkoff, 1937
  21. Gobio krymensis Bănărescu & Nalbant, 1973
  22. Gobio kubanicus Vasil'eva, 2004
  23. Gobio lingyuanensis Mori, 1934
  24. Gobio lozanoi Doadrio & Madeira, 2004
  25. Gobio macrocephalus Mori, 1930
  26. Gobio maeandricus Naseka, Erk'akan & Küçük, 2006
  27. Gobio meridionalis Xu, 1987
  28. Gobio microlepidotus Battalgil, 1942
  29. Gobio obtusirostris Valenciennes, 1842
  30. Gobio occitaniae Kottelat & Persat, 2005
  31. Gobio ohridanus Karaman, 1924
  32. Gobio rivuloides Nichols, 1925
  33. Gobio sakaryaensis Turan, Ekmekçi, Luskova & Mendel, 2012
  34. Gobio sarmaticus Berg, 1949
  35. Gobio sibiricus Nikolskii, 1936
  36. Gobio skadarensis Karaman, 1937
  37. Gobio soldatovi Berg, 1914
  38. Gobio volgensis Vasil'eva, Mendel, Vasil'ev, Lusk & Lusková, 2008

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Gobiobotia Kreyenberg, 1911[uredi VE | uredi]

  1. Gobiobotia abbreviata Fang & Wang, 1931
  2. Gobiobotia brevibarba Mori, 1935
  3. Gobiobotia brevirostris Chen & Cao, 1977
  4. Gobiobotia cheni Bănărescu & Nalbant, 1966
  5. Gobiobotia filifer (Garman, 1912)
  6. Gobiobotia guilingensis Chen, 1989
  7. Gobiobotia homalopteroidea Rendahl, 1933
  8. Gobiobotia jiangxiensis Zhang & Liu, 1995
  9. Gobiobotia kolleri Bănărescu & Nalbant, 1966
  10. Gobiobotia longibarba Fang & Wang, 1931
  11. Gobiobotia macrocephala Mori, 1935
  12. Gobiobotia meridionalis Chen & Cao, 1977
  13. Gobiobotia naktongensis Mori, 1935
  14. Gobiobotia nicholsi Bănărescu & Nalbant, 1966
  15. Gobiobotia pappenheimi Kreyenberg, 1911
  16. Gobiobotia paucirastella Zheng & Yan, 1986
  17. Gobiobotia tungi Fang, 1933
  18. Gobiobotia yuanjiangensis Chen & Cao, 1977

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Gobiocichla[uredi VE | uredi]

  1. Gobiocichla ethelwynnae
  2. Gobiocichla wonderi

Gobiocypris[uredi VE | uredi]

  1. Gobiocypris rarus

Gobiodon[uredi VE | uredi]

  1. Gobiodon acicularis
  2. Gobiodon albofasciatus
  3. Gobiodon atrangulatus
  4. Gobiodon axillaris
  5. Gobiodon brochus
  6. Gobiodon ceramensis
  7. Gobiodon citrinus
  8. Gobiodon fulvus
  9. Gobiodon heterospilos
  10. Gobiodon histrio
  11. Gobiodon micropus
  12. Gobiodon multilineatus
  13. Gobiodon oculolineatus
  14. Gobiodon okinawae
  15. Gobiodon prolixus
  16. Gobiodon quinquestrigatus
  17. Gobiodon reticulatus
  18. Gobiodon rivulatus
  19. Gobiodon spilophthalmus
  20. Gobiodon unicolor

Podred Gobioidei[uredi VE | uredi]

  1. Eleotridae Bonaparte, 1835
  2. Gobiidae Cuvier, 1816
  3. Kraemeriidae Whitley, 1935
  4. Microdesmidae Regan, 1912
  5. Odontobutidae Hoese & Gill, 1993
  6. Rhyacichthyidae Jordan, 1905
  7. Schindleriidae Giltay, 1934
  8. Thalasseleotrididae Gill & Mooi, 2012
  9. Xenisthmidae Miller, 1973

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

Gobioides[uredi VE | uredi]

  1. Gobioides africanus
  2. Gobioides broussonnetii
  3. Gobioides grahamae
  4. Gobioides peruanus
  5. Gobioides sagitta

Gobiolagus Burke 1941[uredi VE | uredi]

  1. Gobiolagus aliwusuensis Fostowicz-Frelik et al. 2012
  2. Gobiolagus burkei Meng et al. 2005
  3. Gobiolagus gromovi Erbajeva 1999
  4. Gobiolagus hekkeri Shevyreva 1995
  5. Gobiolagus lii Zhang et al. 2001
  6. Gobiolagus major Burke 1941
  7. Gobiolagus tolmachovi Burke 1941 tipična

Animalia → Chordata → Mammalia → Lagomorpha → Leporidae

Gobiomorphus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiomorphus australis
  2. Gobiomorphus basalis
  3. Gobiomorphus breviceps
  4. Gobiomorphus cotidianus
  5. Gobiomorphus coxii
  6. Gobiomorphus gobioides
  7. Gobiomorphus hubbsi
  8. Gobiomorphus huttoni

Gobiomorus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiomorus dormitor
  2. Gobiomorus maculatus
  3. Gobiomorus polylepis

Potporodica Gobionellinae Bleeker, 1874[uredi VE | uredi]

  1. Aboma Jordan & Starks, 1895
  2. Acanthogobius Gill, 1859
  3. Amblychaeturichthys Bleeker, 1874
  4. Astrabe Jordan & Snyder, 1901
  5. Awaouichthys Chatterjee & Mishra, 2013
  6. Awaous Valenciennes, 1837
  7. Brachygobius Bleeker, 1874
  8. Caecogobius Berti & Ercolini, 1991
  9. Chaenogobius Gill, 1859
  10. Chaeturichthys Richardson, 1844
  11. Chlamydogobius Whitley, 1930
  12. Clariger Jordan & Snyder, 1901
  13. Clevelandia Eigenmann & Eigenmann, 1888
  14. Ctenogobius Gill, 1858
  15. Eucyclogobius Gill, 1862
  16. Eugnathogobius Smith, 1931
  17. Eutaeniichthys Jordan & Snyder, 1901
  18. Evorthodus Gill, 1859
  19. Gillichthys Cooper, 1864
  20. Gnatholepis Bleeker, 1874
  21. Gobioides Lacépède, 1800
  22. Gobionellus Girard, 1858
  23. Gobiopterus Bleeker, 1874
  24. Gymnogobius Gill, 1863
  25. Hemigobius Bleeker, 1874
  26. Ilypnus Jordan & Evermann, 1896
  27. Knipowitschia Iljin, 1927
  28. Lepidogobius Gill, 1859
  29. Lethops Hubbs, 1926
  30. Leucopsarion Hilgendorf, 1880
  31. Lophiogobius Günther, 1873
  32. Luciogobius Gill, 1859
  33. Mistichthys Smith, 1902
  34. Mugilogobius Smitt, 1900
  35. Nesogobius Whitley, 1929
  36. Oligolepis Bleeker, 1874
  37. Oxyurichthys Bleeker, 1857
  38. Paedogobius Iwata, Hosoya & Larson, 2001
  39. Pandaka Herre, 1927
  40. Papuligobius Chen & Kottelat, 2003
  41. Paragobiopsis Koumans, 1941
  42. Parawaous Watson, 1993
  43. Polyspondylogobius Kimura & Wu, 1994
  44. Pseudogobiopsis Koumans, 1935
  45. Pseudogobius Popta, 1922
  46. Pseudorhinogobius Zhong & Wu, 1998
  47. Pterogobius Gill, 1863
  48. Quietula Jordan & Evermann, 1895
  49. Redigobius Herre, 1927
  50. Rhinogobius Gill, 1859
  51. Sagamia Jordan & Snyder, 1901
  52. Schismatogobius de Beaufort, 1912
  53. Stenogobius Bleeker, 1874
  54. Stigmatogobius Bleeker, 1874
  55. Suruga Jordan & Snyder, 1901
  56. Synechogobius Gill, 1863
  57. Tamanka Herre, 1927
  58. Tasmanogobius Scott, 1935
  59. Tridentiger Gill, 1859
  60. Tukugobius Herre, 1927
  61. Typhlogobius Steindachner, 1879
  62. Wuhanlinigobius Huang, Zeehan & Chen, 2013

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Gobionellus[uredi VE | uredi]

  1. Gobionellus daguae
  2. Gobionellus liolepis
  3. Gobionellus microdon
  4. Gobionellus munizi
  5. Gobionellus occidentalis
  6. Gobionellus oceanicus
  7. Gobionellus stomatus

Gobionotothen[uredi VE | uredi]

  1. Gobionotothen acuta
  2. Gobionotothen angustifrons
  3. Gobionotothen barsukovi
  4. Gobionotothen gibberifrons
  5. Gobionotothen marionensis

Gobiopsis[uredi VE | uredi]

  1. Gobiopsis angustifrons
  2. Gobiopsis aporia
  3. Gobiopsis arenaria
  4. Gobiopsis atrata
  5. Gobiopsis bravoi
  6. Gobiopsis canalis
  7. Gobiopsis exigua
  8. Gobiopsis macrostoma
  9. Gobiopsis malekulae
  10. Gobiopsis namnas
  11. Gobiopsis pinto
  12. Gobiopsis quinquecincta
  13. Gobiopsis springeri
  14. Gobiopsis woodsi

Gobiopterus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiopterus birtwistlei
  2. Gobiopterus brachypterus
  3. Gobiopterus chuno
  4. Gobiopterus lacustris
  5. Gobiopterus macrolepis
  6. Gobiopterus mindanensis
  7. Gobiopterus panayensis
  8. Gobiopterus semivestitus
  9. Gobiopterus smithi
  10. Gobiopterus stellatus

Gobiosoma[uredi VE | uredi]

  1. Gobiosoma bosc
  2. Gobiosoma chiquita
  3. Gobiosoma ginsburgi
  4. Gobiosoma grosvenori
  5. Gobiosoma hemigymnum
  6. Gobiosoma hildebrandi
  7. Gobiosoma homochroma
  8. Gobiosoma longipala
  9. Gobiosoma nudum
  10. Gobiosoma paradoxum
  11. Gobiosoma parri
  12. Gobiosoma robustum
  13. Gobiosoma schultzi
  14. Gobiosoma spes
  15. Gobiosoma spilotum
  16. Gobiosoma yucatanum

Gobipalpa Povolny, 1973[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Gelechioidea > Gelechiidae

Gobitrichinotus Fowler, 1943[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Kraemeriidae

Rod Gobius Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Gobius ater Bellotti, 1888
  2. Gobius ateriformis Brito & Miller, 2001
  3. Gobius auratus Risso, 1810
  4. Gobius bontii Bleeker, 1849
  5. Gobius bucchichi Steindachner, 1870
  6. Gobius cobitis Pallas, 1814
  7. Gobius couchi Miller & El-Tawil, 1974
  8. Gobius cruentatus Gmelin, 1789
  9. Gobius fallax Sarato, 1889
  10. Gobius gasteveni Miller, 1974
  11. Gobius geniporus Valenciennes, 1837
  12. Gobius hypselosoma Bleeker, 1867
  13. Gobius incognitus Kovačić & Šanda, 2016[2]
  14. Gobius kolombatovici Kovačić & Miller, 2000
  15. Gobius koseirensis Klunzinger, 1871
  16. Gobius leucomelas Peters, 1868
  17. Gobius niger Linnaeus, 1758
  18. Gobius paganellus Linnaeus, 1758
  19. Gobius roulei de Buen, 1928
  20. Gobius rubropunctatus Delais, 1951
  21. Gobius salamansa Iglésias & Frotté, 2015
  22. Gobius scorteccii Poll, 1961
  23. Gobius senegambiensis Metzelaar, 1919
  24. Gobius strictus Fage, 1907
  25. Gobius tetrophthalmus Brito & Miller, 2001
  26. Gobius tropicus Osbeck, 1765
  27. Gobius vittatus Vinciguerra, 1883
  28. Gobius xanthocephalus Heymer & Zander, 1992

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Gobiusculus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Gobl[uredi VE | uredi]

Goblinaja Kramer, 1965[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hemiptera > Membracoidea > Cicadellidae

Gobu[uredi VE | uredi]

Gobulus Ginsburg, 1933[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]